Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 11:19 am Cevaplanmayan mesajlar
Vicdanî ret!
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Thu Jul 09, 2009 10:55 am
MesajMesaj konusu : Vicdanî ret!
Alıntıyla Cevap Gönder

Vicdanî ret:
Bir bireyin politik görüşleri, ahlaki değerleri veya dinsel inançları doğrultusunda askerlik hizmetini reddetmesidir.

Vicdani ret düşüncesi geniş anlamda ilk olarak 19. yüzyılda ortaya atılmış, 20. yüzyılın başlarında I. ve II. Dünya Savaşları sırasında taraftar bulmuştur. Savaş karşıtlarının uzun mücadeleleri sonucunda, vicdani ret hakkı günümüzde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu tarafından temel insani hak olarak kabul edilmiştir.

Türkiye'de henüz tanınmayan vicdani ret için başta savaş karşıtları olmak üzere çeşitli grupların çalışmaları sürmektedir. Perihan Mağden[1] gibi bir çok aydın vicdani reddi işleyen yazılar ele aldıkları için haklarında dava açıldı. Ayrıca konu ile ilgili `vicdani ret hakkı`nın verilmesi için kanun teklifi DTP tarafından meclise sunuldu.[2] Türkiye'de 2008 yılına kadar 13'ü kadın olmak üzere toplam 69 vicdanî reddçi çıktı.[3] İlk kez 1989 yılında Tayfun Gönül, 155. maddeden yargılandı ve aldığı ceza, para cezasına çevrildi. Türkiye'nin en son vicdani redcisi B. Kaan Kavlak, 318. ve 155. maddeden hala yargılanmaktadir.

Vicdanî ret, Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelerce tanınan "askere gitmeyi reddetme" hakkıdır. Bu hakkın uygulanması ülkelere göre farklılık gösterebilmektedir. Bazı ülkelerde vicdanî retçiler askerlik yapmak yerine, zorunlu olarak bir kamu hizmetinde görevlendirilmektedirler.

Vicdanî reddin geçmişinin ilk devletlerin kuruluşuna kadar eskiye uzandığı iddia edilse de, resmi kayıtlara göre yirminci yüzyılın başına uzanmaktadır. İlk kez 1916'da İngiltere vicdanî reddi Anayasasına dahil etmiş, İngiltere'yi 1917'de Danimarka, 1920'de de İsveç izlemiştir.

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans - Web Tasarım - Forum - Güneş Enerjisi - Net Pazarlama
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Thu Jul 09, 2009 10:59 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Vicdani Red Yapmayı Düşünürmüsünüz ?

Vicdani red hakkında ne düşünüyorsunuz ?

vicdani red bir insan hakkıdır. ellerine hiç silah almayan insanları, belki de

kan görmeye bile dayanamayan, eline silah verip postallarıyla dağlara

göndermek ve bunu buna da vatan borcu namus borcu olarak

adlandırmak doğrumudur?

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Thu Jul 09, 2009 11:01 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Ne yalan söleyim.
Düşünülmesi gereken kolay yanıt verilebilecek türden bir soru değil.
Ayrıcada tehlikeli bir soru!
Yorum yok .

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Fri Jul 10, 2009 5:12 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Neden irademiz dışında yaptırımlara maruz kalıyoruz.
Bunun tehlike neresinde ??

-lal- (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Fri Jul 10, 2009 6:09 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

o zaman sen de tayyp in oğlu gibi yap güzel kardeşim vicdanın el vermiyorsa vicdanı red hakkını kullanma,21 gün yap askerliğini,korumalarla gez,çifte vatandaşlık al,ülkemde okuma okuyama,yurt dışında oku,kardeşinde kapalı diye okuyamasın(sen neden okuyamıyorsan!!)ama bir sürü insanın hakkını ez geç!!Avrupa da olsa var ya böyle başbakanı......................

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Sat Sep 26, 2009 12:03 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Başbakan devlet büyüğüdür! Devlet büyüklerimizden ve onların yetiştirdikleri müstesna evlatlardan da çok sevebilir miyiz dersiniz bu memleketi? Askerlik konusu misal... Kimisi vicdanen reddeder, kimisi vatan sever; başbakan oğlu gibi yirmi küsur gün askere gider.

Bu memleketi Başbakan'ın evladından çok sevmek mümkün müdür?
Bu sevginin ölçüsü, cahil kafamla gördüğüm yirmi küsur gündür.

mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Sat Nov 07, 2009 2:18 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Sarikamis operasyonunda olen askerlerden birinin annesi o donem devletin basinda duran insanin binasina gider ve gorusmek ister.Iceri alinmaz.Kadin kapida beklemeye baslar ve adam gelince kadinin agladigini gorur sorar:
''Neden agliyorsun''
''Sarikamista olenlerin arasinda oglumda vardi''der
''E oyleyse neden agliyorsun?Oglun sehit mertebesine eristi sevinmen lazim''der adam.Bunun uzerine kadin:
''Umarim birgun seninde oglun sehit olurda o zaman anlarsin''der.

Devletin basindakiler kim olmus kim kalmis hic umursamazlar bu ornekteki gibi.Hatta daha ileri giderek bunu onlara tanrinin bahsettigi bi armagan olarak gosterirler.

Sistem degismeden hicbirsey degismez bunun herhengi a yada b partisi ile de ilgisi yok

ulke emperyalizme,fasizme ve kapitalizme dik durabilir kendi kendine yetmeyi bilir ve herkesin ayni hedefi guttugu bir yer olursa iste o zaman sehit olmak gercekten bir anlam ifade eder yada sehitlik kelimesi icimi acitmaktan cok gururumu arttirir.

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Fri Mar 19, 2010 2:58 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

mahirkızıldere yazmış:
Vicdani Red Yapmayı Düşünürmüsünüz ?

Vicdani red hakkında ne düşünüyorsunuz ?

"Vicdani Ret"..
Bireyin ahlaki tercih, dini inanç ya da politik nedenlerle askere gitmeyi reddetmesidir..
insanların vicdani retçi olmaya yönelten çeşitli nedenler vardır:
*birey, emir almak ve vermek, itaat etmek ve hükmetmek istemiyor olabilir.
*birey, şiddet kullanmayı ve insan öldürmeyi öğrenmeyi istemiyordur.
*birey savaşlara karşı olabilir ve savaşların yürütücüsü olan ordulara hizmet etmek istemeyebilir.
*birey, (yehova şahitleri örneğinde oluğu gibi) dini inançları gerekçesiyle her türlü şiddete karşı olabilir.
*birey, politik görüşleri doğrultusunda ordusuz, sınırsız, devletsiz, özgür bir dünyada yaşamak istiyor olabilir."

(alıntı)

Bu konusa kişisl görüş belirtmek istemiyor..
sadecen silahlar sussun hepsi yerin dibine batsın diyorum..İnsan onuruna
Sevgi ,barış ve kardeşlik bence insan onuruna yakışan en erdemli davranıştır..

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Paradoks
Misafir

TarihTarih: Sat Mar 20, 2010 8:14 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Bende askere gidecem hey hey hey

Başa dön
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Sun Mar 21, 2010 12:23 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

konu ile ilgisi ne şimdi bunun !

Lvnt7 (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Sun Mar 21, 2010 12:59 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Paradoks yazmış:

Bende askere gidecem hey hey hey

çok güldüm affet affet
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Fri Apr 09, 2010 1:49 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

AB 'Vicdani ret' istiyor!

Avrupa Parlamentosu'nun Yeşiller Grubu Üyesi Michail Tremopoulos, AB Komisyonu’na 'Türkiye’deki vicdani retçilerin hakları' konusunda bir soru önergesi verdi.
Önergeyi yanıtlayan Füle, Türk yasalarını Vicdani Retçileri korumadığına dikkat çekerek, müzakereler sürecinde konun gündeme geleceği mesajını verdi.

24 Aralık 2009"da “vicdani ret” ileri süren Enver Aydemir"in İstanbul"da tutuklandığını ve askeri cezaevine konulduğunu belirten Tremopoulos, Aydemir"in dini nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetleri"ne hizmet vermeyi reddettiğini, bu gerekçeyle hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Tremopoluos önergesinde, “Vicdani temelde askeri hizmette bulunmayı ret hakkı, Avrupa müktesebatının bir parçası olan Avrupa Birliği Temel Haklar Sözleşmesi"nin 2. paragrafının 10. maddesinde düşünülmüştür. Türkiye"nin bu müktesebatla ilgili düzenlemeler yapması, bir üye ülke olarak katılım müzakerelerinin temel içeriğidir” dedi.

Tremopoulos, “Türkiye"nin Temel Haklar Sözleşmesi"ni, özellikle askeri hizmette bulunmayı reddetme hakkını tanımasında ve alternatif olarak sosyal bir hizmeti tesis etmeyi kabul etmesinde müzakerelerin ulaştığı aşama nedir? Türkiye"de askerliği reddeden kişilerin insan haklarını korumak için hangi önlemler alınmıştır ya da önlem alınması düşünülmekte midir” sorularını yöneltti.

'VİCDANI RET KONUSU YAKINDAN İZLENMEKTEDİR'

AB Komisyonu"nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ise, önergeye verdiği yanıtta düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne, katılım müzakerelerinin yargı ve temel haklarla ilgili 23"üncü başlığında değinildiğini belirtti. Bu başlık üzerindeki müzakerelerin henüz başlamadığını ve hazırlıkları 27 Haziran 2007 tarihinde sunulan Komisyon Konseyi tarama raporunun nihai kabulünü beklediğini ifade eden Füle, şu yanıtı verdi:

“Yürürlükteki Türk yasaları vicdani ret ve dini ya da vicdani temelde askerlik hizmetini yerine getirmeyi reddettiklerini ifade edenleri, yinelenen ve sınırsız ceza yaptırımları riskine karşı yeterli bir şekilde korumayı düzenlememektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Ülke"nin Türkiye"ye açtığı davada bu yaptırımların kümülatif etkilerini aşağılayıcı muamele (Sözleşme"nin 3. Maddesi"nin ihlali) bulmuştur. Komisyon, bu kararı uygulamayı üstlenen Türkiye"nin, gelecekteki ihlalleri önlemeye yönelik zorunlu yasal düzenlemelerin kabulü dâhil çabalarını, yakından izlemektedir" dedi.

'VİCDANI RETÇİLER TÜM HAKLARDAN MAHRUM EDİLMIŞTIR'

Füle, Vicdani ret ve Türkiye"deki durumunun 2006-2009 İlerleme Raporları"nda dile getirildiğini, AB"nin Türkiye"de “vicdani ya da dini nedenlerle askerlik hizmetini yerine getirmeyi reddedenlerin tekrar tekrar mahkûm edilmelerini ve soruşturmalarını engelleyen yasal düzenlemelerin kabul edilmesi” ihtiyacı olduğuna işaret ettiğini bildirdi. Füle yanıtında vicdani red iddiasına uymadığı gerekçesiyle Avrupa Insan Hakları Mahkemesi"nin Osman Murat Ülke davasında Türkiye aleyhine verdiği karara değindi. Kararda vicdani retçilerin tüm kamu haklarından mahrum edildiklerini, aynı suçlamayla yani “emre itaatsizlik” için birden fazla yargılama yapıldığını ve vicdani retçilere kötü muamele yapıldığını belirtmişti.

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Wed Jun 09, 2010 8:34 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

BDP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Akın Birdal’ın...
‘vicdani ret’ hakkının tanınmasına ilişkin yasa değişikliği önerisinin gündeme alınması TBMM’nin dünkü oturumunda AKP-CHP-MHP Milletvekillerinin karşı oyu neticesinde reddedildi.

Türkiye’nin vicdani ret hakkını tanıyacağına ilişkin sözleri olduğunu ama bu sözlerin yerine getirilmediğini belirten Birdal..
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin Türkiye’de bu hakkın tanınmasına yönelik kararlar aldığını hatırlattı.

Vicdani ret hakkının askeri harcamaları düşüreceği ve böylelikle krizden daha çabuk çıkacağımızı belirten Birdal, konunun son zamanlarda artan asker intiharları ve Kürt sorununun demokratik çözümü ile de ilgili olduğunu da vurguladı.

"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

Gel yarınlara koşalım ...Gel DENİZLERİ aşalım...
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Mon Jun 21, 2010 10:47 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

BDP:
Çocuklarınızı askere göndermeyin

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, herkesin vicdani red hakkını kullanarak çocuklarını askere göndermeme çağrısında bulundu. BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata bölgede OHAL ilan edilmesine ilişkin yapılan açıklamalar konusunda, 'Bölge zaten OHAL durumundadır, Batman şuanda açık cezaevi durumundadır' dedi

BDP Batman İl Örgütü'nün düzenlediği ve polis tarafından engellen yürüyüş için toplanan binlerce kişi 'Barışı tutukladınız Ya Savaş'ı', 'Operasyonlara Son', 'Demokratik Özerklik' pankartları açarak sık sık 'Baskılar Bizi Yıldıramaz' , 'Bijî Serok Apo', 'Barışa Uzanan Eller Kırılsın' sloganları attı. Yürüyüşe izin vermeyen polis Diyarbakır Yolu Kavşağı'nda barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. BDP'li yetkililerin emniyet amirleriyle yapığı görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Polis yetkilileri, Şemdinli olayların hassasiyeti nedeniyle yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Diyarbakır Yolu Kavşağına kadar yürüyen BDP'liler, burada basın açıklaması yaptı.

BDP Batman İl Eşbaşkanı Saadet Becerikli, geçen yıl Türkiye'ye giriş yapan Barış ve Demokratik Çözüm Grubu üyelerinin tutuklanması ile barış ve çözüm arayışlarının katledildiği söyledi.

1990'lı yılların yaşandığı koşulara döndüklerini belirten BDP Grup Başkanvekili Yıldız, yürümek, oturmak, görüş ve düşüncelerini söyleyenlerin yıllara varan cezalara çarpıtıldığına vurgu yaptı. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 'bölgede OHAL ilan edilsin' açıklamasını hatırlatan Yıldız, 'OHAL uygulanmasına gerek yok, şu anda OHAL uygulanması içerisindeyiz. Çünkü ülkemiz ciddi bir şiddet ve savaş ortamına girdi' dedi.

Daha önce savaşın başlayacağını uyarısında bulunduklarını altını çizen Yıldız, 'Ama maalesef sesimiz duyulmadı, ama şimdi cenazeler geliyor, eski zihniyette kalanlar televizyonlarda boy göstererek, bazıları eski yöntem denensin, bazıları böyle olmaz diyor. Bazıları keşke böyle olmasaydı şeklinde beyanatlar veriyor. Biz uyardığımızda siz nerdeydiniz' şeklinde konuştu.

İnsan Hakları Sözleşmesi'nde vicdanı red hakkın insani bir hak olduğunu dile getiren Yıldız, 'Biz de bu hakkımızı kullanarak diyoruz ki, çocuklarınızı bu kirli savaşa göndermeyin, bu savaşın ortağı olmayın. Kim bu savaşı sürdürmek istiyorsa, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Türkiye'yi yönetenler bu savaşı sürdürmek isteyenler çocuklarını askere göndersinler. Çocuklarımızı askere gönderiyoruz, her gün cenazeleri geliyor. Çocuklarımızı askere gönderiyoruz, her gün 'intihar etti' denilerek çocuklarımız askerde infaz ediliyorlar. Bu da savaşın bir başka boyutudur. Biz BDP olarak, milletvekilliniz olarak, şunu diyoruz. Bir yıl 2 yıl mı 3 yıl mı gidin cezaevinde yattın ama askere gitmeyin, vicdani red hakkınızı kullanın. Başkalarını, çocuklarımızı öldüreceğinize gider paşa paşa kaç yılsa gider cezaevinde yatın ama askere gitmeyin' dedi

BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ise, Şemdinli'de çıkan çatışmaya dikkat çekerek, 'Biz sabah televizyonlara baktığımızda o görüntülerden, utandık, o ailelerin feryadı figan ağlamalarını seçilmişler olarak gidip cenaze namazında duramadık. Ama görüyoruz ki utanmasını bilmeyenler, görev verilen, bu halkın verdiği vergi ile güvenlik amirleri ve yöneticiler gidip cenaze namazında utanmadan saf tutular. Güya ailelerin acısını hafifletmeye çalıştılar, bu kocaman bir yalan' şeklinde konuştu.

Ata, 'Biz barış dedik, AKP Hükümeti ve yöneticiler seçimden hemen sonra 14 Nisan operasyonu tutuklamalar, baskı şiddet ve öldürmelerle savaşta ısrar dedi. Savaş'ta ısrarlarını, çocukları cezaevine tıkmaları, barış ve demokrasi için Kandil ve Mahmur'dan gelen onurlu evlatlarımızı tutuklamakla gördük' dedi.

Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Thu Jun 24, 2010 1:43 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, vicdani ret çağrısını sürdürerek, "Tüm vatandaşlara söylüyorum. Bu bir kardeş kavgasıdır. Kardeş kavgasına ortak olmayın" dedi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca, yaptığı konuşmada "Halkı askerlikten soğuttuğu" gerekçesiyle BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı Irak'taki Kandil ve Mahmur kaplarından Türkiye'ye gelerek teslim olan terör örgütü üyelerinin serbest bırakılması ve haklarındaki davaların düşürülmesi talebiyle Batman Belediyesinin önünde 3 gün önce düzenlenen izinsiz gösteride yaptığı konuşmada "halkı askerlikten soğuttuğu" gerekçesiyle Yıldız hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık ayrıca aynı izinsiz gösteri nedeniyle Bengi Yıldız hakkında "2911 sayılı yasaya muhalefet" ve "Terör örgütünün propagandası yapmak" suçlarından da soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

"Vicdani Reddi "savunmak nedenli doğru yada yanlıştır bu konuda fazla bilgim yok ..
Düşünce özgürlüğü diye bi'şeyler duymuştum ama ondan da pek emin değilim..'
Dolaysıyla haberi yorumsuz bırakıyorum..!

"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

Gel yarınlara koşalım ...Gel DENİZLERİ aşalım...
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans