| Yazar |
Mesaj |
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 9:42 am
Mesaj konusu : Eğitim Nereye Gidiyor?
|
 |
|
Eğitim nereye gidiyor?
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında özgürleştirici bir eğitim hedef alınarak bu dönemde bilimsel ve halkçı eğitimin kapılarını açan önemli adımlar atılmıştır...
Paralı eğitimden parasız bir eğitime doğru geçiş sağlanmış ancak !
1946 yılının Türkiye eğitim tarihi için bir makas değişikliği yapılmış
, özellikle Menderes dönemiyle Cumhuriyetin kuruluş yıllarında atılan adımlardan uzaklaşıldığı gözlenmektedir.
1950'li yıllarda açılan Maarif Koleji'nin seçkinci eğitimin önünü açılmış...
Özel okulların sayısının bu dönemle birlikte yükselişe geçmiştir.
Bu eksende devam eden politikalarla 1970'li yılların sonunda 300'ün üzerinde imam hatip okulu açılmış...
1946'ya kadar yurttaşlaşma, laikleşme ve bilimselleşme yolundaki adımlardan hızla uzaklaşılmıştır.
12 Eylül askeri darbesinin ardından gericileşme ve seçkincileşme yönünde atılan adımların daha da hızlanatrak bu dönemle birlikte eğitim aracılığıyla Türk İslam sentezinin topluma dayatıldığı açıkça ortadadır.
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
Detaylı bilgi için tıklayınız. |
|
_________________ Eğer Düşünebilip De Düşüncelerini Amaç Edinebilirsen..
Yeryüzü Ve Üstündekiler Senindir ..
"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."
Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 10:01 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
İmamlar öğretmen olursa!
Milli Eğitim'de “imam- öğretmen” uygulaması ilçede kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle Yüksekova'nın tüm okullarına cami imamları görevlendirildi.
Hatta bunların birçoğu okullarda idareci olarak görevlendirildi. |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Sami Baloğlu (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)

|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 10:40 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Sayın Aysa,
Komünizm tehlikesi safsataları ile Köy Enstitülerini kapatmayı uygun görmüş iktidarların kucağındaki bir toplumdan bahsediyoruz, bu yöntemi içine sindirebilen bir toplumun eğitimi bu kadar olur.
Okullarda imamdan devşirme ya da adını zor söyleyebilen eğitimciler artarsa, üniversitelerde ne idüğü belirsiz akademisyenler karar mercii olursa, idari kadrolar mollalık düzeyine göre belirlenirse memleketin sonu hazindir.
Bu demek olmuyor ki sosyal demokrat bozmalarının idari amirliğine hevesliyiz. Az görmedik okullara alkollü gelen sosyal demokrat (!) eğitimcileri. Eğitim dışında, mesleği dışında herşey, okuyup da bir kelime mesleki gelişimine dair yenilik öğrenmeyenleri, hayal dünyasında, içki sofrasında memleket kurtaranları.
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
_________________ Hey Hayat!
|
|
|
 |
melikşah (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)
|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 12:12 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
İmam hatipler kadar bu memleketin nizamına kanunlarına uyan bir başka kurum yoktur.Buna rağmen kıpkızıl kominist yetiştiren,milletin değerlerinle alay eden,millete tepeden bakan,köy enstitüleri çok yararlı işler yapmış gibi ikidebir gündeme getiriliyor.Sizin amacınız millet düşmanı yetiştirecek kurumları canlandırmaktır.Bu asil millet buna geçit varmeyecektir.
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
_________________ Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
Özgür68 (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 1:33 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
sn. melikşah Köyenstitüsü ,komünist nedir önce bir iyice araştırıp öğren sonra konuş yada o kapkara düşüncelerinide kendine sakla.
Neye geçit vermiyorsun. sen güya asilsinde biz neyiz deliretme insan hayu !
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
_________________ KIVILCIMLI ÖNCÜMÜZ
YAŞATIYOR GÜCÜMÜZ
KAVGA! DİRENİŞ! ZAFER
YAŞASIN SOSYALİZM
|
|
|
|
 |
Sami Baloğlu (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)

|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 1:34 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
O asil millet sadaka kömürleri toplamaya devam ediyor!
Köy Enstitüleri hakkında oldukça az şey bildiğin belli.
Halka tepeden bakıyormuş Köy Enstitüleri... Başka? Kıpkızıl komünistmiş... Başka? Var mı daha?
Bu ülke toprak ağalarının, kaçakçı ve büyük hırsızların kucağında oturan çok siyaset fahişesi gördü, geçirdi. Onlar mı halka yakındı? Halka ilim verenleri, aydınlatan ve yarınlarını kazandıranları yoksayacaksın, sonra da dinden kitaptan dem vuracaksın.
Sahiden merak ediyorum bir tane Köy Enstitülü tanıdın mı diye.
İmam Hatipmiş. En çok da imamlara ihtiyacı var ülkenin değil mi? Sadaka toplattırılan halkın...
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 7:44 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
| melikşah yazmış: |
| İmam hatipler kadar bu memleketin nizamına kanunlarına uyan bir başka kurum yoktur.Buna rağmen kıpkızıl kominist yetiştiren,milletin değerlerinle alay eden,millete tepeden bakan,köy enstitüleri çok yararlı işler yapmış gibi ikidebir gündeme getiriliyor.Sizin amacınız millet düşmanı yetiştirecek kurumları canlandırmaktır.Bu asil millet buna geçit varmeyecektir. |
Melikşah kardeşimiz..
Benim babam Köyestitüsü mezunu bir öğretmendir(1948). Ne babam nede onun Köy Enstilü öğretmen arkadaşları komünist falan değil ! Gerçek emekçiler ,ATATÜRKÇÜ vatanını seven ulusalcılardı. (şu an zaten çoğu yaşamıyor)
Bak yine önyargılısın. Zorda kaldığınızda komünist yakıştırması yapmak kolay bir yöntem olsada ,komünistlik senin sandığın kadar kötü değil hatırlatmak isterim.
Ve burada eğitim- öğretimdeki çarpıklıkları tartışıyoruz. Her defasında konuyu dine bağlıyor ... .
Ülkenin şuanki kötü gidişatını görmezden geliyor adeta karşındakileri hain -dinsiz-anarşist vs. ilan ediyorsun. Halkın gerçek sorunu iktidarla kavga yada kaos yaratmak değil. Eğitim- sağlık paralı olsun istemiyor ,devletten sosyal güvence istiyoruz. Vatandaş perişan durumda. Zengin -fakir arasındaki uçurum gittikçe açılıyor. Bunlar hepimizin ortak sorunu değilmiki ,kendini dışlıyorsun?
Kimsenin kimseye tepeden baktığı fala yok! Bireysel yanlışlıklar ile toplumsal sorunları lütfen birbirine karıştırmayın .
Tartışmalarımıza katıldığın içn teşekkür ediyoruz ama biraz daha hassas ,biraz daha mantıklı konunuşursak daha doğru ve güzel iletişimler kuracağımıza inanıyorum. Lütfen olaylara biraz daha realist yaklaş.
Saygılar
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
melikşah (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)
|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 7:54 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
İmam hatipler sadaka topluyormuş! fakir öğrenciler için toplanan paradır sadaka dediğin,tabi şimdilerde kominizm tehlike değil,sadece milletin inancı bazı dış güdümlü mihraklar için tehlikedir.Bazı kara cüppeli proflar bu memleketin insanına hiristiyanlığı bile daha uygun bulabiliyor.Sizde belki ateistliği uygun buluyorsunuzdur diye düşünüyorum.Bu milletten bu denli soyutlanmış düşünceler pes doğrusu! milletin inancı darağacında!
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
|
|
|
 |
Sami Baloğlu (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)

|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 8:05 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
| İmam hatipler sadaka topluyormuş! fakir öğrenciler için toplanan paradır sadaka dediğin,tabi şimdilerde kominizm tehlike değil,sadece milletin inancı bazı dış güdümlü mihraklar için tehlikedir.Bazı kara cüppeli proflar bu memleketin insanına hiristiyanlığı bile daha uygun bulabiliyor.Sizde belki ateistliği uygun buluyorsunuzdur diye düşünüyorum.Bu milletten bu denli soyutlanmış düşünceler pes doğrusu! milletin inancı darağacında! |
Yazdıklarımı idrak etmeyi denemelisiniz! Sadaka dağıtan egemen siyaset ve sermaye, toplayan da oy hakkını onuru ile takas eden sözde seçmen!
Bunların karakter analizini yaptığınızda da ne bir Köy Enstitülü'nün öğrencisi, evladı ne de 'kızıl komünistlikle' itham ettiğiniz bir diğer toplum kesitinin bireyi. Kim oldukları, profilleri herkesin malumudur.
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 9:23 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
| İmam hatipler sadaka topluyormuş! fakir öğrenciler için toplanan paradır sadaka dediğin,tabi şimdilerde kominizm tehlike değil,sadece milletin inancı bazı dış güdümlü mihraklar için tehlikedir.Bazı kara cüppeli proflar bu memleketin insanına hiristiyanlığı bile daha uygun bulabiliyor.Sizde belki ateistliği uygun buluyorsunuzdur diye düşünüyorum.Bu milletten bu denli soyutlanmış düşünceler pes doğrusu! milletin inancı darağacında! |
Değerli Melikşah
Hala neden anlamak istemiyorsun!
Kişinin inançları kendini ilgilendirir .
Ki ülkede ibatdetin engellendiği yok. Camiler dolup taşıtor. İlahiyat din alimleri yetiştiriyor.Diyanet görevini yapıyor artı devletten her türlü maddi manevi desteği alıyor. Tarikatlar,cemaatler bir hayli fazla. Işık Evleri memleketin her köşesinde hizmet sunuyor. (hatta bu engellenemez yükselişlerini yurt dışına da taşıdılar )
"Milletin inancı darağacında "ateşli hoş bir söylem ancak gerçek değil.
Aydınları darağacına taşıyorlar desek daha bir yerinde olur.
Dinden değil ülkenin başlıca temel sorunu eğitimden bahsediyoruz. Evet sana da pes doğrusu. Bir konu ancak bu kadar saptırılabilir.
Dini siper edinerek ataist,komünist ,dinii-dinsiz ,imansız gibi klasik saldırılar kesinlikle sonuç vermeycektir bilesin ...
En az senin kadar inançlıyız. Bu yolun geriye dönüşü yoktur. Aydın çağdaş düşüncede buluşacağımıza kesinlikle inanıyor...
Kimseyi dinli -dinsiz diye kutuplara ayırmıyoruz. Çünkü hepimiz insanız.Herkesin inancı kendisinedir.
Lütfen konumuza dönelim .
Türkiye'de yaşanan eğitim sorunları !
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
melikşah (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)
|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 10:21 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Benim bu sözzlere bir diyeceğim yok.BAZI kişiler gerilimi artırıcı sözler yazınca,bende o sözlere bu tür cevaplar yazıyorum.Artık,kominist,faşist,dinci,yobaz vb sözleri bir tarafa bırakıp milli birlik ve beraberlik içinde mutlu bir birliktelik yaşamak zamanıdır.Zaten dinimiz barışı öngören bir dindir.Ancak,kutsalımıza saldırılınca,bir dindar kişi olarak tepki göstermemek mümkün olmuyor.Üç günlük dünya hayatını,ebedi alemle değişecek kadar ahmak değiliz.Herneyse bu görüşler beni bağlar,katılmak zorunluluğu yoktur.Biz demokrasiye ve din ve vicdan özgürlüğüne inanmış kişileriz.
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Wed Nov 26, 2008 11:48 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Teşekkürler Melikşah kardeşim
Ne kadar farklı düşünceleri savunuyor olsakta karşılıklı tartışabiliyor ortak bir noktada buluşabiliyoruz. Önemli olanda bu değilmidir?
Zaten kutsal dinler dünya üzerine insanlara doğruyu göstertmek için indirilmiştir.
Tanrıya giden yol kişinin kalbinden geçer .Buna tek müdahale edebilecek güç ise yine Tanrı'dır
Görüldüğü üzere bunu başarabilmek hiçte zor değil.
Kişileri özgür bırakır inançlarına müdahale etmezseniz hiç bir sorun çıkmaz.
Bizim esas sorunumuz kişileri inançlarından,ırkından,meshebinden dolayı yargılamak değildir.
Dünya üzerinde huzurlu yaşayabilmenin tek kuralı insan haklarına ,insan emeğine ,yani enn yüce varlık insana saygılı olmaktan geçer.
İnsan olmanın erdemi ile hareket etmek ve insan gibi yaşamak yine biz ademoğullarının elindedir.
Aksi taktirde asla ve asla bu bitmeyen kötülüklere engel olunamaz!diyor ve altını çiziyorum.Çünkü bunun başka hiç bir alternetifi yoktur.
Bunu başarabilmek için ise cehaletten kurtulmak gerekirki..
İşte burada eğitimin önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.
Evet klasik koşullanmışlıklardan hareketi bırakalım ve ülkemizde (hatta dünyada)eğitim nasıl olmalıdır ,eğitim ve öğretimdeki sorunlar nedir ?
Onu tartışalım .
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Thu Nov 27, 2008 10:47 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Üniversiteler çağdaşlığa ,bilime açılan pencere olması gerekirken !
Üniversiteli gençliğin düştüğü bu durumu izah edebilmekte doğrusu çok zorlanıyoruz.
Karşılıklı diyaloglar kurmasını, dinlemesini bilmeyen ,tahammülsüz bir gençli yetişiyor.
Bu olaylar ne yazıkki, yolsuzlukları raporları ile kanıtlayan Kılıçtaroğlu'nun çalışmalarını göldede bırakmaktan başka hiç bir işe yaramamıştır.
İlim- irfan yuvası üniversitelerde okuyan bu gençler faşist sermayenin baskıcı ,dayatmacı talimatlarına alet olmamalı ...
Yapılan haksızlıklara ,yolsuzluklara ,"dur" diyebilmeli, üniversitelerin sorunlarını dile getirmeliydi!
Dün yaşanılan bu üzücü olay eğitimde yaşanan kaosa sadece küçük bir örnektir.
İzmit'e gelen ve öğlen saatlerinde Kocaeli İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlemesinin ardından Kocaeli Üniversitesi'nde konferansa katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında öğrenciler birbirine girdi. Konferans salonunun dışına da taşan olaylara jandarma müdehale etti. Kemal kılıçdaroğlu, konferansı yarıda kesip Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nden ayrıldı.
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Thu Nov 27, 2008 11:57 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Birde bölgesel ayrılıklar nedeni ile eğitimde yaşanan sorunlar vardır ki.
Buna kaleme alınmış espirili (alıntı) bir yazı ile örnek vermek istiyorum.
Yorumu size ait olsun.
Yıllar boyunca, ‘büyüklerimiz her şeyin en iyisini bilir’ söylevini arkamıza alaraktan batıdaki yaşamın güzelliği,eğitimin fevkaledenin fevki olduğuyla yoğrulup bir hamur gibi topluma sunulmuşuzdur.buraya kadar katılıyorum her türlü görüşe;Eğitim batı kanadında cok iyi, bir çok alternatife sahipsiniz..istedğiniz araç-gereç ,kitap,bilimsel şeylere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz..
ama ! olayın Aması vardır ki ;aynı güzelliği okul sıralarındaki ,kendilerini ‘EĞitimci’ olarak tanıtan zatlar için kullanamıyorsunuz.Pisayasa da -nasıl ki kitap seçerken yayınevine bakaraktan- seçme özgürlüğüne sahipseniz,aynı güzellik öğretmen adı altındaki yobaz kimlikli şahsiyetler için geçerli olmuyor.Lanetli bir okul müdürüne-öğretmene-öğrencilerine rastlayıp ,hayatınızın en az 3 yılını beraber geçirme zorunluluğuna tabiisinizdir… öğretmeniz size önce masumamane yaklaşımı ile ;
-yavrucum,güzelim sen nerelisin bakem ?
-güneydoğulu hocam…
-o nerde kızım (cahil bir zatsa şayet)
-güneydoğu hocam..(işte oracıkta film kopar.hemsizin hem hocanın tarafında)
Artık öretmenin KAra listesine alınmış -killer(katil)-sıfatına layık görülmüş birisinizdir.Bitmişsiniz..o dersten geçmeyi unutun artık..isterseniz sular seller gibi ezberleyin kitabı..Boş nafile..buda benim çırpınışım ;
-efet cocuklarım..çanakkale öyle bir savaştıki(hocanın gözleri yaşarır) şehitlerimiz sayesinde biz varız..gidin görün o yerleri..(hoca duygusal krize girmiştir.yer yer Atatürkü görmenizde mümkündür..)bulutlar bile bize yardım ettii..düşünün gökten bulut indi.askerlerimize yardım etti..
sınıf topluca gülme krizine girmiştir.çünkü yüzyılda bile denk gelinmiyecek bir şeydir.gökten bulutun inip yardım etmesi durumu..hani bulutta dostu-düşmanı tanıyo ya pes..orda yıkılıyoruz.(izninizle)
biz sınıfçak yıkılınca hoca faturayı kescek birini arar ki oda marjidir.nie? çünkü marji güneydoğulu velettir..
-marji! kalk ayağa bakayım ! komik olan ne ?
-sanırm,bulut meselsi hocam..inip düşmanları götürmesi olayına güldüler arkdaşlar (hani burda bitek gülen ben deilm)
-şehitlerimizle nasıl böyle dalga geçersin !!!
-ya ne diyonuz hocam ! bir tek gülen ben miyim burda! (hasbinallah.zaten oracıkta battı balık yan gider.hoca da bende ağzımıza gelen şeyleri savuruyoruz birbirimize. hoca mhp siz kürt …haliyle bu kavga benim kaanat notum da 5 yerine 4 olarak kendini gösteriyor..burdan batının ne kadar adil,tarafsız bir şey oldugunu görüyoruz..)
………..
bu tipik basit bir örnekti..daha vahimleride vardır zira;
……..
-nerelisin kızım sen ?
-güneydoğulu hocam..(gecmişten ders aldığımda yok hani.)
-siz güneydoğuluların sesi böyle mi oluyor ?
-anlamadım hocam ?
-hoca ile dalga geçmek hoş bişey mi sence kızım ! nerelisin diyorum? ben senin gibi doğulu birini ilk kez görüyorum..şive yok,görüntü ayrı.annen-baban işinden dolayımı orda doğdun… temelde nerelisin diyorum ?
- yoo hocam bildik güneydoğulu annemde babam da.(iç ses töbe töbe..)
-kızım .bu yaşta yalan senin gibi birine yakışıyor mu ?(okul bitti.adam benim doğulu oldugu kabullenemedi)
-hocam .ben nasıl yani ya ..(bu sefer bende film şeridi kopuyor)
tabi buda test şeklindeki yazılıda buttonları güzelce karalamamışım diyerekten 85 notumun 70 e düşmesi ile son buluyor.nereli olmam…
………………..
peki hiç normal birine denk gelmedim ? buyrunuz normal halide ;
-kızım nerelisin?
-güneydoğulu hocam..
-ayy inanmıyorum..ay siz güneydoğuluların sesi güzeldir.bize bir türkü söylesene kızım.urfalı olannından..
-yok hocam.nerden duydunuz..bizde yok öyle bişey.(urfalı olanından kasıt.urfanın etrafı dumanlı dağlar aman..)
-söyle söyle(die müzik öğretmeni olacak zat sınıfı zıvanadan cıkarıyor)
-urfanın etrafııııııııııııı,dumanlı dağlarrrrr amannn aman ..(içimden siz düşünün artık )
-tamamdır .korodasın..
-hocam ne korosu ya ? babam kızar benim . (yani bildik ben..29 ekim 23 nisanda cıktık açık alınla ..mustafa kemalin gencleriyiz…düşmanı döktük izmire..sarkılarını söyliycemm)
-aa .sus bakim.sen yazılılara girmiyceksin.koroda oldugndan direk puan veriyorum..
aaa.. yav mecburen yer aldık.zorla..güneydoğulu olmanın kârı diyelim artık..
………..
milli güvenlik hocamzla geçen nerelisin muhabbetimiz(zatı ali hafta 1 sınıfa uğrar ama );
-neresilin asker ?( yok artık demeyin.askerdik heppimiz .hani sıkıysa hayır diyin)
-güneydoğulu hocam ..falanca şehrinden…
-ben o yerde 3 yıl çalıştım ..sizin neler çektiğinizi bilyorum..
-efendim hocam anlamadım (şaşırma sırası bende.adam beni deniyor mu diye düşünüyorum..sesim çıtım çıkmıyor..adam asker.yani nerden baksan heybetlide)
-anlıyorum kızım seni..sen ingilizce öğrenmeye dewam et..bir gün yurt dışına çıkarsam yanımda gelirsin..(bölüm dil ondan..)
- yok hocam ben vatanımı seviyorum..( nadir yalan söylerim..hemde cok nadir.. )
milli güvenlikten saolsun hep iyi not verirdi.halen şaşıyorum hatırladıkça.
aslında yazdıkça ,yazasım gelen bir yazı nerelisin sorusu.. eğitimde karsılaştıgım durumlar bunlar ..
batı da eğitim güzeldir diyenler bunları düşünüpte batıya gelsin.
(alıntı)
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
melikşah (-gizli-)
Rütbeli Üye (***)
|
Tarih: Fri Nov 28, 2008 12:21 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Bunu başarabilmek için ise cehaletten kurtulmak gerekirki..
İşte burada eğitimin önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.
Evet klasik koşullanmışlıklardan hareketi bırakalım ve ülkemizde (hatta dünyada)eğitim nasıl olmalıdır ,eğitim ve öğretimdeki sorunlar nedir ?
Bizim okullarımız da.öğretim var,eğitim yok denecek kadar az.Öğrencilerde davranış bozuklukları var.Rehberlik servisi,hangi birine yetişecek,moral verecek.motive edcek? okul idaresi çalışanı öğrenciyle diyoloğu iyi olana değil bilakis öğrenciye düşmanıymış gibi muamaele edeni ödüllendiriyor.Deveye niye boynun eğri demişler,nerem doğruki demiş!
Tebrikler
+1 Puan
Yönetim.
|
|
|
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|