Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 9:42 am Cevaplanmayan mesajlar
Cemaat-Tarikat Mensupları ve Muhalifleri
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Fri Mar 26, 2010 11:16 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Sevgili kadir: )
Gecikmek diye bi'şey yok tartışmaya istediğin zaman katılabilirsin..
Nerede kalmıştık bi'bayayım srt

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

TarihTarih: Mon Jul 05, 2010 11:51 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Mustafa Kemal Atatürk'ün..
"TÜRKİYE ŞEYHLER DERVİŞLER MÜRİTLER CEMAATLER TARİKATLER MEMLEKETİ OLAMAZ..!"
sözünden hareket ediyoruz ve
Türkiye'yi bilim ve aydınlıktan saptıranlara (şeyh-şıh-irtica -tarikat vs.)mücadelede karalıyız..

Adımız:
Mustafa
Soyadımız: Kemal
Doğum tarihimiz: Samsun'dan doğan güneş19 Mayıs 1919
Siyasi görüşümüz: Kemalizm
İlkemiz: Yurtta barış dünyada barış
Görevimiz: Atatürk devrimlerine sahip çıkmak..
Esas hedef: Tam bağımsız demokratik bir ülke yaratmak ve aydınlığa sonsuza taşımak

"Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü..
Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz ..!"

Gel yarınlara koşalım ...Gel DENİZLERİ aşalım...
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Alp Tuğrul (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Fri Jul 09, 2010 9:54 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Ne garip tartışmalar bunlar gülmemek elde değil söylediğiniz sözlere,yaptığınız varsayımlara ve tahlillere....

Yukarıda Mustafa Kemal in bir deyişini paylaşmış olan arkadaş Mustafa Kemal in Kurtuluş Mücadelemizde şeyhlerden,tarikatlardan yardım istediğini,kendisini desteklemeleri gerektiğini bizzat ifade ettiğini unutuyor.
Bir diğeriniz saçma sapan ifadelerle tüm tarikat ve cemaat üyelerini aynı kefeye koyarak yobaz tanımlaması yapıyor.Sen Anadolu yu fethedenlerin,Türkleştiren,İslamlaştıranların Hoca Ahmet Yesevi nin ''Alperen'' leri olduğunu unutuyor musun?
Dünya ya düşüncesiyle fikriyle özgürlüğün düşüncenin manasını anlatan Hacı Bektaş ın geri kafalı,yobaz olduğunu mu düşünüyorsun?
Dönün bakın Osmanlı padişahlarına tarikat liderlerine duydukları saygıyı görün.
Mevlana ki yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutmuş,tarikat ve ona özgü öğretileriyle insanlara kamil insan olmanın yolunu öğretmiş...
Gelgelelim Şeyh Sait ve o gafile benzeyen iki yüzlülere....
İşte bunlar sizin bahsettiğiniz ''yobaz'' nitelikli insanlardır.Bunlar İslam ı ve saf gönülle iman etmiş müslümanları kendi menfaatleri için kullanan ahmaklardır.Bunların imanından şüphe ediniz.
Bunların haricinde tek derdi İslamı yaşamak ve yaşatmak olan dervişlere,müslümanlara gerici diyen düşüncesiz beynine gem vurulmuş olanlara gelince;
''Biz bize gerici diyenlere deh demek için gerideyiz...''
Necip Fazıl Kısakürek
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
1919 (Büyük Önder)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Wed Jul 14, 2010 4:43 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Alp Tuğrul yazmış:
Ne garip tartışmalar bunlar gülmemek elde değil söylediğiniz sözlere,yaptığınız varsayımlara ve tahlillere....

Yukarıda Mustafa Kemal in bir deyişini paylaşmış olan arkadaş Mustafa Kemal in Kurtuluş Mücadelemizde şeyhlerden,tarikatlardan yardım istediğini,kendisini desteklemeleri gerektiğini bizzat ifade ettiğini unutuyor.
Bir diğeriniz saçma sapan ifadelerle tüm tarikat ve cemaat üyelerini aynı kefeye koyarak yobaz tanımlaması yapıyor.Sen Anadolu yu fethedenlerin,Türkleştiren,İslamlaştıranların Hoca Ahmet Yesevi nin ''Alperen'' leri olduğunu unutuyor musun?
Dünya ya düşüncesiyle fikriyle özgürlüğün düşüncenin manasını anlatan Hacı Bektaş ın geri kafalı,yobaz olduğunu mu düşünüyorsun?
Dönün bakın Osmanlı padişahlarına tarikat liderlerine duydukları saygıyı görün.
Mevlana ki yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutmuş,tarikat ve ona özgü öğretileriyle insanlara kamil insan olmanın yolunu öğretmiş...
Gelgelelim Şeyh Sait ve o gafile benzeyen iki yüzlülere....
İşte bunlar sizin bahsettiğiniz ''yobaz'' nitelikli insanlardır.Bunlar İslam ı ve saf gönülle iman etmiş müslümanları kendi menfaatleri için kullanan ahmaklardır.Bunların imanından şüphe ediniz.
Bunların haricinde tek derdi İslamı yaşamak ve yaşatmak olan dervişlere,müslümanlara gerici diyen düşüncesiz beynine gem vurulmuş olanlara gelince;
Necip Fazıl Kısakürek

Sevgili Arkadaşım, yanıtınızı kime istinaden verdiğinizi anlamadığım için ve yazılan mesajlarda tarikat ve cemaatlere hitaben gerici yobaz vb ifadelere rastlamadığım için şahsen yönelttiğim soruyu özel olarak bir de şahsınıza yöneltiyorum:

1919 yazmış:
Günümüzde en bilindik, büyük, göz önünde bulunanı ve eleştirilere, sorulara muhatap olanı, alanının, hacminin ve faaliyetlerinin büyüklüğü dolayısı ile Fethullah Gülen Cemaati olarak görülüyor sanıyorum.

Cemaat mensubu arkadaşlara, şahsen merak ettiklerimi ve çevremden merak edildiğini duyduklarımı zamanla soru şeklinde yöneltmek isterim.

İlk sorum, İslam"ın cemaat ve tarikatler şeklinde yaşama emri var mıdır? İslam içiimizden birilerinin bazı belirlemelerle öne çıkıp, yönetici vasfına erişmesini, diğerlerimizin ona olan biat ile yaşamalarını hükmeder mi?

Nedir bu öne çıkma şartları?

Alp Tuğrul (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Wed Jul 14, 2010 5:00 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum islamda bir konuya veya bir harekete emir diyebilmek için Allah'ın ''yap veya yapma'' dediği şeylere bakarsınız.İslam ne tarikatı şart olarak koşmuş ne de tarikata şerh koyup yapmayacaksın demiştir.Fakat Kuran'dan bazı ayetler Allah dostları ile birlikte olunmasını söyler.''Dostlarımla dost olunuz'' sözü ayeti bir örnektir.
Ayrıca İslamda Allah dostları birer ''vesile'' olarak görülür.Allah dostlarının yönlendirmesi ile hareket edenlerin(sadece dinen) feraha yani kurtuluşa kavuşacağına inanılır.Bakınız yine Kuran da ''vesilelere sarılınız'' der.Burda kastedilen de insanın kamil insan olma yolunda karşısına çıkan Allah dostları ve hikmetlerdir.

Ancak bazı mesnetsiz sözler duymuyor değiliz.Mesela şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır vb....
Bunlar yanlıştır.Demin bahsettiğim gibi İslam tarikatı şart olarak koymaz.Ancak tasavvuf insanın Allah a ulaşması yolunda karşısına çıkacak zorlukları ancak kendisinden takva yönünden daha üstün insanlara danışması yoluyla hallolacağını söyler.İslamda da var olan budur.
Alp Tuğrul (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Wed Jul 14, 2010 5:28 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Gelgelelim öne çıkma hususuna.Bu apayrı bir konu.Bir tarikata sizin deyiminizle yönetici olacak insan birçok sınavdan geçer.Öncelikle bu insanın yaşamına ve geçmişine bakılır.Yaşamı İslam üzere değilse şeyh olamaz.Fakat yaşamının İslam üzere olması da yeterli değildir.Gerek dünyevi gerekse uhrevi konularda ilmen tam olması gereklidir.Yani bir yandan fen dersleri görürken bir yandan da hadis gibi tefsir gibi islami ilimlerle meşgul olurlar.Bu aşamayı da geçtikten sonra bağlı olduğu tarikatın şeyhine bakılır.Şeyh eğer bu kişiyi işaret ederse kendinden sonra o kişi posta oturur.(posta oturmak:şeyh olmak)Fakat şeyh kendinden sonra başa geçebilecek kriterde kimseyi görmezse ardından başka bir vekil bırakmaz.Ve tarikat o öldükten sonra kimseyi şeyh olarak kabul edemez.Örneğin Kadiri tarikatının lkideri Baba Abdullah kendinden sonra kimseyi yeterli göremediği için ardından vekil bırakmamıştır.Bugün kadirilerin şeyhi yoktur.Anlatmak istediğim bu mertebelerden geçemeyen sadece ''ben şeyhim'' diyerek ortaya çıkanlar şeyh değil yalancıdır.
Aczimendilerin lideridevlet tarafından yetiştirilen ve şeyh olarak tarikata sokulan bir adamdı.Bu sebeple aczimendiler bunu anladıklarından tasavvuf yolunu bıraktılar.
Son olarak bahsetmek istediğim kendi menfaatleri için insanları kullanan şeyhlere...
Öncelikle bu adamları yukarıdaki maddelere göre yargılamak gerekir.Göreceksiniz ki bu vasıflara sahip değillerdir.Ayrıca tarikatın görevi siyaset değildir.İslam büyüklerince böyle tarikatlar lanetlenmiştir...
Aysa (Ayfer)

TarihTarih: Fri Jul 16, 2010 2:44 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Alp Tuğrul yazmış:

Necip Fazıl Kısakürek

Haklısın ağlanacak halimize zaman zaman benim de güldüğüm oluyor..
Evet ya Mustafa Kemal Atatürk..

"TÜRKİYE ŞEYHLER DERVİŞLER MÜRİTLER CEMAATLER TARİKATLER MEMLEKETİ OLAMAZ..!"

demişti bu sözü nedenli dikkate alındı işte bu tartışılır..
İsterseniz Hikmet Yar'dan feyz alıp ülkeyi yönetenler konusuna ise hiççç girmeyelim..!

Nurcular ,Nakşibendiler..Süleymancılar ,,İşıkçılar ,Adıyamancılar (Menzilciler ).Gülenciler vs. vs. anımsadıklarım şimdilik bunlar..
Tartışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum..
Türkiye'nin (yönetimdeki)kötü gidişatına bakar iseniz gerçekleri daha görürsünüz..
Ülkeyi tarikat ve şeyhler teslimalmış gün güne karanlığa gömülüyoruz siz hala hikaye anlatıyorsunuz..
Mevlana ,Hacıbektaşi vb. düşünürlere tabiki sözümüz yoktur..
Evet medeniyet Anadolu'da doğmuştur ama ne yazık ki gelişimini tamamlayamamış başka yerlere göçetmiştir ..
Belki haddimi aşıyorum ama Necip Fazıl 'ın sözünü fazlaca dikkat ealıyorum dersem yalan söylemiş olurum..
Bildiğim kadarıyla dinde -yalan - yoktur..
Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyoruz..
saygılar

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Alp Tuğrul (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Fri Jul 16, 2010 11:36 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Söylediklerinizdeki yanlışları düzeltelim önce:
1.Taliban bir tarikat değil terör örgütüdür.
2.Ben Türkiye nin şeyhler tarikatlar ülkesi olduğunu söylemiyorum.
3.Tarikatın siyasetle işinin olmadığını defalarca söyledim ve tekrar ediyorum:
Siyaseti içine almış bir tarikat islamdan uzaklaşmıştır....

Gel gelelim yukarıda saydığınız tarikatlarla ilgili sözlerinize:
Siz acaba bu tarikatları birebir incelediniz mi?İçlerinde bulundunuz mu?Fikirlerini anlamaya çalıştınız mı?
Tutturmuşsunuz bir hikaye diyorsunuz ki bu ülkenin durumunun böyle olmasının sebebi tarikatlardır.Yanlış!!
Bu ülkenin bu durumda olması demokratikleşme diye insanları kandırıp daha islamın ne olduğunu dahi anlamadan islamla ilgili ne kadar örgütlenme varsa bunları terörist olarak yargılayanların sebebidir.
Hacı Bektaşı kabul ediyorsunuz bugün Bektaşileri kabul etmeyecek misiniz?
Hoca Ahmet Yesevi yi kabul edeceksiniz ama Nakşileri kabul eetmeyeceksiniz....Ben Atatürk ü kabul edeceğim ama onun izinden gidenleri kabul etmeyecek miyim?
Elbette ki Atatürk ün izinden gidenleri de Atatürk ün fikrini savunduğu için kabul edeceğim.

Sözlerinizdeki yanlışlar zincirinden birine daha temas etmek istiyorum:
Siz tarikatı devlet düşmanı olarak mı görüyorsunuz?
Örneği Sİvasta vardır.
KAdiri tarikatının lideri kendi dergahına bir yanda bayrağı bir yanda da Atatürk ü asmıştır.Nasıl olurda böyle insanlar devlet düşmanı olarak gösterilir?
Ben bir tarikat üyesi değilim fakat tarikatın yanlış bir sisteme sahip olduğunu,yanlış düşünceler içinde olduğunu kabul etmiyorum...

Saygılar...
Alp Tuğrul (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Fri Jul 16, 2010 11:38 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Bu arada bir de şunu eklemek istiyorum Kuranı Kerimde bazılarının hakaret ettiği tarikat liderleri,Allah dostları içn ne diyor:
''şüphesiz benim dostlarıma hüzün yoktur.Onlar hiçbir zaman mahsun olmayacaklardır.Onlara savaş açan bana savaş açmış demektir..''

Bildiğim kadarıyla dinde iftira da yok....

Saygılarımla....
Aysa (Ayfer)

TarihTarih: Sat Jul 17, 2010 12:55 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Alp Tuğrul yazmış:
Söylediklerinizdeki yanlışları düzeltelim önce:
1.Taliban bir tarikat değil terör örgütüdür.
2.Ben Türkiye nin şeyhler tarikatlar ülkesi olduğunu söylemiyorum.
3.Tarikatın siyasetle işinin olmadığını defalarca söyledim ve tekrar ediyorum:
Siyaseti içine almış bir tarikat islamdan uzaklaşmıştır....

Sözlerinizdeki yanlışlar zincirinden birine daha temas etmek istiyorum:
Siz tarikatı devlet düşmanı olarak mı görüyorsunuz?

1-Taliban tarikattır diye bi'söz yazmadım ama neyse..
2-Size Türkiye'nin şeyhlerler -tarikatlar ülkesi olduğunu söylediğiniz demiyorum..Zaten öyle..
3-Tarikat gidilen doğru yol demektir .Ancak günümüzde siyasete alet olmuştur.(istisnalar kuralı bozmuyor)
Tarikatları devlet düşmanı olarak görmek haddime düşmediği gibi..Atatürk ve cumhuriyet düşmanıda demiyorum ..!

"Ben bir tarikat üyesi değilim fakat tarikatın yanlış bir sisteme sahip olduğunu,yanlış düşünceler içinde olduğunu kabul etmiyorum..."
demişsin .Bende samimiyetinize inanmak istiyorum..
Erzincan baş savcısı (İlhan Cihaner)
Acaba diyorum ''Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'',
''görevi kötüye kullanmak'', ''tehdit ve iftira'' suçlamalarından mı yoksa tarikatların teline bastığı için mi tutuklandı ne dersiniz?

Neyse ya bu konular gerçekten beni aşıyor sustum..!
Ha bu arada hiç bir tarikat ortamında bulunmadım..
Araştırıp incelemediğim gibi Hak'a giden yolda herangi bir aracıyada gereksinim duymadım..
Yine bildiğim kadarıyla ..
Dinde yalan - iftira olmadığı gibi ...İnançları siyasete alet etmekte yok..
Bu konuda tek rehber Kuran-ı Kerim diye düşünüyorum..
Birde ekleme yapayım dini konularda fazla bilgili değilim bu konularda eksik bilgiye sahip olduğumu peşin peşin kabul ediyorum..
Yanlışlarımı çıkartma ya çalışmaktan öte bilgilendirir iseniz çok daha sevinirim..
Seviyeli güzel bir tartışmaydı gerçekten teşekkür ediyorum..

Saygılar

Dipnot:
Kadiri Tarikatı şeyhinin astığı o Atatürk resmini bulup bizlerle paylaşmanı rica ediyorum..
Hani bildiğim kadarıyla (Cem Evleri haricinde) hiç bir dini ortamda Atatürk resmi görmedim..
Belki bu konuda önyargılarımı kırmama yardımcı olursunuz diye düşünüyorum..

Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans