| Yazar |
Mesaj |
HasanHüseyin (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)
|
Tarih: Sat Jun 09, 2007 1:14 am
Mesaj konusu : Ermeni Sorunu !
|
 |
|
Ermeni Sorunu !
Tarım sorunu, kadın sorunu, Ermeni sorunu diye söze başlandığında, bu konuları sorun olmaktan çıkarma isteği bir tercihtir, bunlar üzerinde tepinme isteği ise başka bir tercih. Ermeni soykırımı tartışmalarında bir 'Türk tezi'dir lafı gidiyor. Tarih bir bilim dalı ise, bir takım öğretim üyelerinin tezlerine 'milli' sıfat yapıştırması, herhalde Türk tipi tarih biliminin insanlığa katkısı olsa gerek. Resmi sitelere girdiğinizde, 'Türk soykırımı' başlıklarıyla karşılaştığınıza göre, başka soykırımların da olabileceğini kabul etmek durumundayız. Jakopson, 'Tarih insanı her yere götürebilir, içinden çıkılmak kaydıyla' diyor. Bu meselede ise tarihin labirentlerinden çıkılacak gibi gözükmüyor. Uluslararası düzeydeki bir kapışmanın da parçası haline gelen bu tartışmanın nereye varacağını fazla merak edenlerden değilim, çünkü konuyu zaten etraflıca biliyorum. Nereden mi? Eskilerden, büyüklerimin bana anlattıklarından. O yüzden siyasilerin ve tarihçilerin maçının sonuçları ne olursa olsun, bana anlatılan canlı tarihi değiştirmiyor. Büyüklerim kulağıma, örneğin Divriği'de olanlar konusunda ne mi fısıldadılar? Tam da sizin büyüklerinizin size fısıldadıklarını. Bizlere bir yandan evimizde kalan Anov Bacı'dan bahsedilirken, diğer yandan çeşitli mazeret ve gerekçelerle, buharlaşan Ermenilerin sonucunu bildiğiniz öyküleri anlatılırdı. Bu meselede çok büyük bir yükü taşıdığımızı ve özür dilemenin bile artık hiç bir derde merhem olamayacağını düşünüyorum. Anne tarafından Balkan savaşlarında başka bir kıyımdan kaçanların devamı olmam, yaşamımda mazeretçi kısas mantığını meşru görmemi gerekli kılmıyor. Baba tarafından Sarıkamış'da Enver'in maceracı politikalarının kurbanı olmak, kendi insanına böyle davranan, gavur diye baktığına ne yapmaz dedirtiyor. 'Gavur', Farsça ateşe tapan anlamına geliyor. Tanımadığınız bir dünyayı, böyle tanımlamayı yeğliyorsunuz. Irkçı hareket de kendini Turan gibi Farsi bir sözcükle ifade ediyor.
Sivas'da, Çorum'da, Maraş'daki faşist katliamları yaşayan bizim kuşağı artık hiç bir tarihi gerçek şaşırtmıyor. O halde şimdi ne yapacağız? Memleketini terkeden Anadolu'nun bütün insanlarının çocuklarını ülkemize davet edeceğiz, sınır kapılarını açacağız. Azınlık mallarına yönelik gasp ve talana son vereceğiz. Başkaları bize böyle mi davranıyor diye bakmadan, biz kendi özürümüzü, insanlığa böyle sunacağız. Göreceksiniz ırkçı-milliyetçi virüs ancak böyle iflah olacaktır. Bu topraklar çok kimlikli, kültürlü bir renkliliğin membağı olmalıdır. Ne arındıran, ne de arındırılanın olduğu barışcıl bir coğrafyayı tahayyül etmek çok mu güç? Çok kimliklilik, çok kültürlülülük taleplerini gerçekleştirmek mi, yoksa coğrafyayı tektipleştirmek mi kanlı boğazlaşmalara neden olmaktadır? Sırp kasabı Miloseviç'i anti emperyalist kahraman ilan eden nasyonel sosyalistlere bakmayın siz; Anadolu'da, Yugoslavya'da yaşananlar, heterojen bir coğrafyayı homojenleştirmek girişimlerinin ağır faturasını önümüze koyuyor. Çoğulculuk talepleri değil, tektipleştirme hedefli etnik temizlik girişimleri, bu kanlı tablolara neden oluyor. Üstelik bütün bu insanlık suçlarını vatanseverlik kisvesi altında gerçekleştiriyorlar.
İnternette 750 civarında dil varken, hala dil, kültür gibi temalara bölücülük paranoyası ile yaklaşmakta hastalıklı bir yan yok mu?
İşte en azından iki dünya savaşına neden olan o hastalığa, siyasette milliyetçilik deniliyor. Milliyetçiliğe ulusalcılık, vatanseverliğe yurtseverlik dediğinizde, hıyara salatalık demeniz gibi, belki adı değişiyor, ama tadı aynı kalıyor.
Ailesinin bir kolunu Sarıkamış'da, bir kolunu Çanakkale'de kaybetmiş bir ailenin ferdi olarak.
|
|
|
|
|
|
 |
çağla (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sat Jun 09, 2007 6:29 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Hamile oldu ğu halde karnını taş ile doldurup öldürmüşler !! ve küçük türk kızlarına tecavüz edip onları öldürmüşler !! Sadece ermeni öldürüldü diye yürüyüş yaptılar bir insan kalkıpta bu masum insanlara işkence edilip öldürüldükleri için yürüyüş yapmadı !!! |
|
_________________ ulusların da yıldızlar gibi tutuldukları zamanlar vardır |
|
|
|
 |
BrckcnS! (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sat Jun 09, 2007 8:37 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
gerçektende yapılanlar için sessiz kalındığınımı sanmaktasın çağla. eğer öyleysen 12 eylül 1980 belgeselini izlemeni tavsiye ederim. reklam için degil sadece bilgilenmeni istedigimden. nasıl bir insanlık ordaki sucsuz insanları sözde türk milleyetciligi adı altında faşist bir şekilde öldürür. yapsa yapsa anca ülkü ocakları. fazla söze ne hacet! |
|
_________________ Ferman Padişahın Dağlar Bizimdir! |
|
|
|
 |
1919 (Büyük Önder)
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Sun Jun 10, 2007 1:01 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
|
|
 |
BrckcnS! (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sun Jun 10, 2007 1:34 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
çağla maraş katliamıyla ilgili bişiler demişte ondan yazdım 1919 |
|
|
|
|
 |
zagar77 (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sun Jun 10, 2007 1:49 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Biz yapılmadığını yapmadığımızı bilsekte kendimizden başkasını umrumuzda değilmiş gibi davranıyoruz ermeniler sırf bu konu ile ilgili bakanlığın birinde müsteşarlık kurmuşlar ama biz ise bu konuda tamamen kişisel yada küçük topluluklar ve gayri resmi yollardan ilerlemeyi tercih ediyoruz ki buda bizim en büyük hatamız biri su işi ciddiye alsada bişeyler yapsa çok geç olmadan dünya türkleri türkiyeyi yanlış tanımadan daha dogrusu yapmadığımız bir şey yüzünden yaptırımlara maruz kalmasak........ |
|
|
|
|
|
 |
BrckcnS! (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sun Jun 10, 2007 2:05 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
ya benim bilmek istedigim bişey var. kışın o soğugunda o kadar ermeni insanı göçe zorlamak soykırım deilse nedir? gayet masum bi soru yanlış anlaşılmasın! |
|
|
|
|
 |
Sami Baloğlu (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)

|
Tarih: Sun Jun 10, 2007 7:22 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Eksik bilgileriniz olduğu aşikar değerli arkadaşım.O kışın soğuğunda refakat edenler de Şanlı Türk Muhafızları değil miydi? Yerleşik kalınsa da İstanbul Olayları yaşansa bu millet o meselenin altından nasıl kalkardı dersin? Ermeni tehcirinin masumiyeti Trakya Müslümanları"nın mübadelesi olayı ile kıyaslandığında çok açık ortaya çıkacaktır. |
|
_________________ Hey Hayat!
Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
BrckcnS! (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sun Jun 10, 2007 7:36 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
türk askerlerinin gitmeside saçma artı türk askerlerinin gitmesinide biliyorum.
bi sorum daha olcak.
eğer gerçekten osmanlı adil bir devletse neden bu kadar başkaldırı oldu?
|
|
|
|
|
 |
Sami Baloğlu (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)

|
Tarih: Sun Jun 10, 2007 7:42 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Osmanlı Devleti"nde mutlaki yönetim ile beraber iyi işlediği inkar edilemeyen bir adalet sistemi mevcuttu. Pek çok akademide ders olarak anlatılan Osmanlı Devlet sistemi reddedilemez başarılarla doludur. Osmanlı Devleti 1750 sonrası ile ele alınıp, tüm tarihiyle yargılanırsa haklı olmazsınız. Başkaldırı derken, örnek verdiğinizde daha tutarlı açıklamalar yapmaya çalışırım. |
|
_________________ Hey Hayat!
|
|
|
 |
mehmet (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Mon Jun 11, 2007 9:56 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Osmanlı da adalet ve insan haklarına saygı vardı.Gittiği yerelere adaleti huzur va barışı götürdü.Şimdiki çağdaş zannettiğimiz ülkeler ne götürüyor? kan ve gözyaşı... İnsanlığın aradığı huzur ve mutluluk bizim evrensel değerlerimizdedir.Onun için Türk milletinin üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır.Kaldı ki Osmanlı eğrisiyle doğrusuyla bizim atamızdır.Tarihini bizim kadar dışlayan başka bir millet yoktur.Unutmadan ifade edeyimki yunanlılar da osmanlıyı sevmiyormuş. |
|
|
|
|
|
 |
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Mon Jun 11, 2007 10:27 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Pek çok haklısın Mehmet:).
Osmanlı imparatorluğu gerçekten Viyana kapılarına kadar dayanmış... Anlı vede pek şanlıdır... Her gittiği yere hizmet götürmüş...Hanlar ,hamamlar yapmış... Bu arada Anadolu'muz bir miktar ihmal edilmiş ama olsun...
Yavaş yavaş gelişiyoruz bak:) (Geç olsada) Biz Yunan'lıyı seviyormuyuz ki onlar bizi sevsin ?
Zaten ülkeler arası sevgi olmaz..Çıkar dostluğu olur sadece...Üstelikte adamların tarihten gelen bir hınçları var...Bizans'ın devrilmesini hazmedemiyorlar hala !
Tarihimizi dışlamamız söz konusu değildir...Çünkü doğru ve yanlışlarıyla bize aittir ve bu yaşanmışlığı istesekte silemez...İnkar edemeyiz... Mutluluk? Evrensellik? vs...Bunlar çok hoş söylemler:)
Ancak tehlike çok büyük...Dünya alarm veriyor... Neden mi? İnsanlık henüz insan olmanın hidayetine ulaşamadı da ondan ! |
|
_________________ Eğer Düşünebilip De Düşüncelerini Amaç Edinebilirsen..
Yeryüzü Ve Üstündekiler Senindir ..
"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."
|
|
|
 |
Kübra_İlgili (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sat Jun 23, 2007 8:40 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
arkadaşlar başlık çok saçma bir defa.
ermeni sorunu...
sensin sorun. |
|
_________________ Yaşasın Bağımsız Ülkeler!
|
|
|
|
 |
Kübra_İlgili (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Fri Jun 29, 2007 6:56 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Sanırım kimsenin umurunda değilim. |
|
_________________ Yaşasın Bağımsız Ülkeler!
|
|
|
|
 |
xgd (Gökhan)
Kıdemli Üye (**)
|
Tarih: Fri Jun 29, 2007 9:41 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
[QUOTE="Kübra_İlgili"]arkadaşlar başlık çok saçma bir defa.
ermeni sorunu...
sensin sorun. [/QUOTE]
Ermenilerin şu an ülke için sorun yarattıkları
yalanlanabilir mi ? Haklılar veya haksızlar diye bir yorum yapmıyorum
bak.. Ermeni sorunu sözü sana dokandıysada özür dileriz.Biz sorun
yaratan,kendini fazla zeki zanneden ermenilerden bahsediyorduk :) Beyhanemizin tüm üyelerini umursuyoruz.Saygıyla yaklaşıyoruz.sonra bir daha umursuyoruz bir daha..ve bir daha..
|
|
_________________ Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|