Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 11:12 am Cevaplanmayan mesajlar
Türban
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
1919 (Büyük Önder)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Thu May 17, 2007 9:22 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Türban, siyasal simge, antilaik kutuplaşma aracı ve dinin gereği olduğuna dair söylemler oldukça tartışıluyor. Bu konudaki fikirlerimizi burada paylaşmayı rica ederim arkadaşlarım.
Türban ne halde sakınca arzedebilir, sizce türban ne sebeple yasak olmalıdır?

Ya da türban yasağı niçin haklı değildir? Türban bir siyasallaşmanın bayrağı değilse bunu söyleyenler neye dayanıyorlar? Bir zamanlar Erbakan Hoca"nın arka bahçemiz dediği ilköğretim-lise talebeleri, bu çağrıyı nasıl buldular, bu çıkmazın günümüze yansımasında Erbakan ve döneminin ne giib etkileri oldu dersiniz?

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
1919 (Büyük Önder)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Thu May 17, 2007 11:45 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Türban meselesini simge olarak nitleyen, tedbir ve yasakları savunanlar öyle zannediyorum ki türban, sakal, Arapvari giyim ve yaam tarzı, müridleşme hareketleri gibi dini dalgalanmalardan doğacak ve engellenmesi güç olabilecek bazı akımları işaret edenlerin telkinlerini haklı bulan kimselerdir.
Türban tabii ki tek başına suç teşkil edemez ve o türbanlı kardeşlerimiz de gayet tabii ki tertemiz Türk Yurttaşlarıdır.

Türbanlı bayanların içinde bulunduğu hareketin tepesinden duyulan ama doğrudan telaffuz edilmeyen bir düşünce hakimdir pek çok kimselerde.

Bu çekince yer yer haklıdır.

Ülkemizde domuz bağı ile katledilmiş insanlar, mezar villalar, şehirlerin göbeğinde patlayan bombalar gündeme hiç uzak değiller.

Cumhuriyet, medeni hukuk, demokrasi, laiklik-hürriyet ve aydınlanma karşıtı yobaz odakları başbakanlıkta toplayıp, devlet nezdinde ağırlayan, bu kimselerin şu ya da bu şekilde tabir-i caizse hipnotize ettiği müridlerinin ellerinde bulunan oy haklarını da "şeyh-baş"larından isteyen ve bu şekilde iktidarının devamlılığını sağlamak istyen hükümet başlarını asker uyardığında, haklarında tedbir aldığında, mert olmasa idi, ketum olmasa idi, herşeyi bir bir kamuoyu ile paylaşsa idi bugün kimse bu konuyu tartışıyor olmayacaktı. Asker zan altında kalmayacaktı. Kardeşlerimizin türbanından, inancından sömürü usulü ile getiri sağlamak isteyenler alenen engellenmiş olacaklardı.

Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri, devleti ve rejimi kollama görevini yerine getirmek için 28 Şubat uyarısını yapmış ve gereğini, demokrasiyi zedelemeden Yüce Türk Adaleti"ne bırakmıştır.

Silahlı Kuvvetlerimiz usulsüz davranmayarak, delilleri deşifre edip, kanunları çiğnemeyerek büyük özveride bulunmuş, dedikoduları, şimşekleri üzerine çekmiş ve deyim yerinde ise elini taşın altına bir kez daha koymuştur.

Müdahale edilenler, müdahaleyi gerekli kılanlar, türbanın yasaklanmasına yol açanlardır!

kegam (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Fri May 18, 2007 12:00 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

yasak kaldırılsa..türban, başörtüsü vs üniversiteye girse hangi parti bunun üzerinden siyaset yapıp oy alabilir? ısrarla yasak koyup kızılan zihniyete puan kazandırmak niye?

biz ders almayız almamakta direniyoruz..önümüzde kocaman bir terör ve pkk örneği var..her şey yasaktı...kürt demek, kürtçe konuşmak, kürtçe isim, kürtçe şarkı ..ne oldu? çözüldümü herşey? yooo..aksine yasaklar pkk'nın işine yaradı...sömürü yapmaya açık bir alan oluşturdu devletimiz kendi eliyle..

bu türbanda öyle..ne kadar yasak o kadar siyasi sömürü..yasak kalksa eldeki kozda kalkacak..
1919 (Büyük Önder)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Fri May 18, 2007 12:11 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Meselemizin yasağn devam etmesi ya da kaldırılması olmadığını, yasağa maruz kalanların ise mazlum kimseler olduğunu, Erbakan"la başlayan dönemin sorgulanıp cezalandırılması gerektiğini (vicdanlarda) yukarıdaki yazımda yeterince vurgulayamamış mıyım acaba?

kegam (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Fri May 18, 2007 12:50 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

[QUOTE="1919"]Meselemizin yasağn devam etmesi ya da kaldırılması olmadığını, yasağa maruz kalanların ise mazlum kimseler olduğunu, Erbakan"la başlayan dönemin sorgulanıp cezalandırılması gerektiğini (vicdanlarda) yukarıdaki yazımda yeterince vurgulayamamış mıyım acaba?[/QUOTE]

Dönem Erbakan'la başlamadı..burda sana katılamayacağım..dönem, darbe sonrası Evren Paşayla başladı..

eğerki bir yasak koyarsanız bunu kullanacak adamda çıkacaktır elbette..işin doğrusu şu, türbanı azdıran İhtilal Yönetimi Ordu, yasağı koyduran onun uzantısı paşalar..üzgünüm ama Erbakan 80 öncesinde kucağında bu kadar oy potansiyeli bulacağını hayal bile edemezdi..etseydi 70lerde mitingler yapmazdı..hiç bukadar yorulmazdı..yani asıl yargılanması gerekenler resimle meşguller şu an :)

mazlum ve mağdur varsa yasağın kalkması meselemiz olmalıdır..mazlum olduğunu madur olduğunu kabul edicez ama sorunu çözmeyerek erteleyeceğiz ???
khaberdey (-gizli-)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Fri May 18, 2007 4:34 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

[QUOTE="meliz"]kimse kimsenin kapanmasına karşı oldugunu sanmıyorum önemli olan simge şekline getirmeden inancının geregini yapmak[/QUOTE]

bu cümleyi o kadar sık duyuyorum ki artık düşünce olmadığına dair hiç şüphem kalmadı. ezberden konuşmayın. isteyen istediği şekilde örtünür, hatta isteyen simge bile yapar. demokrasi bunu gerektirir...

ben bir genç arıyorum,gençlikte köprübaşı
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderMSN Messenger Başa dön
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Fri May 18, 2007 9:27 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Yakın komşumuz  İran'lı  kadınlar  haklarını geri almak için mücadele veriyorken... ülkemizde ise ,kazanılmış demokratik haklarımızı adeta gönüllü geri iadeye hazılanıyoruz... Öyle ya !  ülkede demokrasi var... Kişiler özgür olmalı . Sosyal haklarına sahip çıkamıyorlarsa eğer ,  zorlada kabul ettiremezsinizki (elinden al gitsin)...Ne demişti bir zamanlar sayın Evren ? "Demokrasi size bol geldi"  !!!

A S A2007-05-18 04:21:16

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
SENCER MAHSUSA (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Sat May 19, 2007 5:36 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

ÇARŞAF SİYAH ÇARŞAF EVET İLKEL BİR DURUM. AMA ŞU BAŞÖRTÜSÜNE LAFLARDA NE ? LAİK DEGİL MİSİNİZ? bu türban insalların kend seçimi? insanlara nedne soıyunurak geziyorsunuz deniliyor mu? yada mayo giyenlere bişey yapılıyor mu?
alooo uyanın uyanın.. atatürk'ümüzün eşlerini hatırlayın biraz.. ya siz birde çağdaş olacaksınız. birileri yasaklar getirdigi sürece birileri bu olay üzerinden biryerleri karıstıracaklar.. ama siz nerden anlarsınız ki bunları?

bence neyse... türk milleti yakında konuşacak... insanları elbiselerine göre yargılamayınız. bir gercek var oda şudur. anti-laik karşıtı yobaz kesim  zaten hali belli ama abilerim-ablalarım TÜRK MİLLETİNE HAS OLUŞMUŞ KIYAFETLER BUNLAR... BAK SEÇİM GELİYOR AGALRINIZ GENE BATMASIN.. ATATÜRKE LAYIK OLALIM ..HER İKİ KESİME DİYORUM ... BİRAZ OLAYA AKILLICA BAKALIM.. BIRAKALIM ARTIK ÇAĞ DIŞI SÖYLEMLERİ TÜRKİYE GELİYOR

Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Sun May 20, 2007 1:10 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

[QUOTE="A S A"]

Yakın komşumuz  İran'lı  kadınlar  haklarını geri almak için mücadele veriyorken... ülkemizde ise ,kazanılmış demokratik haklarımızı adeta gönüllü geri iadeye hazılanıyoruz... Öyle ya !  ülkede demokrasi var... Kişiler özgür olmalı . Sosyal haklarına sahip çıkamıyorlarsa eğer ,  zorlada kabul ettiremezsinizki (elinden al gitsin)...Ne demişti bir zamanlar sayın Evren ? "Demokrasi size bol geldi"  !!!

[/QUOTE]

ülkede kazanılan hakların iadesi gibi bir durum yaşanmıyor..abartı yapıyorsun ..kimse sana zorla örtün demiyor yada yolda yürüdüğün zaman polis seni başın kapalı diye cezaya tabi tutmuyor..iranı örnek göstermişsin..ordaki yasağa nasıl karşı isen..burdaki türban yasağınada hak ve adalet ölçüleri içerisinde karşı olman gerekir..senden sadece empati bekleniyor..empati yap o zaman anlarsın..sen eğer üniversitedeki türbanlı yada başı kapalı mağdur öğrencileri savunmazsan samimiyetin sorgulanır..tıpkı irandaki molla yönetiminin zorla baş kapatması gibi zorla üniversiteye başı açık gidecek kanununu savunarak özgürlükçü olamazssın..bırak öğrenciler istediği gibi üniversiteye girsinler..ki o zaman seninde iranda sokakta başı açık dolaşırken ceza yiyen kadınları savunabilme temelin olsun..
GÜN GELİR! (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sun May 20, 2007 4:47 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Örtünmek emirdir! Örtünmeyi inkar mı ediyorsunuz kardeşlerim? Tövbeye gelmeyi düşünür müsünüz bilemem... İlahi adalet herşeyden üstündür. Yazılı hukukunuz bir yere kadar. Sorgulanır, doğru bulunur, yanlış bulunur... Bilinmez... Ama ilahi adalet öyle midir? Sorgulanamaz; sorgulanmasına gerek yoktur, şüphe götürmez.
kegam (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Sun May 20, 2007 7:14 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

[QUOTE="GÜN GELİR!"]
Örtünmek emirdir! Örtünmeyi inkar mı ediyorsunuz kardeşlerim? Tövbeye gelmeyi düşünür müsünüz bilemem... İlahi adalet herşeyden üstündür. Yazılı hukukunuz bir yere kadar. Sorgulanır, doğru bulunur, yanlış bulunur... Bilinmez... Ama ilahi adalet öyle midir? Sorgulanamaz; sorgulanmasına gerek yoktur, şüphe götürmez.
[/QUOTE]

biz örtünmenin emir olup olmadığını yada inkar edip etmediğimizi tartışmıyoruz..biz örtünmek isteyenin örtünüp üniversiteye gidebileceği, isteyeninde açık gidebileceği bir üniversite istiyoruz...sokakta dolaşanıda kendi vicdanına bırakınız..ister emir olarak algılar örtünür isterse başı açık örtünmeden sokağa çıkar..biz ülkemizde bu demokrasiyi görmek istiyoruz..kimseyi başı kapatmak yada açmakla baskı yaparak bir tarafa yönlendirmeyiniz..

evet yazılı hukukun yanlışlarını düzeltmeye çalışıyoruz tartışarak, fikir söyleyerek..

siz örtünmeyi emir olarak görebilirsiniz, bunu ifade edebilir ve tebliğinizi edebilirsiniz ama örtünmeyen insanlarlada bu toplumda yaşamak mecburiyetindesiniz..yok eğer zorla örtmeye kalkarsanız onları, tıpkı sizde üniversiteye giremeyen başıörtülü öğrencilere bu zülmü uygulayan zihniyetle aynı duruma düşersiniz..
TÜRİYEM (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Mon May 21, 2007 2:28 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

BİR İNSAN İSTER ÇARŞAF GİYER, İSTER TÜRBAN TAKAR, İSTERSE DE AÇIK SAÇIK GİYER BU KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ HELEKİ SİYASETİ HİÇ İLGİLENDİRMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
 BU TÜRBAN MESELESİNE AVRUPA ÜLKELERİNDE BİLE BİRŞEY DENİLMEZKEN BİZİM ÜLKEMİZDE NEDEN BU KADAR ÇOK TARTIŞILIYOR BEN BİR ANLAM VEREMİYORUM..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Mon May 21, 2007 3:23 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Tabii ki kişi özgür olmalıdır ama !!! Birde toplumun değer yargıları vardır... Anayasa kuralları vardır... açık saçık giymek ...vede karaçarşaflara bürünüp gezmekte pek normal olmasa gerek ? Hani normal davranışlar sergileyip çağdaş bir kişi olarak yaşamak  varken nedir bu tartışma? Avrupa türbana  ne diyebilirki ? Zaten işlerine geliyor...Biz böyle anlamsız tartımalarla oyalanıp dururken... Onlar yaşam stantlarını dahada yükseltme çabasındalar... Hala açık-kapalı ...Günah -sevap tartışmalarıyla ülkede  kargaşa yaratılıyor... Kimsenin türbana yasak falan koyduğu yok!!! Başbakanımızın ,bakanlarımızın eşleri türbanlı değilmiki ? Bunlar güzel birer örnek değillermidir   hala zulümden ...Çileden baskıdan bahsediliyor anlamadık ? Siz zulüm görmemişsiniz o zaman :)

A S A2007-05-21 11:28:54

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
TÜRİYEM (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Mon May 21, 2007 5:54 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

YOK BENİM TÜRBAN HAKKINDAKİ YAZDIĞIM YAZI SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN BENİM DEMEK İSTEDİĞİME ŞÖYLE BİR ÖRNEK VEREBİLİRİZ; MESELA BAŞBAKAN ŞİMDİ SPOR ELBİSELERDE GİYSE DÜŞÜNCELERİ VE ÜLKE YÖNETİMİ AYNI TAKIM ELBİSEDE GİYSE YİNE AYNI  BİLMEM ANLATABİLDİMMİ???

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Mon May 21, 2007 6:12 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Kıyafet tabiki düşünceleri etkilemez TÜRKİYEM ... Ancak Bazı kurallar vardırki zorunlu olmasada uyulması gerekir... Yoksa dengesiz,uyumsuz kişi görünümüne bürünür zor durumda kalırsınEmbarrassed . Şort...Hasır şapka  ile resmi bir toplantıya gidilmez ... Takım elbise ...siyah rugan ayakkabı ile kumsala gidilmez... Yani komik duruma düşmek söz konusudur burada ... Vee durumu izah etme çabasına girer... Şu anda bizim yaptığımız gibi konudan uzaklaşırsın LOL

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans