| Yazar |
Mesaj |
alperen (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)
|
Tarih: Sun Jun 07, 2009 4:55 pm
Mesaj konusu : Türk OLMAK
|
 |
|
Türk olmak ayrı bir duygu , ayrı bir şereftir ! Peki , Türklüğün tarihini ne kadarımız araştırıyor ,biliyor ? Sadece okullardaki görülen Tarih ve diğer derslerden mi ibaret?
Bayrağımız dahi ‘ Şehitlerimizin ‘ kanı ile bürünmüştür . Diğer ülkelerde Türk dediğin zaman her daim bir kere daha düşünüyorlardır . Bizlerin , Türklerin en önemli özellikleri ise Kültürel zenginlikler , gelenek , görenekler her ne kadar çok azda kalsa bizlerin başlıca özelliklerinden sayılabilir . Bizleri neden dış devletler yıkamıyor ? Çünki bu topraklarımızı , vatanımızı canımız pahasına koruyacak milyonlarca insan var canı yürekten şeref duyarak savacaşıcak bir çok yaşlı , genç , cocuklarımız var .
Bizi işte yıkmak istiyorlar birbirimize düşürerek Mesela , Kürt , Türk , Alevi kavgası cıkartıyorlar . Aynı havayı soluyoruz , aynı suyu içiyoruz , aynı okullara gidiyoruz ama bazı kişiler buna inkar geliyor ! Her TÜRK kelimesimde gögsümüz kabarıyor , kabarıcakta ! Biz asil ulustan gelen bir topluluğuz. |
|
|
|
|
|
 |
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Sun Jun 07, 2009 5:33 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
"Türkiye Türklerindir","Türk üstündür" gibi ırk temeli baz alınarak kurulmuş, düşük zeka seviyesine sahip ülkücü sloganlarını bırakalım...
Öyle ya Türkiye Oğuz boyundan gelen Türklerinse Kürtlerin ,Lazların Gürcülerin ,Çerkeslerin vb.ne işi var burda?
Bu ülke de asırlardan beri sadece Türkü , Kürdü, Lazı ve Çerkezi değil, Rumu, Ermenisi, Süryanisi, Yahudisi, beraber yaşamıştır...
Milliyetçilik hislerimizi coşturarak faşizan bir çizgiye girmyelim derim!
Tarihi anlayarak iyi inceleyin...
Çanakkale şehitlerine, kürt gençler, arap çocukları, laz uşakları, çerkez yiğitleri hepsi aynı cephede, aynı vatan için kan dökmüştür...
Yine kurtuluş savaşında Türkiye için savaşmış olan bu insanlar kesinlikle üst kimlik -alt kimlik ayrımına girmemişler Türklüğü kabul etmişlerdir.
Bu ülkeyi de onlar ,hepimiz beraber kazandık.
İsmet PaşaLozan'a giderken şöyle bir cümle kurmuştur:
"Türler'in olduğu kadar Kürtler'in de hükümeti olan TBMM Hükümeti.
Meclis'te ki bir konuşmada Mustafa Kemal Paşa:
"Meclis'in sadece Türkler'den değil, Çerkezler'den, Kürtler'den, Lazlar'dan oluştuğunu ve bunların çıkarlarının ortak olduğunu" belirtiyor.
Ülkesini sevmek, ülkesi için ölümüne çalışmak, gerektiğinde canını vermektir.
Sabetaycı, mason, yahudi, nurcu cemiyetler tarihin her döneminde olmuştur.
ATATÜRK cumhuriyetin kuruluş yıllarında bunlarla fazlaca uğraşmak zorunda kalmıştır.
Neyazıkki günümüzde de bu yıkıcı faaliyetleri devam etmektedir. bunların kimler olduğu araştırıldığında rahatça bulunabilir.
Burada yapılacak iş bunlara küfür ederek ,saldırarak olay yaratmak değil.
Ülkenin faydasına girişimlerde bulunmaktır.
Bunlar oldukça derin konulardır.
Türkiye...
Türkiye'nin bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne saygı duyanların ve bu topraklara sahip çıkanlarındır. |
|
_________________ Eğer Düşünebilip De Düşüncelerini Amaç Edinebilirsen..
Yeryüzü Ve Üstündekiler Senindir ..
"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."
Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
Paradoks
Misafir
|
Tarih: Sun Jun 07, 2009 5:36 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Öretmen sorar:
michael, türkiye kimlerindir ?
+ ee, japonların mı öğretmenim ?
- bilemedin
+ pekiii norveçlilerin desem
- hiç olur mu çocugum
+ tamam buldum, arnavutların
- michael, biraz dikkat lütfen ne diyorum tür-ki-ye. söyle bakayım şimdi ?
+ buldum buldum, kenyalıların
- ahh michael'ciğim hiç dikkat etmiyorsun derslerine. türkiye türklerindir. neymiş ?
+ türklerinmiş.
- aferin şimdi resim defterlerinizi çıkarın, anaokulumuzun resmini yapıcaz. aksam evde de internetten türkiye'yi araştırmanızı istiyorum. |
|
|
|
|
|
 |
Murathan (Orhan)
Kıdemsiz Üye (-)
|
Tarih: Sun Jun 07, 2009 8:13 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Fetih icin gidilen topraklarda, gavur zulumunden muzdarip bircok halk, kendi feodal beylerine isyan ederek, ulkelerini kendi elleriyle milletimiz hukumranligina sunmuslardir. Ele gecirilen topraklarda ganimetler yine yore halki faydasina kullanilmis, toplanan vergiler merkezi yonetime yani istanbula yagma edercesine asla aktarilmamis, merkezi yonetim tarafindan yine toplandigi yore icin harcanmistir. Bunun delilleri dunya uzerinde fethedilmis topraklarin muasir medeniyetlerini ve tarihi dini kulturlerini kormus olmasidir. Oysa Rusya yakin gelecekte tum birlik ulkelerindeki bugdaylara el koymus, halki aclik ve sefalete terk edip, en kucuk cocuklarini kurban ederek yemek zorunda birakmistir. Amerika da isgal ettigi her topragi aclik ve sefalete, assagilamaya, teror, ic savas ve istikrarsizliga terk etmistir.
Avrupa'da yikilmamis tahrib edilmemis bir tek tarihi cami yoktur. |
|
_________________ Türk, Tanrı'nın; Atsızcılar da Türk'ün öfkesinden yaratılmıştır.
 |
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Mon Jun 08, 2009 10:26 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Aslında çok şeydir, Türk olmak.
Türk olmak, Osmanlı’nın borcunu ödemektir. Hovarda babanın borçla yaşayan evladı gibi. Kosova’da ve Bosna’da, Batı Trakya’da ve Makedonya’da bilmem kaç asır geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir. Türk olmak - Kıbrıs’ta, - Hocali’da, - Anadolu’da ve Balkanlar’da soykırıma uğrayıp karşılığında yapmadığın soykırımla suclanmaktır. Türk olmak - faşist olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sahip çıktığında… - demokrat ve cağdaş olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sövüldüğünde… Türk olmak lisanının Avrupa’da yasaklanmasıdır ve yine Türk olmak kendini ve derdini anlatamamaktır. Avrupa’da hor görülmek Türk olmaktır, - ataların bir çok asır önce Viyana’yi kuşattiği için ve hoş görülmemektir - tabii ki - sadece kuşatıp; Napolyon gibi bütün Viyana’yı yakmadığın için.
Türk olmak - Selanik’te Pontus Anıtı’nın, - Viyana’da ciğnenen yeniçeri minberinin ve - Malta’da papazın üzerine bastığı Türk bayrağı heykelinin önünden geçmektir. Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir. - Üç kıtadan dönüp, bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir. - Sayısız imparatorluk kurmak Türk olmaktır, - aynı zamanda sayısız imparatorluk yıkmak da Türk olmaktır. Türk olmak - Arabaya koşulan ilk atın vatanında, - ilk yazılı antlaşmanin imzalandığı yurtta, - yazının bulunduğu, - paranin icat edildiği - her metrekaresinden bereket fışkıran bu yurtta, kalkınmak icin yabancı sermaye beklemektir. Türk olmak; - Truva’dan bu yana, - Sümer’den bu yana serpilerek gelse de, - tarihten eski bu topraklarda, - bütün zamandan damıtılarak gelen yüksek değerlerine rağmen, bir haftalık hafiza ile yaşamaktır. - Doğu Roma’yi da - Batı Roma’yi da yıkıp, yeni Roma olan AB’ye girmeye calışmaktır, Türk olmak. Türk olmak, - Mostar’da köprüdür, - Kerkük’te kaledir, - Istanbul’da Kızkulesi’dir, - Anadolu’da buğdaydir, - Çukurova’da pamuktur, - Ege’de tütün, - Karadeniz’de fındık, - Trakya’da ayçiçeğidir. Türk olmak - Çanakkale’de ölmektir. - Çanakkale’de ölmeden önce düşmana su vermektir, - onun yaralısını sırtında kendi hastanesine taşımaktır. - Düşmanın ardından rahmet okumak, - kanlısından helallik almaktır. - Sabahları odana rahmet dolsun diye, cami açmaktır. - Kar yağdığında kayak yapmayı değil, evsizleri düşünmektir. - Balkon köşesine kuşlar icin, kışın ekmek kırıntısı, yazın su koymaktır. - Yağmura rahmet, - kara bereket diye bakmaktır. Türk olmak, - harap bir ülkede, - zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip, - tahtadan kılıç ve ipten üzengi ile, - paylaşacak ve sahiplenecek tek varlığı fakirlik olmasına rağmen, - yedi düvele meydan okumaktır. Türk olmak - askere davul-zurna ile uğurlanmaktır, - belki de dönmeyeceğini bilerek. Türk olmak, - annenin şehit oğlunun ardından ‘Bir oğlum daha olsun, onu da vatan icin göndereceğim.’ demesidir. - Babanin gözyaşlarını tutarak, tabutuna son kez dokunurken ‘Vatan sağ olsun!’ demesidir. Türk olmak - ‘Türk çayında radyasyon olmaz!’ yalanları ile, - ‘Gusül abdesti alana AIDS bulaşmaz!’ dolanlari ile yaşamaktır. Her hükümetin - enkaz devraldığı, ama - asla ardında enkaz bırakmadığı ülkede olmaktır. Türk olmak, - ecdadın yaşadığı kıtlıktan dolayı, çayın yanında gelen şekerden fazla olanı garsona geri vermektir.
- Ayni nedenle Türk olmak, yemeği ziyan etmekten korkmaktır. - Göz hakkına, diş kirasına saygıdır. Türk olmak. - Evindeki bir kap aşın yarısını Tanrı misafirine vermektir. - Kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır Türk olmak. Türk olmak, - milli maçta ağlamaktır. Türk olmak, - aşkını ölesiye sevmektir. - Sevdiceğinin elini bir kez tutamadan, toprağa girmektir. - En güzel aşk şiirlerini yüreğinde hissetmektir. Eşkiyaya türkü yakmaktır, Türk olmak. - Milletine sövmektir, ama başkasına sövdürmemektir, Türk olmak. Türk olmak - Yunus’u bilmektir, - Aşık Veysel’i sevmektir. - Mevlana’yi, Haci Bektaş-i Veli’yi ve Hoca Yesevî’yi tek bir satırını okumasa da yüreğinde taşımaktır. Türk olmak, - saz çaldığında, - ney üflendiğinde, - kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında, - yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir, bir de Yemen Türküsü’nde… - Hayatın sana verdiklerine ‘Nasip’, - vermediklerine ‘Kısmet’ demektir. - Her işin ‘Hayırlısına’ inanmaktır ve - ağlamamak icin çok gülmekten çekinmektir. Türk olmak, - Asya’da batılı, - Avrupa’da doğulu diye tepki görmektir. Irk sözünü bilmeden yaşamak, yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevmektir. - Magazin programlari ile dizilerin arasina sıkışsa da, - silkinip üzerindeki ölü toprağını atabilmektir. Türk olmak, - mahalle maçı için ayni saatte, on kişi buluşamazken, milyon kişinin bir araya gelmesidir. - Tavla oynarken bile kavga ederken, milyon kişinin kavga etmeden gösteri yapabilmesidir. Türk olmak, - buhran zamanında Arjantin’de de mağazalar yağmalanırken, - daha ağır buhranda sıraya girerek, sorumlusuna en ağır cezayi tek bir cam kırmadan sandıkta kesmektir. Türk olmak - en zayif gününde bile dünyaya meydan okumak, - en dertli gününde bile her ufunetin bir şafakta biteceğini bilerek tevekkül göstermektir. Zor iştir Türk olmak.
Türk olmak - Anadolu’da her düşen yağmur damlasına hamdetmek, - her çıkan başak için şükretmektir. Türk olmak, medeniyetler mezarlığı Anadolu’da dik durabilmek ve Büyük Önder ATATÜRK'ün kurduğu Cumhuriyeti iLeLebet Payidar kıLıP NE MUTLU TÜRK'ÜM diyebLmektir... |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Mon Jun 08, 2009 10:40 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Bölmektir, çeyrek ekmeğini.
Ölmektir, hiç uğruna.
Temizliktir, imandan.
Asalettir, Asya Hanları'ndan.
Çağdaşlıktır, Mustafa Kemal'den.
Sevgidir, paylaşmaktır gönülden.
Hoştur TÜRK gibi yaşamak..
Cesarettir, tek başına bir settir
Zalime ve zulmüne karşı yüreğin, TÜRK isen..
Silahtır bileğin, çelik zırhlı sömürgenlere karşı,TÜRK isen.
Düşmandır kardeşin dahi,
Tatlıdır etin keklik etinden,
Ucuzdur canın, deniz suyundan eğer sen bir TÜRK isen
Dost arama bir diğerinden başka, TÜRK isen
Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun." diyebilmek ..
Yapılan bunca saldırı ve haksızlıklara rahmen ..!
Onurunla dimdik ayakta durabilmek ..
Tek başına kalsan kül olup savrulsanda
Faşizme karşı direnmek
Yine de boyun eğmemektir TÜRK olmak..
 |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
serserimayın (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sat Aug 15, 2009 8:09 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türklerdir. Henüz yabancı tesiri altında kalmamış olan bir köye gidecek olursanız; gerçek misafirperverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz."
William Martin
Türk, asillerin asilidir. yapma olmayan, gösterişi bulunmayan bu pek yüce asalet ona tabiatın hediyesidir.
Pierre Loti
Türkler bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır.
La Martine
Savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır.
Towsend (İngiliz Komutan
Türkler yaman binicidirler. Türkler hücumunda düşmanı bir yaprak gibi çevirip bozarlar.
Câhiz (Arap Bilgini)
Türklerin yürekleri temizdir. Onlarda batıl fikirler, basit düşünceler yoktur.
Semame İbn-i Eşreş (Arap Bilgini)
Türklerin biricik sevdikleri şey hak ve hakikattir. Ve hiçbir haksızlık yapmadıkları halde haksızlığa uğramışlardır.
William Pitt (İngiliz Devlet Adamı)
Türkler muhakkak ki Avrupa tarihinin ve yakın Asya tarihinin bildiği en halis efendi millettir.
Kayzerling
Kılıcı insafsız bir beceriyle kullanan Türk'ün eli, yendiği insanların yarasını sarmakta da ustadır.
Lord Byron
Türkler size dokunmadıkça siz onlara sakın dokunmayınız. HZ. MUHAMMED(SAV)
*Türkler, devlet yıkmakta ve devlet kurmakta birinci sınıf üstatlardır. HAMMER
Türk tek başına bir kuvvettir. Azmini ve iradesini kanından alır. HAMMER
Savaşın zevkini almak isteyen Türklerle savaşmalıdır. TAUSEND
Türkler barışta melek savaşta ifrit gibidir. B. GAZZİ
Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler. NAPOLEON
Türk Milleti'nin aşırı sabırlı olduğunu, fakat ayranı kabardığı zaman, Kağan arslan gibi önünde durulmadığını bütün tarih ve dünya bilir. NİHAL ATSIZ
Türk milleti cihana hakim olmak için yaratılmıştır.HACI BEKTAŞI VELİ
Türkler mağlubiyet adında bir şey olduğunu red ve inkar etmişlerdir. MAREŞAL FRENCH
Türk'ü, gerçek olarak Türk'ten başkası sevemez. NİHAL ATSIZ |
|
_________________ Bırak, Rabbinle aranda bir kapı açık kalsın
|
|
|
 |
mardinliii (-gizli-)
Üye (*)

|
Tarih: Sun Aug 16, 2009 2:25 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
|
|
 |
meet (01)
Kıdemli Üye (**)

|
Tarih: Sun Aug 16, 2009 2:37 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
| mardinliii yazmış: |
 |
GIT ONDAN SONRA BUNLARA ACILIM YAP. KURT SORUNU DIYE BIRSEY YOK SORUNLU KURTLER VAR. YUKARIDA IKI KELIME YAZIP DERDINI ANLATMAKTAN ACIZ BU CANLI EN GUZEL ORNEK. AHH TAYYIP AH ALLAH SENI BILDIGI GIBI YAPSIN  |
|
_________________ Ben köpeği bile aşağılamam Allah yaratmış,
Ama insanların köpekleşmesi beni çıldırtıyor.
|
|
|
 |
mardinliii (-gizli-)
Üye (*)

|
Tarih: Sun Aug 16, 2009 2:39 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Kürt Sorununda LAf Oslun Dİye Konuşmayı seven çok
 |
|
|
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Sun Aug 16, 2009 10:30 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Hayırdır Mardinlii? Bu kurşunlar kimeki.
Çok teessüf ederiz yani.Ne güzel kaynaşmış sohbet ediyorduk oldumu ya şimdi?
Ha bu arada DTP Meclis'e halk iradesi ile girmiştir tabiki muhatap alınması gerekir ..
Ama PKK terör örgütütür ...
siyasal hedeflerine ulaşmak için toplumun demokratik ikna ve eylem yoluyla barışçı davranışına karşı, hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesini tanımayan ,silah elinde haklı -haksız demeden kan döken,silahkaçakçılığı uyuşturucudan gelir sağlayan,emperyalistlerin kışkırtıcı oyunlarına bel bağlayan,bir örgütün kaale alınması nedenli doğru olur ?
Artık iktidardakiler bu KÜRT AÇILIMI'nanasıl bir çözüm getirir bilemiyorum yani bekleyelim göreceğiz ! |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
meet (01)
Kıdemli Üye (**)

|
Tarih: Sun Aug 16, 2009 3:32 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
DTP mardinli gibi kurt halkinin cahil kesmi tarafindan meclise girmis teror orgutunun siyasi kanadidir. birakin muhatap almayi mecliste bulunmalari bile sehitlerimizin kemiklerini sizlatmaya yeter. |
|
_________________ Ben köpeği bile aşağılamam Allah yaratmış,
Ama insanların köpekleşmesi beni çıldırtıyor.
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Mon Aug 17, 2009 12:31 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
DTP de halkın seçtiği bir partidir ve Meclis'e belli bir halk kitlesinin oyları ile gelmiştir.
Cahillik konusuna gelince birilerini iktidara taşıyanların da çok eğitimli olduğunu söyleyemeyeceğim...
Ne olursa olsun halk iradesine saygılı olmak gerektiğini düşünüyorum...
Ayrıca da şehitlerimizin kemiklerini sızlatanlar kendilerini çok iyi biliyorlar.
DTP sadece iyi bir kamuflajdır o kadar. |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
mardinliii (-gizli-)
Üye (*)

|
Tarih: Mon Aug 17, 2009 10:23 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
| AySA yazmış: |
Hayırdır Mardinlii? Bu kurşunlar kimeki.
Çok teessüf ederiz yani.Ne güzel kaynaşmış sohbet ediyorduk oldumu ya şimdi?
Ha bu arada DTP Meclis'e halk iradesi ile girmiştir tabiki muhatap alınması gerekir ..
Ama PKK terör örgütütür ...
siyasal hedeflerine ulaşmak için toplumun demokratik ikna ve eylem yoluyla barışçı davranışına karşı, hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesini tanımayan ,silah elinde haklı -haksız demeden kan döken,silahkaçakçılığı uyuşturucudan gelir sağlayan,emperyalistlerin kışkırtıcı oyunlarına bel bağlayan,bir örgütün kaale alınması nedenli doğru olur ?
Artık iktidardakiler bu KÜRT AÇILIMI'nanasıl bir çözüm getirir bilemiyorum yani bekleyelim göreceğiz ! |
yanlış anlaşılmışım özür dilerim. |
|
|
|
|
|
 |
mardinliii (-gizli-)
Üye (*)

|
Tarih: Mon Aug 17, 2009 10:24 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
| meet yazmış: |
| DTP mardinli gibi kurt halkinin cahil kesmi tarafindan meclise girmis teror orgutunun siyasi kanadidir. birakin muhatap almayi mecliste bulunmalari bile sehitlerimizin kemiklerini sizlatmaya yeter. |
Sen kendini çok mu akıllı sanıyorsun . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|