Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 11:11 am Cevaplanmayan mesajlar
Türban
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
Kürt Seda (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Sun Sep 28, 2008 8:18 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Hala aynı yerde takılıp kaldın arkadaş.Ne engelinden ne sorunu.

Bırakın böyle boş uğraşları.Hala görmüyormusunuz ülkede krize gidio!!!
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
Murathan (Orhan)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sun Sep 28, 2008 8:23 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Sedamısın nesin önce sen konuşmayı öğrensene.

Boş işmiş .Ukala

Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sun Sep 28, 2008 9:00 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Kürt Seda yazmış:

Hala aynı yerde takılıp kaldın arkadaş.Ne engelinden ne sorunu.

Bırakın böyle boş uğraşları.Hala görmüyormusunuz ülkede krize gidio!!!

seda kardeş ülke yanlış ekonomi politikalarla imf bankalarıyla sat kurtul politikasıyla cifçiye verilen üç kurus taban fiyatıyla hortumcu belediyelerle tabiki krize gider bak CHPli belediye baskanın hortumunun büyüklüğüne haberlerde izle rüşcet olarak adı gecen parayı ben hayatımda bi arada görmedim ki bu ddaha devede kulak sadece bi belediye hangi birini kapatcak deliğin ordan kapatsa ordan kacırıyo yaptıgı yanlış işlerle akp zaten memleketin basını yiyo yani anlıcagın daha cok kriz görcez alış ama çözümü toplumun ortak mutabakatıyla çözülcek olan bi sorunla karsı karsıyayız türban hala daha eğitim hakkı kısıtlanan inancları yüzünden meslegini yurd dısında yapan ark.lar söz konusu çözüle bilir yanii ilk önce olayları çözmeye insanınımızdan sonra meleketmizden baslarsan hast zamanı daha ii mahsül alırız
16 Mart Katliamı (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Fri Oct 17, 2008 10:21 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

1919 yazmış:
Türban, siyasal simge, antilaik kutuplaşma aracı ve dinin gereği olduğuna dair söylemler oldukça tartışılıyor. Bu konudaki fikirlerimizi burada paylaşmayı rica ederim arkadaşlarım.

Türban ne halde sakınca arzedebilir, sizce türban ne sebeple yasak olmalıdır?

Ya da türban yasağı niçin haklı değildir? Türban bir siyasallaşmanın bayrağı değilse bunu söyleyenler neye dayanıyorlar? Bir zamanlar Erbakan Hoca"nın arka bahçemiz dediği ilköğretim-lise talebeleri, bu çağrıyı nasıl buldular, bu çıkmazın günümüze yansımasında Erbakan ve döneminin ne gibi etkileri oldu dersiniz?

Türban zavallıbir yöntemdir! Türban çok az işe yarar ve hatta nerede ise bir işe yaramaz! Dinde yerinin olduğunu iddia edenler dinle kültürü karıştırmaktadırlar bence! Kültürümüzde yeri vardır.
Türban erkek egemenliğinin ve zavallılığının işaretidir. İhale almak ve yeni yetme kompradorlara yaranmak dışında türbana bürünmüş kimselere bakarsanız hep eğitim seviyesi daha düşük, toplumun taşralı diye andığımız kitlesinden halkımızdır. Erkekleri de böyledir. Onlar zanneder ki kadınlarını korumak için örtülerle kapatmak, sokaklara çıkartmamak, erkeklerle muhatap etmemek gereklidir.
Aile hayatı, eğitimi, sosyal davranışlar, güven olguları uzaktır çoğuna.
Aldatılmaktan korkudur bence bu. Sanki beyinde aldatılmak daha az tehlikeliymişçesine.

Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.

Detaylı bilgi için tıklayınız.
rewşen (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sun Nov 09, 2008 10:27 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Günümüzde örtünme nedense başörtüsü şeklinde algılanıyor sadece.Oysa örtünme genel bir anlam ifade eder.Ve bayanların reşit olmalarıyla beraber cezbedici uzuvlarının örtünmesini gerektirir.Oysa etrafıma bakındığımda genelde örtünmeyi başörtüsü olarak algılayan bir kısım bayanların adeta bu durumlarını modern hale getirmek için örtünmenin mantığından tamamen uzaklaşıp garip giyim şekillerine büründüklerini gözlemliyorum.Mesela başı örtülüler fakat kısa ve dar bodylerin altına dar bluejeanler giyiyorlar. ! Ya da başörtülerini daha havalı hale getirmek için koca koca taslar takıyorlar başlarına. heo9 ..Yani başörtüsü tamamen şekli hale getirilip, örtünmenin asıl mantığından ayrılıyor insanlar.Açıkçası müslüman bir bayan olarak başörtüsü takmaktan korkuyorum.Çünkü illa da bir dini grup gelip sizi farklı yönlere çekebiliyor.Sanki islamda ruhban sınıfı varmış gibi.Hatta rahibelikten etkilenen bazı dini gruplar da etraflarındaki gençkızlara hocalık yapmaya başlamışlar.Onlar yat deseler kızlar yatar kalk deseler kızlar kalkar.Fakat dinimizde Allah ile kul arasına kimse giremez.Elbetteki toplumsal kurallara aykırılık teşkil eden davranışlar cezalandırlır ama onun ötesinde insanlar evlerinde ne yaparlar ne ederler kimseyi ilgilendirmez.Koskoca bir peygamber ve Koskoca bir Kuran ı Kerim gönderilmiş.Sanki ortaçağda yaşıyor da insanlar ,kalkıp bir de onlarla Allah arasına iyi kullar biziz diyerek giriyorlar...(ohhh fevkaladenin fevkinde rahatladım srt )

Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.

Kürt Seda (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Sun Nov 09, 2008 10:29 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

kesinlikle katılıyorum hewal. dapdar pantolonlar, çorapsız ayaklar, ojali tırnaklar, yılışık tavırlar ama kafada türban. bu eylem Allah rızası için midir bilmem ama siyasi otoritenin de rızası için olduğu kesin!

Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.

Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sun Nov 09, 2008 11:29 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Kürt Seda yazmış:
kesinlikle katılıyorum hewal. dapdar pantolonlar, çorapsız ayaklar, ojali tırnaklar, yılışık tavırlar ama kafada türban. bu eylem Allah rızası için midir bilmem ama siyasi otoritenin de rızası için olduğu kesin!

Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.

Ben de sana katılıyorum;)
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Jan 20, 2009 9:34 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

TÜRBAN VE YOKSULLUK!

Dün Diyarbakır’dan yine yüreklerimizi burkan fotoğraflar geldi... Bu fotoğraflarda, “en yoksul oldukları” anketle (!) belirlenen vatandaşlar, Diyarbakır Valiliği’nin verdiği 200 lirayı almak için birbirlerini eziyordu!

Lütfen o fotoğrafa bir kez daha bakın:
Onca kadın arasında, başı açık kaç kadın var?
Diyarbakır Valisi’ne sormak gerek
Diyarbakır’daki yoksul kadınların hepsi türbanlı mı?
Yoksa, bu yardımlar sadece türbanlılara mı yapılıyor? Hani diyoruz bu şehirde okumuş ama iş bulamamış, yoksulluk çeken kadın hiç mi yok?

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
idealist (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Tue Feb 03, 2009 9:14 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Yorumların bir kısmını okudum ve gerçekten şaşırdım yazılanlara.Bakıyorum da başıkapalıların üniversitelere girmesini yasaklayan zihniyet burada başı kapalılar eğitimsizdir yazmış sanki eğitimsizlik o kişinin kendi eksikliğiymiş gibi.Her görüşe saygım var kuşkusuz ancak elinizi de vijdanınıza koyun bence.össde Türkiye birincisi olup başı kapalı diye hakkı olan okula giremeyen bayanları siz cahillikle suçlayamazsınız.cahil de değillerdir zaten.
Biri de demiş ki ihale almak için kapanıyorlar.İktidarda chp varken de bu insanlar kapalıydı.chp kapalılara mı ihale veriyordu.
Biri demiş akp ülkeyi krize soktu.Arkadaşım dünya krizde.bunu akp ile ilişkilendireceğine Bushla ilişkilendirsen daha mantıklı olmaz mı?Ayrıca ülkeyi borç batağına batırdı dediğin iktidar sayesinde 2002 yılında dünyanın en borçlu 7.ci ülkesiyken bugün dünyanın en borçlu 23.ü ülkesi durumuna geldik.gönül isterki hiç borçsuz olalım ama ne yazık ki öyle bir an Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadı.
Valiliğin yalnızca kapalılara yardım verdiğini iddia etmek gerçeklikten uzaktır çünkü erken gelen kapar mantığıyla hareket ediliyor bu nedenle insanlar birbirini eziyor.yani valiliğin belirlediği bir liste olsa insanlar alamam kaygısıyla birbirini ezmez.
başını kapatıp orasını burasını açanlar gerçekten hoş bir görüntü sergilemiyorlar ancak kendileri bilirler.insanları kıyafetleriyle yargılamam.
Son olarak arkadaşlar başörtüsü kesinlikle siyasal simge değildir çünkü siyaset yokken başörtüsü vardı unutmayalım.hatta cumhuriyetimizin tek parti ile yönetildiği yıllarda da başörtüsü vardı.neyin simgesi olabilirdi ki o dönemlerde.ayrıca bu ülkede başı açıklara herzaman heryerde pozitif ayrımcılık yapıldığını söyleyemeseniz de hepiniz biliyorsunuz.bu ortamda olsa olsa başı açıklık siyasal simge olabilir.
peki arkadaşlar burdan sormak istiyorum chpli sayın sefa sirmenin her mahalleye bir kuran kursu açacak olması ve buna da yine chp izmir milletvekili canan arıtmanın destek vermesi hatta belediye başkanının görevidir zaten demesi sizce dinin siyasete alet edilmesi değil midir.çarşaf açılımına hiç girmiyorum.
ben yeni üyeyim ve bu benim ilk mesajımdır.kimseye hakaret etmedim lütfen kimse de bana hakaret etmesin.seviyeli sohbetler diliyorum.iyi akşamlar.
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Feb 03, 2009 10:18 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Türban takanlar cahildir demek bilakis cahilane bir söz olur ki .Buna bizlerde şiddetle karşıyız çıkıyoruz..
Bizim tepkimiz başörtüsüne değil !
Türbanın simge haline getirilmesi ve türban üzerinden siyaset yapılmasıdır.
Türban son on yıl içerisinde artış iyice göstertmiştir. Bu yayılılım 12 Eylül sonrası maksatlı olarak ülkenin her köşeyinde etkili olmuştur.Ve tamamen siyasidir.Lütfen kimse aksini iddia etmeye kalkmasın.

Artı bayanların başörtüsü birilerini özelliklede çoğunluğu erkek olan meclisin vekillerini neden bu kadar ilgilendiriyor .Anlayabilmiş değiliz!

Sefa Sirmen konusuna bugün CHP bölümünde bende değinmiştim .

AySA yazmış:
CHP'nin çarşaf açılımından sonra...
Şimdi de Sefa Sirmen
Her köye ,her mahalleye bir Kuran kursu açacaklarını söyledi.
Umarız bu tür çalışmalar seçim yatırımı olarak değerlendirilmez. Aslında bu çalışmaları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yürütmesi en doğru olandır diyede bir düşünce içerisinde olmakla beraber ...
Siyasetçilere de bu çalışmalarında başarılar diliyoruz!
Vatana millete hayırlı olması dileğiyle ...

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
idealist (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Tue Feb 03, 2009 10:52 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Ayfer hanım türbanlılara cahil diyen siz değildiniz 16 mart katliamı isimli üyeydi.aynen şöyle yazmış "türbana bürünmüş kimselere bakarsanız hep eğitim seviyesi daha düşük, toplumun taşralı diye andığımız kitlesinden halkımızdır".ama sizin bu görüşte olmadığınıza sevindim.
türbanın siyasi olmasının mümkün olmadığını yukarıda açıklamıştım tekrara gerek görmüyorum.ancak siz de şunu biliyorsunuz ki baskılar demokratik talepleri törpileyemeyeceği gibi aksine bu taleplerin daha da yeşermesini sağlar.devlet başörtüsünü yasaklarsa buna eğilim artar.bu herşeyde böyledir.yani her etki kendi tepkisini doğurur.12 eylülden sonra ülkemiz heryönden değişti ve gelişti.özellikle iletişim olanaklarının artması ve halkın eskiye göre çok daha fazla eğitimli olması sonucu insanlar müthiş biçimde bilinçlendi.tabii bu bilinçlenmenin doğal sonucu olarak da insanlar doğruyu gördü ve daha çok dindarlaştı.12 eylülden önce nispeten aileden görme dindarlık vardı.o dönemlerde zaten herşey aileden görmeydi.ancak günümüzde araştıran öğrenen bireyler kendi yollarını daha bilinçli ve donanımlı biçimde seçiyorlar.sülalesinde hiç kapalı bayan olmayan bir bayana bakıyorsunuz kapanıyor.gerçeği buluyor.içkici,kumarbaz,kendine bile hayrı olmayan bir adam ve buna benzerr bir kadının çocuklarının pırlanta gibi olduğunu görürüz bazen.bu çağı nekadar kötülesek de aslında bir aydınlanma çağındayız bu bir gerçektir.siz bunun devlet politikası olduğunu iddia etmişsiniz.devlet polis ve jandarma zoruyla kızların başını açıyor iş ve eğitim hakkını engelliyor siz kalkmış devlet kapattı bayanları diyorsunuz.devletin gücü insanları kapatmaya da yetmez açmaya da yetmez.böyle birşey dünyanın hiçbiryerinde mümkün değil.mümkün olsa herkes şapka takardı.hala daha anayasamızın emridir şapka takmak.emin olun şapka takmıyorsunuz diye sizi polis alsa götürse hapis yatarsınız anayasayı ihlalden.hadi devletin gücü yetiyorsa anayasa emrini uygulatsın.yetmez ayfer hanım okadar kızın başını kapatmaya da açmaya da devletin gücü yetmez.
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Feb 03, 2009 11:15 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Ülkenin esas sorunu" türban "değil .
TC Devleti laik bir devlettir ve böyle işlerle uğraşması da gerekmiyor.
Bayanları devlet kapattı diye bir iddiamız olmadıki.
Baksanıza zaten "Türban " Çankaya'da.
Pardon anlamadım !
12 Eylül sonrasında mı insanlar doğruyu gördü de daha çok dindarlaştı ?
Yani bu zamana kadar bizim insanlarımız az mı dindardı ?
Evet ya şu an etkili ve yetkili tarikatlara falan hiçç girmeyeyim hem de hiç !

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

idealist (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Wed Feb 04, 2009 1:49 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Türban son on yıl içerisinde artış iyice göstertmiştir. Bu yayılılım 12 Eylül sonrası maksatlı olarak ülkenin her köşeyinde etkili olmuştur.Ve tamamen siyasidir
sizin yukarıdaki cümlelerinizden 12 eylülden sonra insanların daha çok dindarlaştığı anlamı çıkıyor ama siz örtünmeyle dindarlığı doğru orantılı olarak görmüyorsanız o ayrı(ben de böyle görüyorum demiyorum).yorumum yok o konuda.çünkü benim için insanların ne için örtündüğü veya açıldığı önemli değil.kendi tercihidir ben saygı duyarım.hatta siyasi simge olsa bile siyasi simge yasak değildir.demokrasinin vazgeçilmezi siyasettir sonuçta.12 eylül sonrası maksatlı olarak ülkenin her köşesinde etkili olmuştur cümlenizden maksatı çıkartanın 12 eylül sonrası devlet yönetimi olduğunu sanmıştım ama siz galiba cemaatlere atıfta bulunmuşsunuz.(bundan da tam emin değilim ama devlet değilse cemaatlerdir sanırım).cemaatlerin de gücü yetmez kapanmayacak bir insanı kapatmaya.düşünseneze örneğin siz eğer kapalıysanız hiçbir baskı karşısında açılmazsınız veya açıksanız kapanmazsınız.düşünseneze hangi cemaat sizi kapatabilir ki?sizi kapatamayan cemaatler diğer bayanları da kapatamazlar.ancak bilinçlendirme sonucu kişiler kendi tercihleri olarak kapanır veya açılır.
ülkenin esas sorunu türban değil yazmışsınız.katılıyorum elbette işsizliktir esas sorunumuz ama bu forumun konusu türban olduğu için burda türban üzerine yazıyorum yoksa bunu en önemli sorun gördüğümden değil.
bir ülkenin yönetim kademesi halkı yansıtmalıdır aksi takdirde demokrasiden söz edilemez.o nedenle çankayada başörtüsü çok olağandır.bir firstlady başörtülü de olabilir başörtüsüz de olabilir.bırakalım da insanlar istedikleri gibi giyinsinler.bu rahatsızlık niye?
Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Tue Oct 19, 2010 9:29 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

YÖK üniversitede türbanın alanını genişletiyor..
YÖK’ün sınav kitapçığında yaptığı bir değişiklik ile üniversitelere akademik personel alınmasında kullanılan ALES’e de türbanlı olarak girilebilecek(miş) iyi bakalım hayırlı olsun..
Artık bu gereksiz tartışma da bitsin ..!
Çünkü ülkenin biran önce çözülmesi gereken helede eğitimde çok daha önemli sorunları var..

"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

Gel yarınlara koşalım ...Gel DENİZLERİ aşalım...
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Engin (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sat Oct 23, 2010 10:55 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

İlköğretimdeki türban tahriklerini incelediğinizde iki olasılık ile karşılaşabiliriz.

1- Sahiden derin yapılar, yine bir infial hali uyandırabilmek için harekete geçtiler.
2- Hükümet mazlumu oynamak ve derin yapıların varlığını tescillemek için bu oyunu yönlendirdi.

Bu iki seçenekler dışında bireysel eylemler de olabilir mi? Tartışılır...

Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans

Web Tasarım