Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 10:08 am Cevaplanmayan mesajlar
Kimseyi Temsil Etmediğini Söyleyen Nobel Ödüllü Aydın..!
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Nov 24, 2009 1:35 pm
MesajMesaj konusu : Kimseyi Temsil Etmediğini Söyleyen Nobel Ödüllü Aydın..!
Alıntıyla Cevap Gönder

Türkiye'de sansür yok ama...

Orhan Pamuk Washington'da konuştu...

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, kitaplarında Türkiye'yi temsil ettiği yönündeki yaklaşımları eleştirerek, "Ben hiç kimseyi temsil etmiyorum, bir yazarım ve kendimi ifade ederim" dedi.

Pamuk, Türkiye'de ifade özgürlüğünün durumuna ilişkin olaraksa, "Türkiye'de sansür yok, ama size sonrasında acı çektirirler" ifadesini kullandı. Washington'daki Ulusal Doğal Tarih Müzesi'nin 565 kişilik salonunda konferans veren Pamuk, aşkı anlatan son romanı "Masumiyet Müzesi"nin ortaya çıkış sürecini anlattı. Pamuk, Türkiye'de evlilik dışı cinselliğin kısıtlı yaşandığını ve aşkın daha çok bakışmalar, işaretleşmeler gibi unsurlarla dile getirildiğini belirterek, kitabına bunların yansıdığını söyledi. Eserlerinin filme çevrilebilmesi ilgili olarak Pamuk, "Yapılacak bir filmin kötü bir film olmasından her zaman korkarım. Kitabın kültürel açıdan filme doğru yansıtılıp yansıtılamayacağı beni endişelendirir.

Örneğin, 'Kar' kitabını bir Amerikan veya Avrupalı yapımcıya filmi çekmesi için izin versem, bu filmlerin birçoğunda, 'kötü Türk' imajı ya da kültürel stereotiplerin olacağına eminim" dedi. Pamuk, Nobel ödülü almasının kendisinde yarattığı etkiye dair bir soru üzerine, kitaplarının birçok ülkede okunuyor olması açısından üzerinde sorumluluk hissettiğini söyledi. Kitaplarında "Türkiye'yi temsil ettiği" şeklindeki yaklaşımlardan rahatsızlık duyduğunu belirten Pamuk, yazarların "diplomat rolünü" üzerlerinde hissetmesinin onların özgünlüğüne zarar verdiğini düşündüğünü kaydederek, "Ben hiç kimseyi temsil etmiyorum, ben bir yazarım ve kendimi ifade ederim" dedi.

Yazar Pamuk, "Türkiye'de basına sansür AB'ye üyelik sürecini nasıl etkiler?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:
"Buradaki bir farkı belirtmek lazım. Türkiye'de sansür yok, size sonrasında acı çektirirler. Türkiye'de ve ifade özgürlüğünün sorunlu olduğu diğer ülkelerde sizi hiç kimse sansürleyemez. Bu, örneğin İran'ın bir adım ilerisidir, ne isterseniz yayımlayabilirsiniz, sizi hiç kimse durduramaz, ama sonunda kendinizi mahkemelerde bulabilirsiniz. Bu, sansüre uğramaktan birazcık daha gelişmiş bir durum, ama diğer taraftan, daha güven verici bir gelişme de değil." "Türkiye batılı mı, Müslüman mı, Asya ülkesi mi, Orta Doğu ülkesi mi, Akdeniz ülkesi mi, yoksa kendine özgü bir ülke mi?" şeklindeki bir soru üzerine de Pamuk, her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de kendine özgü bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye'ye karşı birçok klişenin yöneltildiğine dikkati çeken Pamuk, bir ülkeyi klişe ve aceleci yargılarla değerlendirmeyi yanlış bulduğunu belirterek, "Bu klişeleri kullanmaya başladığınız anda, bir ülkeyi anlamamayı seçiyorsunuz demektir" diye konuştu.

"Masumiyet Müzesi" kitabı İngilizce'ye çevrilerek Amerikalı okuyucularıyla buluşan Pamuk, bir soru üzerine, kitabının İngilizce çevirisinin, kitabın atmosferini doğru yansıttığından emin olmak için çeviriyi birçok kez okuduğunu kaydetti. Pamuk, konferansın ardından, kitabını okuyucuları için imzaladı.

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Nov 24, 2009 1:50 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

AySA yazmış:

Pamuk, Türkiye'de ifade özgürlüğünün durumuna ilişkin olaraksa, "Türkiye'de sansür yok, ama size sonrasında acı çektirirler"

Yeterki Cumhuriyetin temel taşların oynatın her fırsatta ülkenizi karalamayı bilin..
Emin olunuzki Türkiye'yi temsil etmenize gerek kalmayacak elinizden tutan ve seveniniz çok olacaktır..

Amerika'da ki cesur aydınlara, mollalaradır sözümüz ..
İhanetin bedeli ödülse eğer ülkemizin sevinçleride acıları bizimdir istemez sizler orada kalın..

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Thu Jan 28, 2010 8:54 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Orhan Pamuk'tan, BBC'ye çarpıcı açıklamalar..
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, ’Kutuplaşmaya neden olan’bir kişi olmak istemediğini, medyanın kendisini “Kutuplaşma yaratan, dışardan bir kişi” olarak gösterdiğini “ söyledi. Pamuk, İngiliz yayın kuruluşu BBC’de yayımlanan ” Hardtalk “ programına katılarak, sunucu Stephen Sackur’un İngilizce’ye de çevrilen son romanı ” Masumiyet Müzesi “ ve Türkiye ile ilgili sorularını yanıtladı. Sackur’un, ” Pamuk’un Türkiye’de kutuplaşmaya neden olan bir kişi olup olmadığını “ sorması üzerine Pamuk, şöyle konuştu:

”Kutuplaşmaya neden olan bir kişi olmak istemiyorum. Benim durumum daha çok, milliyetçi sağ kanadın AB müzakere sürecini engellemek için aleyhimde yaptığı bir kampanyadır. Yoksa ben roman yazan, mütevazi bir yazarım..
Medya beni kutuplaşma yaratan, dışardan bir kişi olarak gösterdi. Ancak benim de bir haysiyetim var ve görüşlerimi savundum, ki bu bazen sorunlara yol açtı.
”Laik kesimle ya da milliyetçilerle bir problemi olmadığını“ daha çok ” sıkı idare yanlısı “, ”otoriter “ kesimlerle problemler yaşadığını ifade eden Pamuk, Sackur’un ”Ülkenizde kendinizi güvende hissediyor musunuz“ sorusu üzerine..
”Türk hükümeti beni koruması için yanıma korumalar verdi, benim güvende olmadığımı düşünüyorlar ve böyle düşünmekte de haklılar“ dedi. Türkiye’deki baskılardan dolayı mı siyasi değil aşk romanı yazmayı tercih ettiğinin sorulması üzerine de Pamuk, bunun doğru olmadığını, Masumiyet Müzesi romanını 11 yıl önce hazırlamaya başladığını, hatta Masumiyet Müzesi için gerekli olan binayı 11 yıl önce satın aldığını anlattı. Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin soruları da yanıtlayan Pamuk,
” İstanbul’un zaten bir Avrupa şehri olduğunu “ söyledi. Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin ” kötü “ olduğunu da kaydeden Pamuk, hem AB hem de Türkiye tarafında sıkıntılar olduğunu ifade etti.
Sackur’un Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilişkili ” Avrupa’da bir İslam korkusu var mı “ sorusuna ” Evet var. Batı ve Avrupa, Müslümanlıkla terör arasındaki farkı belirginleştirmeli “ yanıtını veren Pamuk, Türkiye’nin AB’ye uygun olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine ise şu yanıtı verdi: ” Uygun olacağına inanıyorum.
Bu hem Türk hem de Avrupa halkları için iyi olacaktır. Çünkü hep birlikte, barış içinde yaşamayı öğreniriz.“

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Thu Feb 04, 2010 3:31 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli yazar Orhan Pamuk..
Nobel alıncaya kadar populer olmak içinmi Kürtleri -Ermenileri savunan konuşmalar yapıyordu..
Amarika'nın yolunu tutup cebine dolarları indirdiğinde Kürt-Ermeni kardeşlerimizi unuttumu dersiniz?
Neyse gereksiz konuşmanın anlamı yoktur sustum..! :(

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Wed Jan 25, 2012 2:52 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Nobel Ödüllü Yazar Orhan Pamuk ..
Son aylarda sık sık basına söyledikleri ile gündeme gelen Ressam Karolin Fişekçi'ye avukatı aracılığıyla noterden ihtarname çekerek açıklamalarını durdurmasını istedi.

http://gazeteci.tv/sevgilisine-ihtarname-cekti-138467h.htm

Ahh ahh kaderin böylesi ((:
Soykırım savsatalarıyla Ermenilere sahip çıkacaksın...
Karşılık olarak Avrupalı ağabeylerin seni 'NOBEL' ile ödüllendirecek...
Sen Ermeni asıllı sevgiline İhtarname çekeceksin...
Ulusal grurumuz Orhan Pamuk oldu mu ya şimdi...
Bu sana yakışmadı hem de hiiçççç.! srt

"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

Gel yarınlara koşalım ...Gel DENİZLERİ aşalım...
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans