| Yazar |
Mesaj |
Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

|
Tarih: Tue Jan 04, 2011 3:07 pm
Mesaj konusu : 'Laiklik anketi'nde hangi sorular yer alır?
|
 |
|
Laiklik anketi'nde hangi sorular yer alır?
Dinin siyasal ve toplumsal alandaki yerinin 'vatandaş'a sorulacağının açıklanması, on yıllardır devlet desteği ile mevzi kazandırılan dinci gericiliğin, öldürücü darbe hazırlığında olduğunu gösteriyor. 'Vatandaş'a sorulacak soruları ise tahmin etmek zor değil!
Devlet Bakanı Faruk Çelik'in dünkü Radikal gazetesinde yer alan "Araştırmaya Türkiye genelinde 10 binlerce insanın katılacağını düşünüyorum. Din-devlet ilişkisi nedir, nasıl olmalı? Ve bu başlık altında Diyanet ve hizmet alanı, geleceğin Diyaneti, Diyanet’in özerkliği, mevcut yapısı, bu konuda aklınıza gelen ne varsa vatandaşa sorulacak" sözleri önümüzdeki dönemde laiklik konusunda ciddi gelişmeler olacağının işareti oldu.
Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik'in bu sözleri, dinin hem siyasal hem de toplumsal alandaki yeri konusunda AKP'nin radikal hamle hazırlığı içinde olduğunu bir kez daha gösterdi.
Bakan Çelik "aklınıza gelen ne varsa vatandaşa sorulacak" sözleriyle, hala yüksek bir oranda oy desteği olduğu düşünülen partisinin, bu üstünlük sona ermeden önce, daha ciddi adımlar atma niyetinde olduğunu açıkça ifade etmiş oldu.
İnsanlığın yüz yıllardır süren mücadeleler sonucunda sahip olduğu ilerici kazanımlara karşı 8 yıldır ciddi hamleler yapan AKP'nin, şimdilik elinde bulundurduğu "halk desteğini" de kullanarak öldürücü darbeyi indirmek istediğini söylemek abartılı olmaz.
Bu öldürücü darbe için "vatandaş"a neler sorulabileceğini tahmin etmek için ise kâhin olmak gerekmiyor. Anayasal ve yasal düzenlemelerden, toplumsal yaşama dair somut başlıklara kadar akla gelen sorular şunlar;
1- Anayasa'da İslam referansının bulunması sizce değerlerimize ve geleneklerimize uygun mu?
2- Halifeliğin kaldırılması ülkemizi bölgesinde güçsüzleştirdi mi? Dünya gücü olmamız için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İslam aleminde otorite olmasını ister misiniz?
3- Milletvekillerinin Kuran-ı Kerim’e el basarak yemin etmelerini ister misiniz?
4- Devletin Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayırdığı bütçeyi yeterli buluyor musunuz?
5- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) üye olarak din görevlisi bulunmalı mı? Televizyon ve radyo programlarının içeriklerinin dini açıdan denetlenmesini istiyor musunuz?
6- Gazetelerin içeriklerinin dini açıdan denetlenmesini istiyor musunuz?
7- Kitap ve dergiler yayınlanmadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından denetlenmeli mi?
8- Kız ve erkek öğrencilerin ayrı okullarda okuması uygulaması yaygınlaşmalı mı?
9- Din eğitimini Milli Eğitim Bakanlığı mı yoksa Diyanet İşleri Başkanlığı mı vermeli?
10- Zorunlu din dersi devam etmeli mi?
11- Din eğitimi ve sosyal yaşamda yer alma konusunda devlet tarikat ve cemaatleri nasıl desteklemeli?
12- Her işyerinde bir ibadet yeri bulunması zorunluluğu olmalı mı?
13- Başörtüsü ilköğretim ve ortaöğretimde de özgür bırakılmalı mı?
14- Çocuklarınızın dini daha iyi öğrenmeleri için devlet neler yapmalı?
15- Evrim Teorisi’nin devlet okullarında öğretilmesi sizce uygun mu?
16- Gıda ürünlerinde helallik standardı yaygınlaşmalı mı? Bütün gıdalara helallik standardının getirilmesine itirazınız var mı?
17- Devlete ya da belediyelere ait herhangi bir sosyal tesiste içki satışına izin verilmesine itirazınız var mı?
18- Mahallenizde içkili mekan bulunmasına itirazınız var mı?
19- Erkek doktorların kadın hastaları, kadın doktorların ise erkek hastaları tedavi etmesi sizce uygun mu?
20- Her üniversitede bir cami ya da mescit olması zorunluluğu getirilmeli mi?
21- Aile imamlığı uygulaması getirilmesi ve bunun bütün vatandaşları kapsamasını ister misiniz?
22- Evli olmayan çiftlerin aynı evi paylaşması sizce doğru mu?
23- Kız yurtlarında son giriş saati kaç olmalı? |
|
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...
Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
Aysa (Ayfer)

|
Tarih: Tue Jan 04, 2011 3:45 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Soruların ihtişamı karşısında heyecane kapılıyor..
Hiç bir baskı altında kalmadan hür irademle yanıtlıyorum(:
1-Uygundur..
2-Halifeliğin kaldırılması (3 Mart 1924)üzücüdür.. Kendi adıma hala hazmedebilmiş değilim..Artık bende düzene uyum zorluğu çekmeden takiye yapar oldum .. ATAM ne olur izin ver utançla başımı öne eğeyim..
3-Evettttt (çarpılmaktan korkar belki haksızlıklara boyun eğmez yalana prim vermezler)
4-Gerekirse memura zam yapılmamalı yetimin-dulun maaşları kesilmeli dinayete verilen ödenekler her ay artırılmalı..
5-RTÜK'ü din bilginleri yönetmeli .. Radyo ve televizyonlarda saat başı vaazlar verilmeli..
6-Tabikii..
7-Kesinlikle ..Dince caiz olmayan yazılara engel konmalı yok edilmeli o dergi ve kitaplar gerekirse cayır cayır yakılmalı..
8-Ateş ile barut birarada olmazzzz..Sınıflar hatta okullar tezelden ayrılmalı..
9-Hem MEB'e Hem dinayete verilmeli..
10-Din zorun ders haline getirilmeli..Gerekirse zorla döve döve öğretilmeli..
11-Tariakt ve cemeatlere maddi -manevi hertür yardım yapılmalı..Ülkeyi yeni baştan sarmalı..
12-Evet her iş yerinde bereket açısından mescit olmalı..
13-BU da sorumu? Türban mücadelemiz hala devam ediyor..
13- Kız İmamhatip Okularının sayısı hızla artırılmalı..Işıkevlerine her tür destek verilmeli..
14-Laikliği kaldırmalı..
15-Darwin adı bile teleffuz edilmemeli..
16-Yok..
17-İçki kötülüklerin hem anası hemde babasıdır diyelim..
18- Ne itirazımız olabilirki? Hemen yakınımızda ikitane pavyon var..
Kapıdaki korumaları görünce rahatsızlık vermeyelim diye yolumuzu değiştiriyoruz..
(Zaten belediye vermiş ruhsatı bize ne ki?)
19-Hem de iki defa erkek profösörün ameliyat ı ile hayata dönmüşsem bile öğrendimki dinimizce caiz değil..
Şimdiki aklım olsa ölümü göze alır yine de izin vermezdim(:
20-Ünüversiteler anarşist yuvası olmasın camilerle mescitlrle donatılsın..
21-Aile imamlığı uygulaması ..?Hiiçç düşünmemiştim ..Süper olur..
22-Konunun dini yönü bi'tarafa . Bunu ahlaken uygun bulmuyorum..(bu yanıtımda samimiyim)
23-Ne bileyim kaçta dönerler ona da yurt müdürleri -idare karar versin(: |
|
|
|
|
 |
1919 (Büyük Önder)
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Sun Jan 09, 2011 2:34 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
|
|
 |
Aysa (Ayfer)

|
Tarih: Mon Jan 10, 2011 3:17 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Sevgili 1919:)
Sorulan soruları mı yoksa benim verdiğim yanıtlanı mı alkışladın anlayamadım ya neyse(: |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|