Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 10:07 am Cevaplanmayan mesajlar
Kimler Irkçıdır ?
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Dec 23, 2008 9:59 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Canan Arıtman
" Osmanlıda tamamen beyana dayanılarak hatta çoğu kez sonradan Müslüman olan gayri Müslimlere yeni nüfus kaydı çıkartılırken, bizzat devlet tarafından bu kişilerin baba adı olarak Müslüman isimlerinin yazıldığı bir ülkede hiç birimiz soyağacıyla etnik kimliğimizi ispat edemeyiz"
diyerek densiz konuşmalarını sürdürdürüyor.
Bakalım bu luzumsuz konuşmaklar ne kadar devam edecek.
Umarız CHP bu utanç verici açıklamalara biran önce "dur!" der.

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Wed Dec 24, 2008 1:54 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Belki haddimize düşmüyor ama milletimizin değerli vekiline nenacizane önerimiz ...
Ait olduğunuz partrinin ideolojisine ters düşünceleri savunmayı bırakınız !
Hani bir söz vardır ya
" BİLİYORSAN KONUŞ İLHAM ALSINLAR, BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR"
İşte öyle !

Penguen dergisi bu hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “annesinin etnik kökenine bakmak gerek” diyen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ı kapak yaptı ve Arıtman’ın “soy ağacını” çizdi.

1915 olayları için düzenlenen özür kampanyasını ‘düşünce özgürlüğü’ kapsamında değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “annesinin etnik kökenine bakmak gerek” diyen, Gül’ün “Müslüman ve Türk’üm” açıklamasından sonra da, “DNA’sına bakmak gerek” diye karşılık veren CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman bu hafta Penguen Dergisi’ne kapağına yerleşti.

Penguen kapağında şu yoruma yer verdi:

“Abdullah Gül’ün annesinin Ermeni olduğunu öne sürerek etnik köken tartışması başlatan CHP’li Canan Arıtman, Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘Yüzyıllara dayanan aile geçmişimiz Müslüman ve Türk’tür’ açıklamasına ‘Önce Türk sonra Müslüman demesi gerekirdi’ şeklinde karşılık verdi. Hızını alamayan Arıtman, Osmanlı döneminden kalma nüfus kağıtlarına güvenilemeyeceğini ima edip ‘Günümüzde soy ağacı ancak DNA testleri ile geçerlik kazanır’ diyerek iyice saçmaladı.”

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Wed Jan 28, 2009 9:43 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadına karşı cinsel ayrımcılığın, ırkçılıktan bile kötü olduğunu belirtiyor ve
"Özellikle etnik milliyetçilik konusunda ülkemizde ne yazık ki ciddi sapma var"
diyor.
Yine Başbakan Erdoğan, etnik milliyetçiliği eleştirerek...
"Bu ülkede ayrımcılıktır. Ben Kürt vatandaşımı Kürt kardeşim olarak sevebiliyorum. Türkü sevdiğim kadar seviyorum"
diyor...
Bu sözlerin yükselen şu aşırı ırkçılığa bir miktar çözüm getirmesine gönülden inanmak istiyoruz.
(Her ne kadar zor gibi görünsede!)

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

melikşah (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)

TarihTarih: Thu Jan 29, 2009 4:32 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

KENDİ IRKINI DİĞER MİLLETLERDEN,ÜSTÜN GÖRÜP,BUNU BASKI VE ZULÜM ARACI OLARAK, GÖREN DİĞER MİLLETLERİ EZEN SÖMÜREN ANLAYIŞ ŞOVEENİST BİR ANLAYIŞTIR.

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Mon Feb 23, 2009 12:09 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Yeryüzündeki Irklar Nelerdir?

Irk insan türünün belli başlı ve devamlı çeşitlerini tanımlamak için kullanılan deyimdir. Herkesin bildiği gibi yeryüzünde birbirinin tamamen eşi iki insana rastlamak olanağı yoktur. Fakat insanların hepsi birçok bakımdan benzerlik gösterirler.

Halen dünyada yaşayan yaklaşık olarak 3.000.000.000 (3 milyar)ı aşkın insanı belirli ırk guruplarına ayırmak güçtür. Ancak genel bir bakışla insanların % 43 ünün sarı % 33 ünün beyaz %24ünün de siyah ırka mensup olduğu anlaşılır. Başka türlü söylemek gerekirsedünya nüfusunun 3/2 sini "renkli" insanlar meydana getirmektedir.

Irkların ayrımında iki esas daha doğrusu iki yöntem uygulanmaktadır. Bunlardan biri insanların deri ve saç yapısına göreöteki de kafatası yapısına bakılarak ırk guruplarına ayrılmasıdır. Kafatasına göre gruplandırmada kafanın tepeden bakıldığı zamanki görülüşü esas tutulur. Kafatası yapısı esas tutularak yapılan gruplandırma üç sınıftan oluşur:

1 ) Dolikosefal (uzun kafa)

2) Brakisefal (kısa kafa)

3) Mezosefal (orta kafa)

Irklara göre ayrılıklarkafa yapısı yüzdudaklar ve gözlerboy saç ve deri rengi karakteristikleriyle kendini belli eder. Dünyada yaşayan belirli insan tiplerini şöylece sıralayabiliriz:

1. Australoid -Avustralya yerlileri ve Hindistan'ın güney kesimlerinde yaşayanlar bu guruba girerler. Saçlar dalgalı burun düz ten rengi koyudur. Çene yapısı çıkıktır.

2. Negroid -Negro (zenci) ırkın en belirgin karakteristiği tenin rengi saçın kıvırcıklığı burnun yassılığıdır.

3. Mongoloid -Moğollar ÇinlilerJaponlar Eskimolar ve Kırmızıderililer bu ırk gurubuna girerler. Saçları siyah elmacık kemikleri çıkık gözkapakları şişkincedir.

4. Nordik -Uzun boylusarışın genellikle mavi gözlü olurlar. Kuzey Avrupa kökenlidir. Sonradan bütün dünyaya yayılmışlardır.

5. Akdeniz Gurubu

6. Alpin Tip

-İskoçya'dan İtalya'ya Kuzey Afrika'dan Hindistan'a kadar olan çevrelerde yaşayanların büyük bir kısmı bu guruba girer. Orta boylu uzun başlı dar yüzlü ve koyu renk gözlü olurlar.

- Kısa boylu geniş başlı ve düz saçlıdırlar. Fransa'da Orta Avrupa'da ve Rusya'da yaşayanların büyük bir bölümü bu tipe dahildir.

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Mon Feb 23, 2009 12:17 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Irkçılığın yükselişe geçtiği şu günlerde ...
Böyle bir konuyu neden gündeme getiriyorsun diye sorabilirsiniz .
Evet çok haklısınız .
Ancak dünyanın dört bir yanında farklı ırkların yaşaması kimsenin kimseden üstün olduğunu göstertmez diye düşündüm .
Bu konuyu da bilgi amaçlı olarak sizlerle paylaşmak istedim hepsi bu.
Din -dil- ırk farkı gözetmemeksizin Aslolan tek şey insana verilen değerdir.

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

izmarit (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Tue Feb 24, 2009 3:17 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Kim nerede yaşarsa yaşasın beni ilgilendirmez ben Türk bayrağının altında yaşamak istiyorum. Kim ne olduğunu iddia ederse etsin ne olmak isterse olsun ben Türk olarak yaşamak, Türk olarak ölmek istiyorum. Kim hangi kaynaktan beslenirse beslensin ben, -sevgi; özelliklerinden sadece biri olan- Türk tarihinden beslenmek istiyorum. Ben slogan sevmiyorum ama illede bir slogan olacaksa bende sadece bi tane biliyorum "Ne mutlu Türk'üm diyene!" diye. Bunun ırkçılık olduğuna inanmıyorum ama zaten bunun ne olduğuylada zerre ilgilenmiyorum. Ben durmayıda biliyorum, yürümeyide biliyorum. Konuşmayıda biliyorum, susmayıda. İncitmemeyide biliyorum, incinmemeyide. Sevmeyide biliyorum, sevilmeyide. Bundan sonra benim adıma kim ne demiş zerre utanmıyorum, zerre korkmuyorum.
Sloganlardan, -izm lerden, fanatiklerden çekiniyorum birtek. neyin sloganı, kimin -izmi, nelerin fun'ı oda çok önemli değil. Her türlü çekiniyorum.
Yazdıklarım her ne kadar özgür68 arkadaşımın yazısının kalıbıyla yazılmış olsada özgür arkadaşımıza karşı olup ona cevap vermek amacıyla değil, gönlümden geçenleri ifade etmek için hoş bir biçim olarak görüp sadece kendi içinde bir yazı yazmaktı amacım. öylede yaptığıma inanıyor bunu belirtme isteğimide içimde komamış oluyorum.
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Sat Apr 25, 2009 9:19 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Kimler ırkçıdır sorusuna ?özetle az geliçmiş faşist beyinler diyelim.
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Sun Apr 26, 2009 3:45 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Faşist olmadığımız için demekki bu sözü üzerimize alınmamıza gerek kalmadı:)

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Dec 01, 2009 3:07 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Tue Jan 25, 2011 8:33 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

"Türkler bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır.."
La Martine

Onurumuza düşkün olduğumuz doğrudur.. (Tabiiistisnai durumlar kuralı bozmuyor)

"Savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır.."

Diyen Towsend (İngiliz Komutan)'in bu sözüne katılmadığımı belirmek isterim..
Savaş zevk alınacak bi'durum değildir vahşettir..!
Artı dünya halkları kardeştir,dosttur felsefesini benimsiyorum..
İnsan onur ve şerefini ırk üstünlüğüne bağlayarak şovenist duygular ve saplantılar içerisine girmekse tamamen yanlıştır..
Ne yalan söleyim sözlerden pek hoşlanmadım ve abartılı buldum..!
İngiliz komutanın sözünü değil !
Bağımsızlık mücadelesinin büyük önderi Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurta Barış Dünya da Barış " sözünü unutmayalım benimseyelim derim..

"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

Gel yarınlara koşalım ...Gel DENİZLERİ aşalım...
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Tue Apr 19, 2011 1:01 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Irkçı Watson Türkiye’ye Geliyor ..

“DNA’nın çift sarmal yapısının çözümleyen kişi” olarak bilinen Nobel ödüllü James Watson TÜBA’nın davetlisi olarak bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde bir konuşma yapacak. Watson infial uyandıran ırkçı ve cinsiyetçi düşünceleriyle biliniyor.

DNA’nın çift sarmal yapısının çözümlenmesinin 58. yılı nedeniyle Türkiye’ye çağrılan James Watson bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde bir seminer verecek. Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) davetlisi olarak gelen Watson’ın bilimin, bilim insanlarının ortak üretimi olduğunu göz ardı eden biri olarak genç bilim insanlarına ne gibi tavsiyelerde bulunacağı ise merak konusu.

Watson’a göre kadın bilim değil kurabiye yapmaya yarar..

James Watson, Francis Crick ve Maurice Wilkins ile birlikte yayınladığı “Nükleik asitlerin moleküler yapısı ve bu yapının canlıdaki bilgi aktarımı üzerine” adlı makalesiyle 1962 yılında Nobel ödülüne layık bulundu. Ancak yazar ekibi, bu çığır açıcı keşiflerinde çözümlemeyi yapmak için kullandıkları DNA fotoğrafını çeken ve yapısı hakkında önemli yorumlarda bulunan Rosalind Franklin’i makale dışı bırakarak, bilim dünyasındaki cinsiyetçiliğin ve emek hırsızlığının en kötü örneklerinden birini sergilemiş oldu.

Watson bu cinsiyetçi anlayışını bugün de neredeyse her seminerinde Franklin'in “yaptığı kurabiyeler güzeldi” gibi cümleler sarf ederek tekrarlıyor.

“Siyahlar beyazlar kadar akıllı değildir”

Watson daha önce de ırkçı söylemlerine bilimsel kılıflar uydurduğu açıklamalarıyla gündeme gelmişti. İngiliz gazetesi The Times’a yaptığı “Afrika’nın geleceği konusunda umutsuzum çünkü bizim sosyal politikalarımız, onların bizim kadar zeki oldukları varsayımına dayanıyor. Ne var ki, tüm testler durumun böyle olmadığını gösteriyor” açıklaması bilim dünyasında infial yaratmıştı. Biyoloji alanında çalışan bilim insanları ise, Watson’ın bu açıklamalarının moleküler genetiğin verileri tarafından yalanlandığını, bu açıklamaların sansasyon yaratmak dışında bir işe yaramadığı değerlendirmesinde bulunmuşlardı.

Watson, gelen yoğun tepkiler üzerine 1968’den beri bulunduğu Cold Habor Spring Laboratory’den (CHS) emekli olmak zorunda kaldı. Ne var ki, Watson’un İstanbul’da yapacağı konuşmanın destekçileri arasında CHS’nin bulunması bu istifanın şaibeli olduğunu gösteriyor. Görünüşe göre CHS, Watson gibi “kârlı” bir üyesini -Watson her konuşması için bir kısmı CHS’e kalan astronomik ücretler alıyor- yalnızca yaptığı açıklamalarda ölçüyü kaçırdığı için, göstermelik olarak emekliye ayırmış bulunuyor.

Irkçı Watson’dan ne öğrenilecek?

Verdiği seminerlerde genç bilim insanlarında sık sık “fazla çalışmamaları ancak yaptıklarını iyi pazarlamaları” yönünde öğütlerde bulunan Watson, kendi çalışmalarında da bu yöntemi harfiyen uyguluyor. Watson’un DNA’nın keşfinden sonra yazdığı önemli hiçbir makalesi bulunmuyor, ancak o tarihten bu yana dünyanın dört bir yanında keşfi nasıl yaptığına dair seminerler veriyor.
Nitekim Watson’ın tüm açıklamaları güncel moleküler gelişmeler hakkında pek haberi olmadığı düşüncesi uyandırıyor. Görünüşe göre aldığı Nobel ödülü Watson’ı daha fazla bilim üretmek değil daha fazla para kazanmaya motive etmiş bulunuyor.

"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

Gel yarınlara koşalım ...Gel DENİZLERİ aşalım...
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans