Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 10:04 am Cevaplanmayan mesajlar
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDE!!
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
mahirkızıldere (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)

TarihTarih: Tue Jan 19, 2010 4:11 pm
MesajMesaj konusu : Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDE!!
Alıntıyla Cevap Gönder

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDE!

Tarihsel deneyimlerden de biliyoruz ki ırkçılık, insanlığın düşmanı bir ideoloji olarak, daima kan dökmekle ilişkili olmuş ve egemen küçük bir azınlığın çıkarları için kullanılmıştır.
Türkiye, son yıllarda giderek tırmanan bir milliyetçi ve ırkçı dalganın içine itiliyor. Irkçılık, giderek sıradanlaşarak ve kurumsal yapılar tarafından meşrulaştırılarak yaşantımızın her alanına sızıyor.
Hrant Dink cinayetinin ardından bir kez daha gördük ki, her an harekete geçmeye hazır silahlı çeteler var ve bunlar bazı siyasi partilerden ve devlet bürokrasisinin bazı kesimlerinden destek görüyor. Ancak bu marjinal gruplar küçük bir azınlık. Irkçılığı ve milliyetçiliği onaylamayan büyük çoğunluk ise suskun. Asıl mesele bu sessiz çoğunlukla buluşmak, birlikte harekete geçebilmenin yollarını bulmak. Hrant'ın cenazesi buna güzel bir örnek oluşturuyor.

Başka bir dünyanın mümkün olduğunu küresel düzeyde dile getirdiğimiz günümüzde, insanları 'ırk', 'ulus' ve 'vatan' kavramları üzerinden karşı karşıya getiren zihniyeti mahkum etmemiz gerekiyor. Milliyetçilik, ulusalcılık, yurtseverlik, vatanseverlik gibi ayrı isimlerle ifade edilen şey aslında aynıdır.
Hepsinin sonu ırkçılığa ve ayrımcılığa varır. Soldan ya da sağdan milliyetçiliğe yaslanmak her zaman aşırı milliyetçilerin elini güçlendirir. Oysa hiçbir ulus, hiçbir insan diğerinden üstün değildir. Farklılıklarımıza rağmen birlikte olmak, zenginliktir. Bunu yüksek sesle haykırabilmeli, karşı çıkan herkesi kamu vicdanında mahkum edebilmeliyiz.
Biz, bu amaçla bir araya gelip, 'Irkçılığa DUR de!' fikrine katılan herkesle buluşmak, dayanışmak ve birlikte mücadele etmek üzere yola çıktık. Irkçılığın yasalarca suç sayıldığı, çocuklarımızın her türlü ırkçı fikirden temizlenmiş kitaplarla eğitildiği, kimsenin kültürel, siyasal, dinsel ve cinsel kimliğinden dolayı korku içinde yaşamadığı bir Türkiye ve dünya için mücadele etmek istiyoruz. 'Ben ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşıyım' diyen herkesle bir araya gelerek, kalıcı adımlar atmak istiyoruz.

Sen de Dur De!!!

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans - Web Tasarım - Forum - Güneş Enerjisi - Net Pazarlama
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue Jan 19, 2010 7:51 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Aslında haklısın..
Yorum yazmak istemiyorum
Tamam ırkı boş veriyorum yok birbirimizden farkımız hepimiz insanız.. Ama "ulus" ve "vatan" kavramlarımdan vazgeçemiyorıum..
Off ya off yine çelişkili zor bir durumla karşı karşıyayım ..!

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Sat Jan 15, 2011 2:27 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

"Milliyetçilik,sömürücülerin değil;Mustafa Kemal devrimcilerinin bayrağıdır.."

"Susanlar da bu insanlık suçlarına katılmış olur. Bu masum insanlar, Yahudi de olur, Arap da, Hıristiyan da. Ölenlerde ırk ve din ayırımı yapılmaz. Ölen insandır.."

Uğur Mumcu

"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

Gel yarınlara koşalım ...Gel DENİZLERİ aşalım...
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans