| Yazar |
Mesaj |
alperen (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)
|
Tarih: Mon Sep 28, 2009 3:25 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
son sözü Türk Milleti söyleyecek amerikadan,imralidan brükselden,moskovadan emir alanlarin planlari haritalari kafalarindan paralanacak
İçim yine sevinçle dolup yanıyor;
Sanki deniz olmuş, dalgalanıyor.
Uzak uzak ülkelerden döndüm seferden;
Yaralarım ağır, fakat mestim zaferden;
Zafer, ümit kaynağının bir çeşmesidir.
Zafer bir çok gönüllerin birleşmesidir.
Gönülleri birleşenler ölse de bir gün
Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.
Gönülleri birleşenler! Selam sizlere!
Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!
Selam sana hücrelerde benzi solan genç!
Selam sana ey yılları heba olan genç!
İstikbalim gitti diye yaslanma sakın!
İstikbalin değil, ruhun Tanrı'ya yakın!
O yalancı istikbale bir perde indir!
"Gerçek yarın" unutma ki bir gün senindir!
Selam sana yavrusundan ayrılan kadın!
Kimbilir sen gizli gizli nasıl ağladın!
Ne bir damla gözyaşı dök, ne yasla dövün;
Sen yaşarken öksüz kalan yavrunla övün!
Gür sütünle asladığın erlik cevheri
Yapacaktır onu yaman bir çeri...
Tek bir kadın değilsin sen... Sen bir ocaksın!
Madem ki bir adın Atsız, katlanacaksın!
Kafkasya'da can veren bir şehidin kızı
Bir çeliktir... Yüreğinde erir her sızı...
Varsın, bağrın fırkatıyle yavrunun yansın...
Yansın, dayan! Çünkü sen de bir kahramansın!
Ey ekmeği alınanlar! Selam sizlere!
Ey rütbesi çalınanlar! Selam sizlere!
Kardeş yahut arkadaştır diye evleri,
Ocakları dağıtılan ülkü devleri!
Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar,
Bir gün olur, tarih sizi elbet alkışlar!
Ey ciğeri parçalanan kahpe veremden
Ne beklersin dünyadaki sahte keremden?
Ciğerlerin sönüyorken Tanrı'yı andın;
Tasa etme, gerçekleşir mukaddes andın.
Hepinize sevgilerle coşkun selamlar!
Şehitlerimiz bile sizi belki selamlar
İçtiğiniz ıztıraplar size kımızdır
Bu acılar mazimize selamımızdır.
En tatlı bir hayalimdir bu selam benim
Kırk derece sıcaklıkta erirken tenim...
Çekiyoruz bunalarak fakat ne çıkar?
Ulu Tanrı bir gün elbet bizi yargılar.
Bütün dünya sağırlaşsa o bizi dinler
O'nun rahmet denizinde ruhlar serinler.
Ey hırçın genç, ey güzel kız! Bırakın yası...
Yeter temiz gönüllerin bizi anması...
Toprak ana uyuturken koynunda bizi
Yarinkiler biçicektir ektiğimizi,
Yeşermesi ektiğimiz tohumun haktır,
İşte o gün ruhlarımız şad olacaktır!
Selam şanlı mazimize! Selam yarına!
Selam zafer ordusunun silahlarına!
Ey geçmişin yiğitleri! Selam sizlere
Ey yarının şehitleri! Selam sizlere!
Siz tarihe yazıyorken şanlı bir satır
Aranızda bulunacak güleç bir batır
Karışınca gövdem yurdun topraklarına
Ruhum uçar ırkımızın bayraklarına,
Varlığın sevgisi onlara taşır
Kendisi de ay-yıldıza belki karışır
Bir gün gelip ırkımızın gürbüz erleri
Adım adım dolaşırken kutlu yerleri
Vaktiyle bir Atsız varmış derlerse ne hoş
Anılmakla hangi bir ruh olmaz ki sarhoş?
Haydi artık dinsin bütün ıztırapların
Ufuklardan sanlı bir gün doğacak yarın
Güzellikle sıcaklıkla ve ihtişamla...
Kumandasız hazır olup onu selamla!
Gönlündeki yaraların kanını dindir...
Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
ATSIZ |
|
|
|
|
|
 |
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

|
Tarih: Tue Sep 29, 2009 11:28 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
İstanbul Üniversitesi’nin akademik yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, protestolarla karşılaştı. Öğrenciler, “Üniversitemiz açılımlarınıza kapalı” yazılı pankart açıtı.
Ünüversitelerin dahi bu tip açılımlara kapalı olması demekki bu işin çok inandırıcı olmadığınan bir göztergesidir. |
|
_________________ "İnsanları taş duvarlar, demir parmaklıklar arasında terbiye etmeyi,
onların düşüncelerini önlemeyi düşünen anlayış yıkılacaktır !"
Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Net Ajans - Web Tasarım - Forum - Güneş Enerjisi - Net Pazarlama |
|
|
|
 |
serbülent (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)
|
Tarih: Sat Oct 03, 2009 2:42 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Kürt sorunu çözeyim derken, Türk sorunun oluşmasına zemin hazırlamayacak şekilde bir çalışma yürütüldüğü ortada..
Törörist başı öcalan, demokratik açılımlar, devletin kürtleri resmen kabul etmesi sürecinde, hiç bir şekilde muhatap alınmamılıdır. |
|
|
|
|
|
 |
Paradoks
Misafir
|
Tarih: Mon Oct 05, 2009 3:13 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
düşürmeyin insanları birbirine.. maddi çıkarları umursamadan, bu vatan için omuz omuza, kürtlüğünü, türklüğünü, lazlığını, çerkezliğini unutarak elele verelim. |
|
|
|
|
|
 |
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Mon Oct 19, 2009 4:03 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Mahmur ve Kandil' den gelen 34 kişilik PKK'lı 'Barış Grubu' Türkiye tarafına geçti.
Gelenleri karşılamak üzere Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaklaşık 50 bin kişi toplandı.
Türkiye'ye giriş yapan PKK'lıların sorgulanmaları sırasında, Diyarbakır ve Şırnak Barosu'ndan 30 avukatın hazır bulunacak.
PKK'lıları Habur Sınır Kapısında, DTP'li milletvekileri de karşılaıyor.
Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Silopi'de Habur Sınır Kapası'na 1 kilometre mesafede güvenlik şeridi oluşturdu.
Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'da, Habur Gümrük Kapısı'nda gelişmeleri yerinde izliyor.
Nediyelim bu dönüş inadırıcışığını kanıtlar
barış olur da ülkede daha fazla kan akmaz ! |
|
_________________ Eğer Düşünebilip De Düşüncelerini Amaç Edinebilirsen..
Yeryüzü Ve Üstündekiler Senindir ..
"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."
Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Fri Oct 30, 2009 10:48 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Tören başlamadan yaklaşık 5 dakika önce protokol tribününe gelen Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç'un oğlu 9 yaşındaki Muhammet Can Büyükburç, kucağında taşıdığı Türk bayraklarından birini önce Başkan Osman Baydemir'e verdi...
Türk bayrağı alan Baydemir, Muhammet Can Büyükburç'u alnından öptükten sonra bayrağını katlayıp korumasına verdi...
Demekki istenildiğinde ortak paydada buluşulabiliniyor barış köprüleri kurulabiliyormuş...
Aramaza hoş geldiniz sayın Baydemir... |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Sun Nov 01, 2009 10:39 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Sanem Altan Avukat Kezban Hatemi'ye soruyor
"Ak Parti liderliğinde ilerleyen açılımları destekliyor musunuz? Bir hukukçu olarak, dağdan inenlerin yargılanmaması normal mi sizce? "
Hahemi..
"Destekliyorum, Tayyip Bey çok vicdanlı adam
Kesinlikle destekliyorum. Allah, içindeki faşistlere rağmen bunu Ak Parti’ye nasip etti.
Özellikle Tayyip Erdoğan’ın çok problemi var, içindeki faşistleri ayıklaması lazım. İlk defa bu kadar karışık bir parti görüyorum. Yelpazesi inanılmaz karışık.
Tayyip Erdoğan ateşten bir gömlekle yangına girdi.
Çok vicdanlı bir adam. Allah korkusu taşıyan bir adam.
Çok iyi empati kuran bir insan. Tayyip Bey’in çok doğru politika yaptığını görüyorum. Kendi partisi içinde bile çok sorunu var üstelik. Ama demokrasi budur, acıtır. DTP bu ülkenin bir gerçeği.
Tayyip Bey kadar anlamlı bulduğum diğer lider de Ahmet Türk’tür. Bütün o çileli hayatına rağmen onurlu bir duruş sergiliyor.
Barışta onun katkısını çok önemsiyorum."
 |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Wed Dec 09, 2009 12:10 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Kürt açılımı tartışmalı bir sürece girerken DTP'ye yönelik şiddet eylemleri de yaygınlaştı.
DTP, 'Kürt açılımı'nda hükümetin PKK'nin tasfiyesini amaçladığını belirterek protesto eylemlerine devam ederken partiye yönelik saldırılar da arttı. Özellikle Ege bölgesinde DTP bürolarına saldırılar düzenlenmeye devam ediyor...
MHP Lideri Devlet Bahçeli ise polis müdahalesini "iyi bulduğunu" açıklıyor..
Bu kışkırtıcılıkla açıklamalar ve şiddet bizi hangi sonuca götürecek beklayelim bakalım..
Yanılmış olmayı çok isteriz ama bu başıboş gidişat iyi değil hem de hiç..!
 |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Tue Dec 22, 2009 12:01 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Zaman yazarlarından Ali Bulaç...
Kürt sorununun çözümü için "dindar çözüm” önerdi.
“Dinin insana sağladığı sakinliğe ihtiyacımız olduğu açıktır. Ama din sadece Batı tarihinin ve modern dünyanın profilini çizdiği ‘din adamı’ndan neş'et eden bir sakinlikten ibaret değildir, din sorunların anlaşılmasında ve çözümünde bir referans çerçevesi çizer. Kısaca din sadece sakinlik ve ‘nasihat’ vermez, çözüm de sunar”
diyen Bulaç, dinin sadece altı boş bir kardeşlik projesi önermediğini, aynı zamanda hukuki ve kamusal bir çözüm de sunduğunu dile getirdi..
Evet ..!Öneri güzeldi
Açılıma "din" lazım :( |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

|
Tarih: Tue Dec 22, 2009 2:01 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Tue Dec 29, 2009 1:40 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Kürt,
Alevi,
Roman
derken açılımda sıra "kadına" da geldi.
AKP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, kadınlarla ilgili bir çalıştay hazırlığı içinde olduklarını söyleyerek yeni açılımın sinyallerini verdi.
Açılımların hızına yetişmesek bile hayırlısı olsun bekleyelim bakalım:( |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Sat Feb 20, 2010 3:20 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım çerçevesinde Beşiktaş'taki çalışma ofisinde verdiği brunchta sanatçılar ile bir araya geldi..
Yaklaşık 100 kişi bruncha katıldı. Brunchta İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de hazır bulundu..
İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Seda Sayan, Sertap Erener, Erol Evgin, Ferdi Tayfur, Nükhet Duru, Kaya Han, Orhan Gencebay, Arif Sağ,Mustafa Sandal, Yavuz Bingöl, Zerrin Özer, Mercan Dede, Emel Sayın, Neşet Ertaş, Kıraç, Kubat, Emel Müftüoğlu, Murat Göğebakan, Kibariye, Bülent Ortaçgil, Nihat Doğan, Onur Akın, Sinan Özen, Mustafa Sağyaşar, Feryal Öney, Cengiz Kurtoğlu, Hakan Peker, Nuri Sesigüzel, Işın Karaca, Funda Arar, Zekai Tunca, Alişan, Hakan Peker, Şahin Özer, Ferhat Göçer ve Teoman da katılanlar arasında yer aldı.
Davetli sanatçılardan Edip Akbayram toplantıya katılmayacağını ve gerekçesini ise daha sonra açıklayacağını söyledi. Sezen Aksu da davete programının yoğunluğunu gerekçe göstererek katılmayacağını bildirdi. Sabahat Akkiraz'ın kardeşi ve menajeri Hasan Akkiraz da gitmeyeceklerini belirtti. |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Sun Feb 21, 2010 2:55 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Başbakan Erdoğan, dün TEKEL işçilerinin büyük buluşmasına ev sahipliği yapan Ankara’dan uzak durmayı tercih etti ve gün boyu İstanbul’da çeşitli programlara katıldı. Sabah saatlerinde Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde sanatçılarla “demokratik açılım” toplantısı yapan Erdoğan, akşam da köprülü kavşak açılışına katıldı.
Erdoğan, Dolmabahçe'deki kahvaltılı toplantıda oldukça geniş bir yelpazeden isimleri ağırladı. Toplantıya katılan yaklaşık 60 kişinin içinde “Bozkırın tezenesi” Neşet Ertaş da vardı, bir konserinde seyirciye “Niye moron moron bakıyosunuz abi, Diyarbakır’dan mı geldiniz?” diye seslenen Demet Akalın da...
Türkülerden, pop ve arabesk şarkıların sözlerinden alıntılar içeren oldukça uzun bir konuşma yapan Erdoğan, kardeşlik ve barışın tesis edilmesi için sanatçıların “demokratik açılım”a desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı ve sanatçılara şöyle seslendi: "Sanatçılarımız, engin yürekleriyle ülkemizin meselelerine el atsınlar, elini taşın altına koysunlar."
Toplantının çıkışında basına konuşan ünlü yüzler, “çok güzel ortam olduğundan, hoş sohbetler edildiğinden” söz ettiler. Toplantıya girerken "Ben bu açılımın içini görmek istiyorum, umarım Başbakan bize anlatır. Bazı eleştirilerim de olacak" diyen Arif Sağ, çıkarken "Aldığım izlenim, Başbakan'ın söylenenleri yapmak arzusunda olduğu yönünde. Tabi bu illa da olur olmaz onu bilemem ama umudumuz, bu ülkede demokrasinin hayat bulmasıdır" dedi. "Açılımı ben bilmem" diyen Neşet Ertaş, yoksullara yardım edilmesi talebini iletmek için geldiğini söylediği toplantının çıkışında, "TOKİ evleri yapıyorlar çok güzel. Garibe, fakir ve fukaraya vereceklerini söylediler" diye konuştu. Rojin, taş attığı gerekçesiyle hapse atılan çocuklar için oradaydı; Orhan Baba da kardeşlik için. Sinan Özen ise Başbakan’a "bu süreçte neler yapabiliriz" diye sorarak Nihat Doğan gibi açılıma özel şarkılar yapabileceği mesajını verdi. Demet Akalın ise, üç çocuk fikrine sıcak bakmayan kocasını Başbakan'a şikayet etmek için geldiğini söylüyordu.
Toplantıya çağrılanlardan Edip Akbayram ve Sabahat Akkiraz ise katılmayacaklarını açıklamışlardı. Akkiraz’a toplantıya neden katılmadığını sorduğumuzda, Alevi Çalıştayı döneminde ağzının yandığını anlattı. O dönemde iyi niyetle yola çıkarak Hükümetin çağırıcısı olduğu toplantılara katıldığını, ancak sürecin devamında AKP’nin Alevilerin sorunlarının çözülmesi adına somut adımlar atmadığını söyleyen Akkiraz, bu tür toplantıların “düğün yemeğinden farksız” geçtiğini, kalabalık içinde düzgün bir tartışma yürütmenin mümkün olmadığını ekledi. Akkiraz ayrıca, TEKEL işçilerinin sorunları ve yargıda yaşanan kriz çözülemediği sürece, açılım ya da diğer konularda da bir çözüm bulunamayacağını vurguladı.
Dolmabahçe’de ünlüler geçidi yaşanırken, uzun yollar aşıp başkente ulaşan onbinlerce insan da Başbakan’a sesleniyordu: “AKP yıkılsın Tayyip altında kalsın”, “TEKEL’in ateşi AKP’yi yakacak”, “Biz haklıyız, biz kazanacağız”, “TEKEL işçisi kazanacak”… Bu sloganları atanlar sadece TEKEL işçileri değildi. TEKEL işçilerini haklı buldukları için, Hükümeti haksız buldukları için, ya da işçilerle aynı tarafta olduklarını hissettikleri için ülkenin dört bir yanından gelenler de oradaydı. Ve o kitlenin içinde sanatçılar da vardı.
soL olarak, bir de Ankara'daki sanatçı buluşmasına gözümüzü çevirdik. Başbakan’ın Ankara'dan uzaklaştığı gün Ankara’ya gelen, TEKEL işçileriyle sabahlayan sanatçılara neden orada olduklarını, Başbakan’ın “Sanatçılar ülkemizin meselelerine el atsınlar, ellerini taşın altına koysunlar” çağrısına ne dediklerini, açılımlarla birlikte gelenekselleşmeye başlayan sanatçı davetleri hakkında ne düşündüklerini sorduk…
Nejat Yavaşoğulları:
Sanatçılar her şeyden önce bağımsız olmak durumundadırlar. Bağımsızlık ile ülkede olup biten hakkında fikri olmamayı, sessiz kalmayı kast etmiyorum. Söylediğim daha çok, iktidara bağlılık anlamında. Yerleşik düzenin savunucularına, oyunlarına alet olmak ise bunun en kötüsüdür.
Demokratik açılım projesi adında yürüyen proje dış kaynaklı bir projedir ve bu açılımın ne olduğu ortaya çıkmıştır. AKP hükümeti kendi cephesini güçlendirmek, kendisine destek bulmak için sanatçıları davet ediyor. Buna alet olmamak gerekir. Bazı sanatçılar AKP’nin davetine katılmayı reddetti, beni davet etseler ben de reddeder katılmazdım. Belki bazı sanatçılar kulağa hoş geldiği için gidiyor buna. AKP şöyle bir şey yapıyor, kanca atıyor insanlara, “yaka paça” ediyor bir anlamda.
Ben artık Türkiye’nin bundan sonra daha farklı olacağının umudunu taşıyorum. 15-16 Haziran, TARİŞ Direnişi, madencilerin yürüyüşü Türkiye işçi sınıfı tarihinde nasıl birer dönüm noktasıysa, TEKEL işçilerinin direnişi de böyle bir dönüm noktasıdır 2010 yılında. Bu direnişle birlikte halkta yıllardır oluşan tepkiler ortaya çıktı. TEKEL işçilerinin mücadelesini gören halk, direnmeyi, karşı olmayı, haksızlıklara karşı durmayı öğrendi. Biz yıllar önce, sokaklardan, yürüyüşlerden gelen insanlarız. Türkiye halkı yıllardır bunu unutmuştu. Şimdi insanlar belki evinde dizi izliyor, belki sabahın erken saatinde işe gidiyor, belki şu an burada değil ama bu direnişten haberdar.
Bu iktidar yabancı kaynaklı bir iktidar, sokağa çıkana darbeci diyor. Ama bu direniş, işçi sınıfının gücünün ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Çok büyük bir ses yarattı. Çünkü burada gerçek emekçiler var. Onların sesi herhangi başka bir grubun sesinden daha büyük bir ses çıkartıyor. Onların direnişi toplumun, tüm halkın kılcal damarlarına kadar yayılıyor.
Tarık Akan:
O toplantı, oraya katılan sanatçılar beni ilgilendirmiyor. Burada emekçilerin bir arada olması, emekçilerin dayanışması önemlidir. Bu bir demokrasi mücadelesi, bu demokrasi mücadelesinde emekçilerin yanında olmak gerekirdi. Biz de buradayız. Demokrasi buradan başlar.
Rutkay Aziz:
Biz buraya emekçilerle dayanışma için geldik. Sanatçı olarak emekçilerin yanında olmamız gerekirdi ve biz gerekeni yaptık.
Orhan Aydın: Başbakan sanatçılara “Elinizi taşın altına koyun” demiş. Bu ülkedeki tüm sosyalistler ve aydınlar adına bu ülkenin başbakanına sesleniyorum. Evet, biz elimizi taşın altına koyuyoruz. Ama emperyalistlerin pisliklerinin altına değil, TEKEL işçilerinin tuttuğu bayrağın altına ellerimizi koyuyoruz.
Erdal Erzincan:
Bu toplantılar konusunda farklı görüşü olan insanlar var. “Bir şey söylenecekse gidip yerinde söylemek gerekir” deniliyor… Ben açıkçası çok samimi olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir teklif bana gelmedi. Gelseydi de kabul etmezdim. Kürt açılımı Alevi açılımı, sanatçı açılımı… Bunları pek samimi bulmuyorum.
TEKEL işçileri burada sadece kendi haklarını aramıyorlar. Bu kararlılık bunu gösteriyor. Bu direniş tüm Türkiye’de hatta dünyada yankı buldu. Çünkü hakları gasp edilen, nasıl hak arayacaklarını bilmeyen milyonlarca insan var. Bu direniş onlar için büyük bir güç, onlar da haklarını aramak istiyorlar. Sanatçılar, aydınlar da buradan güç aldı. Bu güçle belki aydınlar harekete geçerler yeni tepkiler, yeni kazanımlar ortaya çıkar. Ben çok umutluyum.
Mercan Erzincan:
Emekten yana insanların Pir Sultan’dan bu yana iktidarla arası iyi olmamıştır. Siyasi iktidarların aynı görüşü paylaşmayan insanlara müsamahalı davranacağına inanmıyorum. Atılan adımları iyi niyetli görmüyorum, samimi bulmuyorum. Burada toplanan bu kadar insanın meselesi halledilmemişken, sanatçı açılımı da, daha önce gündeme getirilenler de bize çözüm üretmeyecek.
Devlet öncelikle kendi sorumluluklarını yerine getirmeli. Sorunları çözmek sanatçıya kalmamalı. Gündeme getirilen açılımlara dair somut hiçbir adım atılmadı. “Acaba bu açılım gündemi ne işe yarıyor?” diye düşünenlerdenim. Bir iyi niyet varsa da ortada; bunu yansıtamadılar. Bu kadar insan iki aydır burada. Şu an Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin TEKEL işçilerinin sorunu olduğunu düşünüyorum.
B. Sadık Albayrak:
Ankara’da Sakarya’da toplanan direnişteki Tekel işçileri başından beri çok önemli bir mesaj verdiler Başbakan’a. Temel hak ve özgürlüklerini istediler. Üstelik bunu yalnız kendileri için değil bu ülkedeki tüm emekçiler için istediler. Bunu da büyük bir kararlılıkla sürdürüyorlar. Şimdi Başbakan biz buradayken İstanbul’da Dolmabahçe’de sözümona sanatçıları topluyor ve demokratik açılım için destek istiyor. Nasıl bir açılım peki bu? Eğer açılım denilen, halkın hiçbir ayrım gözetmeksizin haklarını sağlamak, temel özgürlüklerini gözetmek ise bunu şu an burada, Sakarya Caddesinde TEKEL işçileri talep etmekte, ilgili ‘açılım’ı asıl burada TEKEL işçileri yapmaktadır.
İstanbul’da Başbakanın yaptığı toplantıda adı geçen açılım, bugüne kadar halkın sorunlarının hem üzerini örten hem de sorunları büyüten bir açılımdır. Buradaki işçiler ülkenin dört bir yanından geldiler, tüm halkı temsil ediyorlar. Ben de bir yazar olarak buraya TEKEL’in açılımını dinlemeye ve paylaşmaya geldim. Halkla bağı olan gerçek bir sanatçının da yeri burasıdır. Ben de bu yüzden buradayım.
Musa Ağacık:
Başbakanın ve iktidarın kültürü, siyaseti ve ideolojisi ile etrafına topladığı “sanatçı” kitlesinin birebir örtüştüğünü düşünüyorum. Özellikle 80 sonrası iktidarlarının toplum üzerinde bir yozlaştırıcı, çürütücü silah olarak kullandığı sanatçıları, özellikle de müzik, onların elinde önce hafif arabesk şeklinde gelişti. Halkı uyutan, acındıran, onu düşünüp üretmekten alıkoyan bir kültürdür bu. Bugün de bunun uzantısı olarak AKP’nin sanatçı dediği Seda Sayanlar, İbrahim Tatlısesler oluştu. Bunlara bakarsanız iktidarla büyük bir uyum içinde olduklarını görürsünüz.
Demokratik açılım yapacaklar. Hangi sanatçılarla? Sanatçı bir omurgadır. Halkla birlikte ve halktan beslenir. Oradaki “sanatçı” kitlesi ise iktidardan talimat bekleyen, halktan kopuk bir kitle. Sanatçı diyorsak buraya bakacağız. Sakarya Caddesi’ne, TEKEL direnişine. Madem sanatçı omurgadır, halktan beslenir, o zaman yeri burasıdır.
Hayati Kalınlıoğlu:
AKP’nin demokratik açılım dediği, halkı kapsayan değil onu sıkıştıran ve bölen bir açılım. Bunun için de kendi kültürüne uygun kişileri sanatçı adı altında toplamış. Sanatçı halkın içinden gelen, ondan beslenen kişidir. Üretimi halktan alır. Dolayısıyla gerçek sanatçılar buradadır. Bugün, bu gece boyunca TEKEL direnişinde işçilerin arasında, onlarla birlikte mücadele edenlerdir gerçek sanatçılar.
Buğra Varol:
Bu ülkede kendine sanatçıyım diyen emekçinin yanında mücadeleye katılandır. İstanbul’da AKP’yle buluşanlar patronların sanatçısı olabilir ancak. Buradakiler ise halkın sanatçılarıdır. |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Sun Mar 28, 2010 12:45 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Başbakanın açılım kahvaltılarına katılan sanatçılardan İbrahim Tatlıses K. Irak'ta inşaat yatırımına başlayacağını açıkladı.
İnşaat sektörüne yatırım yapan ilk sanatçı olmayan Tatlıses'in, işgalle yıkılan Irak'ta yapacağı yatırımı "sosyal sorumluluk" çerçevesinde değerlendirmesi dikkat çekerken, sanatçıların inşaat sektörüne giderek artan ilgisinin arkasında sektörün bir gereği olan "kirli ilişkilere" nüfuzları sayesinde daha kolay girebilmeleri olarak gösteriliyor..
Ferdi Tayfur da oradaydı
Tatlıses gibi müteahhitliğe soyunan bir başka "sanatçı" da Ferdi Tayfur. AKP döneminde yatırımların yoğunlaştığı ve bir çok yandaş sermaye grubunun da palazlandığı inşaat sektöründe yer alan Tayfur, yıllardır bu sektörde faaliyet gösteriyor. Kurduğu Ferdi Tayfur İnşaat Limited Şirketi ile inşaat sektöründe boy gösteren Tayfur, dolandırılması nedeniyle sektördeki yatırımlarına bir süre ara vermişti. Tayfur, birkaç ay önce yaptığı bir açıklamada, inşaat yapmaya tekrar başlayacağını, projenin ve arsanın hazır olduğunu belirtmişti. Tayfur, bunun dışında Marmaris'te bir yarımada, Marmaris'te benzin istasyonu, birkaç villa gibi yatırımlara da sahip.
Hülya Avşar emlaktan inşaata
Açılım kahvaltısına katılan isimlerden Hülya Avşar da müteahhitliğe soyunanlar arasında. Avşar, daha önce yaptığı açıklamalarda, mesleğini (sanatçılık) araç olarak kullandığını da belirtmişti. Arsa alıp ev yapıp satmak üzerinden bu sektöre giden Avşar, sinemaya yatırım yapmaktansa bu sektöre yatırım yapmanın daha karlı olduğunu söylemişti. Hülya Avşar müteahhitliğin dışında zeytinyağı üretimi ve tekstil gbi alanlarda da faaliyet gösteriyor.
Ne diyelim bol kazançlar :( |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

|
Tarih: Sun Sep 26, 2010 9:49 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
 |
|
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...
|
|
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|