Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 10:59 am Cevaplanmayan mesajlar
İşte "Kürt açılımı"
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Aug 11, 2009 12:43 am
MesajMesaj konusu : İşte "Kürt açılımı"
Alıntıyla Cevap Gönder

İşte 'Kürt açılımı'

MGK'da tartışılan 'Kürt açılımı'nın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Öncelikli şart PKK'nın silah bırakması. İşte barış için atılacak adımlar...

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan?ın Kürt sorununun çözümüne yönelik yaptıkları açıklamalarının çerçevesi netleşmeye başladı.

Bugün'ün haberine göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül?ün, Kürt sorununun çözümüne yönelik olarak ?Güzel gelişmeler olacak' açıklamasının detayları günden güne netleşmeye başladı. Devlet kurumlarının üzerinde çalıştığı ?Kürt açılımı? ile yıllardır yaşanan Güneydoğu sorununun kökünden çözülmesi planlıyor. ?Kürt açılımı? konusunda Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere hükümet, Genelkurmay ve MİT ile devlet kurumları arasında uyum olduğu belirtiliyor.

ORKESTRA ŞEFi CUMHURBAŞKANI GÜL

Kürt açılımı konusundaki çalışmaların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül?ün başkanlığında yürütüldüğü belirtiliyor. ?Kürt açılımı? konusunda Abdullah Gül?ün konumu ?orkestra şefi? olarak nitelendiriliyor.

1-Temel şart silah bırakma

Kürt açılımı yapılmasında öncelik PKK?nın silah bırakmasına veriliyor. PKK Kongre-Gel 1 Haziran?a kadar silah bırakma kararı alırken, 1 Haziran?dan sonra bu tutumunu devam ettirip ettirmeyeceği açılımın geleceğini etkileyecek. PKK?nın tümüyle silah bırakması halinde Kürt açılımının adım adım hayata geçirileceği belirtiliyor. Açılımın hayata geçirilmesi konusunda zaman kaybedilmeyeceği de ifade ediliyor.

2-220?ye işlerlik kazandırılacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, TCK?nın 220. maddesine işlerlik kazandırılmasını gündeme getirmişti. Dağdakilerin indirilmesi için aileleri ile görüşmeler yapılarak TCK?nın 220. maddesinden yararlanmaları sağlanacak.

3-Öcalan?a tecrit bitecek

Kürt açılımında birçok madde bulunuyor. PKK elebaşısı Abdullah Öcalan?a İmralı?da uygulanan tecrit kaldırılacak. Öcalan?ın yanına 5-6 mahkum gönderilerek tecrit sona erdirilecek. Avrupa Birliği tarafından hazırlanana raporlarda da Öcalan?ın tecrit edilmesi eleştiriliyordu. Adalet Bakanlığı tarafından İmralı?da yeni cezaevi inşaatına başlanmıştı.

4-Yurtdışındaki Kürtler?e vatandaşlık

Avrupa?da yaşayan ve Türk vatandaşlığından çıkartılan binlerce Kürt kökenliye yeniden Türk vatandaşlığı verilecek. Teröre bulaşmadığı ve silaha sarılmadığı tespit edilen Kürt vatandaşlara Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden vatandaşlık verilecek.

5-Bölge vatandaşına şefkat

'Kürt Açılımı?nda Güneydoğu?daki vatandaşlara şefkatle yaklaşılması da yer alıyor. Hakkari?deki gösteriler sırasında Seyfi Turan isimli çocuğun polis tarafından dövülmesi nedeniyle Hakkari Valisi Muammer Türker?in emriyle polis anında açığa alındı. Olayın ardından 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi?nde tedavi altına alınan Seyfi Turan'ı Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan ziyaret etmişti. Polisin ve askerin bu tavırlarının bölge vatandaşlarına şefkatle yaklaşılmasının ilk adımları olduğuna dikkat çekiliyor.

6- Kürtçe engeli kalkacak

Kürtçe kullanımının önündeki engeller kaldırılacak. Kürtçe köy isimlerinin yeniden verilmesinin ardından çocuklara Kürtçe isim konulması sürprizi de gelecek. Televizyonlarda Kürtçe yayın yapılması tamamen serbest bırakılacak. Cezaevlerindeki vatandaşların telefonda Kürtçe konuşmalarının önündeki yasak da yapılacak tüzük değişikliği ile kaldırılacak. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tüzük değişikliği Başbakanlıkíta bekletiliyor. Özellikle Güneydoğu?daki bazı dağlara ?Ne Mutlu Türküm Diyene? yazıları yazılırken, bu yazıların silinmesi sağlanacak. Bu yazıların büyük çoğunluğunun askeri bölgelerde yazılı olduğuna dikkat çekiliyor.

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Aug 11, 2009 2:12 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

İktidar koltuğuna oturanlar sanki son Osmanlı Hükümeti !
Sanki bu ülkede yaşamıyorlar!
Yok Ermenistan açılımı,
Yok Kürt açılımı,
Kıbrıs açılımı vs. vs.
Daha bu açılımların devamı gelir...
Kapitülasyonlar ve satılan limanlar, girilen tersaneler.
Orduların dağıtılması..
Kuvayi Milliye'ye düşman, ulusalcıları terörist listesine almalar... vs. vs.
Acaba ATATÜRK''ün kurduğu laik Cumhuriyetin kurallarına bağlılıktan vazgerçilip
"Sevr" yeniden hortlatılmaya ...
"BOP(Büyük Ortadoğu Projesi)"gerçekleştirilmeye mi çalışılıyor?
Aslında ülkede Türk-Kürt çatışması yok.Bu sadece bilinçli olarak yaratılan BOP kapsamında dış güçlerin adeta kukla gibi oynadığı yüz yıllık bir oyunun bir parçasıdır.
Sanki kukla Kürdistan Devleti kurulsa bile ne olcak ki?
Aynen Irak 'ta olduğu gibi gelsin petroller ...Gerisi hikaye !

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Aug 11, 2009 9:18 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Hakkari Belediyesi, Kürt açılımının tartışıldığı şu günlerde kendi bünyesinde bir açılım yaparak...
Şehir merkezine konulmak üzere yaptırılan çöp kutularının üzerine Kürtçe olarak Şaredarîya Colemêrgê (Hakkari Belediyesi) yazdırmış..
Bu çook önemli açılım için
" Vatana millete hayırlı olsun "bari diyelim:)

Belliki çöp bidonundaki renkler itina ile seçilmiş.
Sarı-Kırmızı -Yeşil !
Artık ne anlama geliyorsa?

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

MdvrmD (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Fri Aug 14, 2009 1:16 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

ille de açılım yapacaksanız:

fabrika açın,
iş kapısı açın,
okul açın,
üniversite açın,
kültür merkezi açın,
kışın karla kapanan,insanları yaşamdan-medeniyetten uzaklaştıran yolları açın,
havaalanı açın

ekmek verin
aş verin
iş verin
toprak verin

bırakın bu magazinsel işleri.
ekmeği olmayan adama demokratikleşmeden bahsederek komik olmayın.
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Fri Aug 14, 2009 8:32 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

MdvrmD yazmış:
ille de açılım yapacaksanız:

fabrika açın,
iş kapısı açın,
okul açın,
üniversite açın,
kültür merkezi açın,
kışın karla kapanan,insanları yaşamdan-medeniyetten uzaklaştıran yolları açın,
havaalanı açın

ekmek verin
aş verin
iş verin
toprak verin

bırakın bu magazinsel işleri.
ekmeği olmayan adama demokratikleşmeden bahsederek komik olmayın.

Bu söylediklerin çok doğruda uygulanabilirliği tartışılır ...
Eminimki açılımların devamı gelecektir..
Açıkmaya devam edelim bakalım:)

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Sat Aug 15, 2009 9:06 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

***Norşin’in Kürtçe değil Ermenice ve Saidi Nursi’nin karargâhı olduğuna dikkat çekildi***

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Güroymak ilçesinin adını “Norşin” diye anması “Kürt açılımı” diye yorumlanırken...

Dazetemiz yazarlarından Özgen Acar bu sözcüğün Kürtçe değil Ermenice olduğuna ve Norşin’in Saidi Nursi’nin karargâhı olduğuna dikkat çekti. CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, “Dini motiflerle mesaj vermek istiyorlar. Nurcuları memnun etmek istiyorlar” dedi. Bu arada AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in 2005 yılında verdiği yasa önerisinde Güroymak ilçesinin adının “Norşin” değil, “Nurşen” olarak değiştirilmesini istediği ortaya çıktı.

Özgen Acar’ın dün gazetemizde yer alan “Kavşak” adlı köşesinde verilen bilgilere göre; ilçenin adı 1972’de “Norşin”den “Güroymak”a çevrildi. 2004’te belediye meclisi adının yeniden “Norşin” olması önergesini işleme koymadı. Acar, Prof. Dr. Bilge Umar’ın “Türkiye’deki Tarihsel Adlar” kitabında ilgili maddede “NORŞİN. Ermenice Nor-Şen/Şin, Yeni-köy” denildiğini aktardı. “Türkçe Etimolojik Sözlük” yazarı Sevan Nişanyan’ın da sözcüğün Kürtçe değil, Ermenice olduğunu söylediğini anımsattı. Acar ayrıca “Norşin’in Bediüzzaman Saidi Nursi’nin karargâhı olduğunu, Saidi Nursi’nin ‘Norşinli Said’ demek olduğunu ve Norşin’in Nurcu yayınlara göre ‘Bilinen en önemli Nakşibendi merkezi’ olduğunu” da aktardı.

CHP sözcüsü Özyürek, Gül’ün konuşma için Güroymak’ı seçmesi ve “Norşin” adını kullanmasının “bilerek yapıldığını” vurguladı. Özyürek, “Adı değiştirilmiş yüzlerce yer var. Güroymak, Saidi Nursi’nin karargâhı. Bu ilçeyi seçerek Nurcuları memnun etmek istemiştir. Başbakan’ın AKP’lilerin ağladığı grup konuşmasında verdiği mesaj da esas itibarıyla dini içerikli. Kürt anneler de aynı kıbleye dönüp namaz kılıyor, Türk anneler de, diyor. 30 yıldır bu savaş sürüyor. Savaşanlar da Müslüman, ölenler de, öldürenler de... Demek ki din tek başına sorunu çözmeye yetmiyor. Açılım diye bazı radikal adımlar atacaklarsa, bunun başka kesimlerde yaratabileceği tepkiyi ortadan kaldırmak üzere dine sarılacakları anlaşılıyor” görüşünü dile getirdi.

‘NORŞİN’ DEĞİL ‘NURŞEN’

Gül’ün “Norşin” sözcüğünü kullandığı konuşmasının ardından AKP’li Kiler, “Güroymak ilçesinin adının ‘Norşin’ olarak değiştirilmesi için hazırladığım kanun teklifini TBMM’ye sunmuştum” açıklamasını yaptı. Ancak Kiler’in 14 Aralık 2005 yılında TBMM Başkanlığı’na verdiği yasa önerisinde “Güroymak ilçesinin adının ‘Nurşen’ olarak değiştirilmesinin” istendiği ortaya çıktı. Önerinin gerekçesinde de “Bitlis’in ilçelerinden biri olan Güroymak ilçesi, gerek tarihi bağları ve gerekse şu an bile halk arasında kullanım şekli olarak ‘Nurşen’ adıyla anılmaktadır. (...) Güroymak isminin Nurşen olarak değiştirilmesi, yöre halkı tarafından gelen yoğun baskılar neticesinde talep edilmektedir. Cumhuriyetimizin 10. yılında ulu önderimiz Atatürk, Nutuk’unda yine bu ilçemizin adını Nurşen olarak kullanmıştır” deniliyor.

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Sun Aug 16, 2009 10:48 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Dün PKK’nın terör eylemlerine başlamasının 25’inci yıldönümüydü!!!
Eruh’ta düzenlenen şenliğe 30 bin kişi katılırken, PKK da internet sitesine Abdullah Öcalan’ın Suriye’de omzunda ABD yapımı M-16 tüfeği ile çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.
Öcalan İmralı’daki savunmasında “Elime hiç silah almadım” demişti ama her söylenenin samimimiye derecesi ve doğruluğuna inanmak için ya çocuk yada deli olmak gerekiyor.... neyse açılsınlar bakalım!

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Mon Aug 17, 2009 1:18 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Hükümet tarafından Kürt sorununu çözmek için yürütülen “açılım” çalışmalarına Mersin polisi “orantılı destek” verecek!

Doğu ve Güneydoğu'dan çok sayıda Kürt kökenli vatandaşın yaşadığı Mersin'de olayları ile gündeme gelen mahallelerde polisler orantısız güç kullanmamaları konusunda uyarıldı.

Geçtiğimiz yıllarda daha çok çocukların polise taş atmalarının medya tarafından ön plana çıkarılmasından hareketle, Mersin polisi bilinen mahallelerdeki çocuklarla temasa geçiyor. PKK'nın eyleme başlamasının yıldönümü nedeniyle, olası olaylara karşı, çocukların taş atmalarını engellenmek için bu yola başvuran polisin, gerekirse çocukların “orantısız güç” kullanarak yakalayacağı belirtiliyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in 1 Mayıs nedeniyle kullanmasından bu yana, “orantısız güç” tanımı konusunda net bir açıklama yapılabilmiş değil. Güç kullanımında hangi eşik geçilirse, “orantısız” davranılmaya başlandığı halâ tartışılırken, polisin toplumsal olaylarda veyahut sorgulamalarda gücünün orantısını nasıl kullandığına dair örnekler çoğalmaya başladı bile.

İstinye Karakolu ile Metris Cezaevinde gördüğü işkence sonucu ölen Engin Çeber ile arkadaşlarına kötü muamelede bulundukları iddia edilen 19 polis, soruşturma kapsamında verdikleri ifadelerde, orantılı güç kullandıklarını söylemişlerdi.

Dün de İzmit Arızlı’daki konutları boşaltmaları istenen depremzedelere, polisin gösterdiği gücün “orantısız” mı yoksa bir şiddet mi olduğu tartışılabilmektedir.

Bingöl'de görev yapan Emniyet amiri Zafer Ercan, kişisel web sitesinde, konuyla ilgili olarak, “polisin toplumsal olaylara müdahalesi ile yasadışı gösteri yapmak isteyen vatandaşın inadı ters istikamette devam ettiği sürece, bazılarının ısrarla ve planla söylediği “orantısız güç” tanımı ortaya çıkar. Olay çıkartanlardan daha güçlü bir müdahalede yetersiz kalırsanız, kamu hizmetleri aksar, eşkıyalık yaparak, istediğini istediği yerde yapmak isteyen insanların, sayısı artar. Anarşi olur” dese de sorun vatandaş tarafından çözülmüş olarak görülmüyor.

1 Mayıs'ta demokratik hakkını kullanmak isteyen işçiler, gözaltına alınan Engin Ceber, depremzedeler, işten atıldığı fabrikasının önünde eylem yapmak isteyen işçilerin neden hep “orantısız güç”e maruz kaldıkları emniyet yetkilileri tarafından açıklanamasa da, sorunun tanımda değil, yaklaşımda olduğu belirtiliyor.

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Aug 18, 2009 2:48 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

İHANETİN ADI AÇILIM !

Obama secilir secilmez ilk işi Türkiye'ye gelmek oldu ..
Başkanın ilk işi ..

TBMM 'de konuştu..
Emenistan sınırını açın..
Kürt sorununu çözün..
Ekümenliği kabul edin ..
Ayakta alkışlandı..

Emriniz olur efendim dendi ..

Gözün arkada kalmasın biz hallederiz efendim..
Amerika Irak'da yenilmiş ..
ABD'de kriz varmış ..
Afganistan ve Pakistan'da ipin ucunu kaçırmış ..
Ne olacak bu Amerikanın hali..

Ben Irak'dan gidiyom şu benim işlere siz bakın ..
PKK-Barzani'yle anlaşın hep birlikte olursanız ..
Gözüm arakada kalmayacağından emin olurum..
Tarihi fırsat , bu fırsat , ..
Amerika bekciliği..

Kürdün sorunu çözecekmiş..
Barış gelecekmiş..
Amerikanın girdiği yerde ot bitmez..
Sömürgeci , işkenceci ..katil..
Bize ne oluyor..
Amerikancıların ihanetinin adı oldu açılım..
Siz açılın ..
Biz açılmıyoruz.

Türk milleti bu oyuna gelmez..

Fransız Le Monde gazetesi PKK lideri Karayılan'la bir röportaj yaptı ..
Ve tarihi fırsatın ne olduğunu açıklandı ..

''Amerikan ordusu Irak'dan gidiyor ... bölgedeki enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden nakli için , bölgede güvenlik sağlanmalı ''

Sorun kürtlerin sorunu değil kiminmiş .. Amerika'nın sorunları çözülecekmiş..

Petrolün Irak'dan aktarılması için için gerekli tedbirler alınmalıymış ve bu da tarihi fırsatmış ...

Kürtlerin değil Amerikanın sorunu çözülecekmiş...
Türkiye'de kıyamet kopuyor ...
Kan dursun , çözüm gelsin ....
Ne çözülecekmiş ..

Sorun neymiş ....

Amerikan'ın sorunuymuş..
Tarihi fırsat da Amerikan oyunuymuş ...
Amerika'nın sorunu çözülecekmiş ..
Neymiş..
Kürtlerin değil Amerika'nın sorunu çözülecekmiş ..

(alıntı)

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Aug 18, 2009 2:51 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

ABD ve AB himayesinde Türk ve Kürt sermayedarlarının çıkarları doğrultusunda oluşacak bir “açılım”ın demokratikleşme ile hiçbir bağlantısından söz edilemez...
Gerçek anlamda bir demokrasi için...
Türküyle Kürdüyle tüm emekçilerin bir arada örgütlü mücadelesinden başka yol yoktur. Etnik kökeni ne olursa olsun emekçilerin içinde yer almadığı hiçbir açılımın bu topraklar üzerinde yaşayanlara sağlayacağı herhangi bir yarar sağlamayacağı açıkça ortadadır...

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Wed Sep 23, 2009 11:01 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Bir de, bu düzen devam etsin,
biz de bölgedeki ekonomik, siyasal hâkimiyetimizi sürdürelim, diyen ağalar olduğu sürece ...
Bu bölgede feodal düzen değiştirmedikçe...
Toprak reformunu yapmadıkça...
Oradaki insanlar özgür bireyler haline getirmedikçe bu sorun zor çözülür...
Doğuda otuz yıla yakın bir süredir terörden çıkar sağlayan çok geniş bir kesim var.
Bir kısmı korucubaşılık yapıyor...
Bir kısmı terör örgütüne yakın durmak suretiyle etkinliğini sürdürüyor...
Bir kısmı bu yolla siyasette etkinlik sağlıyor, belediye başkanlığı, milletvekilliği kazanıyor..
Eşitlik ve özgürlüğün olmadığı ağalık sistemine dayalı aşiretlerin etkili ve yetkili olduğu bir bölgede ne kadar açılırsanız açılın sonuç yine değişmez gibi bir düşünceye sahibiz.

Yine önemli bir konu varki özellikle altını çizmek gerek...
Nüfus planlaması artı çok eşlilik !
Her evde üç beş kuma en az onbeş çocuk ...
Bu nasıl mantık bu nasıl bir sistemdir bilinmez ama bölgede eğitimin hızlandırılması acilen gerekli..
Açılım işte böyle olur !
İktidardaki yetkililerden daha iyi bilecek değiliz ama
Bizimdisi sadece bir fikir sunumudur neyse:(

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Thu Sep 24, 2009 2:21 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Başbakan Tayyip Erdoğan
Amerika Birleşik Devletleri'nde Princeton Üniversitesi'nde konuşma yapan Başbakan Erdoğan... Ermenistan'la başlatılan diyalog süreci ve 'demokratik açılım'la ilgili önemli mesajlar verdi.
ABD Başkanı Obama ise aynı masada oturduğu T.Erdoşğanla karşılıklı kadeh kaldırdı...

Başbakan, "Açılımın hepsi bir anda olmaz.
Hazmade hazmade, hazmettire hamzmettire ilerlememiz gerekliyor" ifadelerini kullandı.

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Thu Sep 24, 2009 3:40 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

GÜNÜN SORUSU !

Büyük bir titizlikle Türk halkından gizlenen Kürt açılımı,
acaba tam da şu günlerde ABD yönetimine anlatılıyor mu dersiniz?

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Thu Sep 24, 2009 4:33 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Açıllımlar iyidir iyi.

Paylaşmak gerek dostlarımızla vede ABD ile

Net Ajans - Web Tasarım - Forum - Güneş Enerjisi - Net Pazarlama
alperen (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Mon Sep 28, 2009 3:22 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Kürt açılımı içinapo denilen katilin yazdigi 160 sayfalik yol haritasini incelmemiz gerekecek içerisinde kürtlere özel güvenlik güclerinin kurulmasi bile var hükümet işi aceleye getirdi ya öyle ya okyanus ötesinden abileri bastiriyor olmalı.
Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş