Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Mon May 21, 2012 9:26 am Cevaplanmayan mesajlar
Alevilik
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue May 22, 2007 11:31 am
MesajMesaj konusu : Alevilik
Alıntıyla Cevap Gönder

Alevilerden 'kanmayın' mesajı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin ev sahipliğinde yapılan 'Aleviler ve Siyaset Konferansı' çalışmalarını tamamladı. Konferans sonunda yayınlanan bildirgede, "Alevilerin, Alevi olmaktan kaynaklı yaşadıkları kimi sorunları olmakla birlikte, asıl sorun demokrasi, laiklik ve emek sorunudur. Gerçek demokrasi kurulduğunda, emek ve demokrasi mücadelesi başarıya ulaştığında, diğer tüm ezilenlere birlikte Alevilerin de özgürleşmiş olacaklardır" denildi.
Bildirgede yer alan önemli vurgular şöyle:'SİYASETİN ACEMİSİYİZ'
"Aleviler, daha birçok alanda olduğu gibi; siyasette de acemidirler.
Örgüt oluşturmak, seçime girmek, yönetim erkini elinde bulundurmak gibi konularda; siyasete hakim olan çoğunluğun elinde, çoğu zaman, herhangi bir motif olmakta ve bir türlü belirleyen, karar veren, yöneten düzeyine ulaşamamaktadırlar" görüşü savunulan bildirgeye şöyle devam edildi: "Aleviler üzerinde uygulanan red, inkâr ve asimilasyon politikalarının sona erdirilmesinde; dış dinamiklerden daha çok, ülke dinamiklerine görevler düşmektedir. Bu anlamda, Kürt sorununu Türk yurttaşlar, Alevi sorunu Sünni yurttaşlarca kendi sorunları gibi algılamadıkça, çözümüne zor olacak ve zaman alacaktır.

Seçim sitemindeki yüzde 10 barajı, özelde Kürtlerin genelde kendilerini parlamentoda ifade etmek isteyen her kesimin önünde bir engeldir. Seçim sistemi mutlaka değiştirilmeli, çok partili sisteme geçtiğimizden bu yana, uygulanmış, en adil sistem olan 'milli bakiye' sistemine dönülmelidir.
"'SİYASİ PARTİLER DEMOKRATİKLEŞMEM'
"Siyasi partiler demokratikleşmedikçe, ne Parlamento, ne de Türkiye demokratikleşebilir" görüşünün dile getirildiği bildirgede, Alevilerin sorununun bir demokrasi sorunu olduğu vurgulandı ve şunlar kaydedildi: "Aleviler, kendilerine şirin görünüp, onları anladıklarını, sorunlarını çözeceklerini vaat eden; ancak bunların ne olduğunu ve nasıl çözeceklerini, parti programlarına, seçim bildirgelerine açık açık yazmayan, yazmış olsa dahi seçim sonrası çabukça unutan siyasi partilerin bu samimiyetsiz tutumlarının farkındadırlar.

AKP'den, MHP'den, başlayarak ırkçı, milliyetçi, gerici partilerden aday olan; 'Alevi Aday' olduğu iddia edilen kişilerin, adlarının önlerinde 'Dede' gibi, 'Alevi Araştırmacı' gibi hangi sıfat olursa olsun; bu kişilerin aslında kimler olduklarını Hünkâr Hacı Bektaş Veli, 700 yıl öncesinde tanımlamıştır. Hünkar der ki: Ev içindeki düşmandan kork.

İki gündür süren bu çalışmadan çıkardığımız genel sonuç şudur: Tüm ezilenleri, tüm sömürülenleri, tüm hak ihlallerine uğrayanları kucaklayacak bir perspektifle, tüm sosyal demokrat, sol, sosyalist, komünist partileri, gruplar ve çevreleri, önümüzdeki seçimde birlikte davranmaya davet ediyoruz. Kimi güç birliği girişimlerini, olumlu bulmakla birlikte, yeterli görmüyoruz.
Şeriata, emperyalizme, ırkçılığa, şovenizme, savaşa, darbelere ve muhtıralara karşı mücadelede, bir tek kum tanesine dahi ihtiyacımızın olduğunu düşünüyoruz

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
SENCER MAHSUSA (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Tue May 22, 2007 12:03 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

KONU ALEVİ KARDESLERİMİZİN YAPTIGI BASIN TOPLANTISI MI YOKSA ÖNCE ALEVİLİK NEDİR_? ALEVİ KİME DENİR? TANITMINI YAPIP SONRA MI GÜNCEL SORUNLARINA DEGİNMEK Mİ?

HADİ DİYELİM BUNU GECTİK. BAHSİ GECİLEN PİR SULTANLILAR DERNEGİ KÜLTR MERKEZİNİN KURUCULARININ İÇİNDE ŞU LEGAL İLLEGALCİ EZİLENLERİN SOSYALİST PLATFORMU ÜYELERİNİN VE KONSERLERİNDE TERÖR ÖRGÜTLERİNE MİSAFİR GİDEN FERHAT TUNCLARIN SAHİPLENDİGİ DERNEK Mİ? HANİ ALEVİLİGE SİYASAL BOYUT KATIP LAİKLİK MANEVRALARI ATIP TÜRK SOLU İÇİNE SIZMIŞ DEVRİMCİ CAMİA MI?

HANGİ ALEVİLER..? BENİM  KOMŞUM OLAN VE KİMSYEE KarısMAYAN- ALEVİLİĞİ GERCEKTEN YAŞAYAN VE YAŞATIP BUNU ŞERİATCI YOBAZLAR İÇİN BİR TÜR PROVOKATE ŞANSI VERMEYEN ALEVİLERİN İÇİNDE OLDUGU ALEVİLİK Mİ  ? YOKSA ALEVİLİ OLAN BİR KAÇ ÖNDE GELEN KARDESLERİMİZİN SOL ÖRGÜTLENMELER YOLUYLA RANT ELDE ETTGİ ALEVİLİK Mİ? HANGİ ALEVİLİĞİ SAVUNUYORUZ.. SAMİMİ OLANINI MI YOKSA SİYASETE BULAŞMIŞ VE HALA BUNA RAGMEN LAİKLİK MESELESİ TARTIŞAN BİR ALEVİLİK Mİ?BU NASIL ALEVİLİK YAHU...NASIL LAİKLİK?

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Tue May 22, 2007 10:22 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Alevilerin sindirilmesi yolundaki baskılar, egemen çoğunluğun politikaları, sorgulayan-rahat ve esnek kültürlerinden duyulan çekince akabinde o kişilere karşı alınan önlemler, susturma hareketleri alevileri yıldırmıştır.
Devletten uzaklaşan gruplar olmuştur içlerinde maalesef.

Bir gerçektir ki kendilerine karşı hareketler yürütülmüştür ve onlar da buna karşı sinmemiştir.

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder Başa dön
SENCER MAHSUSA (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Wed May 23, 2007 10:57 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

EFENDİM HAKLISINIZ. DEVLETİN KOLTUKLARINI KAPAN BAZI ASALAKLAR VAR. TEMİZLENMESİ ŞARTTIR. TEMİZ DÜZENLİ BİR DERİN DEVLETE COK İHTİYACIMIZ VAR. ...

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Wed May 23, 2007 3:49 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Hımm Derin Devlet !!
Ne dersiniz kolay temizlenir mi acaba ?      

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
SENCER MAHSUSA (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Fri May 25, 2007 12:51 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

inşallah ümidimiz odur. ancak buyuk birisini bekliyoruz.. o kişi gelince herşey güzel olacak. daha doğrusu tek birisi degil. kendisi siyasetçi filanda degil. 10 yıl içinde herşey olucaktır ve 10 yıl içinde türkiye allahın izni ile güzel yerlee gelecektir.

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Fri May 25, 2007 12:58 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Sencer :) Nekadar çok şey biliyorsun
  Bunların doğruluğuna inanmak isteriz ama  ... Çok zor ..
O kişiyi kimdir acaba?
Bu merakla nasıl bekleriz on yıl bilemiyorum yani :)

Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..

SENCER MAHSUSA (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Fri May 25, 2007 1:12 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

DUYARSINIZ İNŞALLAH DUYARSINIZ..

Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Mon May 28, 2007 2:21 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

İsa Mesih deme de Smile

SENCER MAHSUSA (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Wed May 30, 2007 6:41 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Big%20smile ALLAH BİLİR Kİ BİZİM HEDEFLERİMİZE ONLAR HAYALLERİNDE ULAŞAMAZLAR...

Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sat Jun 09, 2007 1:22 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Aleviler harekete geçti ...

Temmuz seçimlerinde listelerinde tek tük de olsa Alevi adaylara yer vermeye başlayan sağ partilerin bu tutumunu samimi bulmayan Alevi örgütleri, sağla yakınlaşmanın seçim öncesi siyasi tuzak anlamına geldiğini ifade etti. Alevi Bektaşi Fedarasyonu Genel Başkanı Atilla Erdem, Türkiye'de Aleviler'in siyasete girmeye çalıştığını belirterek, "Ama birlik olarak haraket edemedik. CHP'de söz verildiği halde umduğumuz yerlerde insanlarımız yer almadı. Siyasi partiler Aleviler'i kullanmaya kalkıyor" dedi. Örgütleri ile temas kurulması halinde bağımsız adayları destekleyebileceklerini belirten Erdem, kısa bir süre içerisinde örgütleri ile temasa geçip bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.'

BAĞIMSIZ ADAYLAR BİZİ KUCAKLIYOR'

Alevi Bektaşi Fedarasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu da bağımsız adayların kendilerini de kucakladığını kaydederek, "Türkiye'de birçok Alevi kurumu ve kuruluşu var. Bu kurumlar olarak bir araya gelip ortak irade için toplanacağız. Ama Alevi toplumunun tutumu geçmişten günümüze soldan yana olmuştur. Bu nedenle sağ partilerin geçmişteki tutumlarına bakmadan, Alevi adaylar çıkarması bana samimi gelmiyor. Aleviler oy verirken sadece kendi taleplerini yada sorunlarını gözeterek oy vermezler. İçinde yaşadığımız ülkenin gün-
lük sorunları bizi de etkiler. Bu nedenle siyasi partileri ve adayları sadece bize hitap ediyor diye değerlendirmeyiz" açıklamasını yaptı. Özellikle İstanbul'daki bağımsız adaylara sıcak bakıtıklarını belirten Kenanoğlu, Ufak Uras ve Baskın Oran'ın söylemlerinin, Aleviler'in söylemleriylede örtüştü-ğünü ifade etti. Sağ partilerin her fırsatta Aleviler'i ezici bir tutum sergilemesine rağmen, seçimlerde oy istediğini dile getiren Kenanoğlu, Alevi aday çıkarmakla Alevi-ler'den oy toplanamayacağını söyledi.
SENCER MAHSUSA (-gizli-)
Üye (*)

TarihTarih: Tue Jun 12, 2007 2:46 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

KONU ALEVİ KARDESLERİMİZİN YAPTIGI BASIN TOPLANTISI MI YOKSA ÖNCE ALEVİLİK NEDİR_? ALEVİ KİME DENİR? TANITMINI YAPIP SONRA MI GÜNCEL SORUNLARINA DEGİNMEK Mİ?

HADİ DİYELİM BUNU GECTİK. BAHSİ GECİLEN PİR SULTANLILAR DERNEGİ KÜLTR MERKEZİNİN KURUCULARININ İÇİNDE ŞU LEGAL İLLEGALCİ EZİLENLERİN SOSYALİST PLATFORMU ÜYELERİNİN VE KONSERLERİNDE TERÖR ÖRGÜTLERİNE MİSAFİR GİDEN FERHAT TUNCLARIN SAHİPLENDİGİ DERNEK Mİ? HANİ ALEVİLİGE SİYASAL BOYUT KATIP LAİKLİK MANEVRALARI ATIP TÜRK SOLU İÇİNE SIZMIŞ DEVRİMCİ CAMİA MI?

HANGİ ALEVİLER..? BENİM  KOMŞUM OLAN VE KİMSYEE KarısMAYAN- ALEVİLİĞİ GERCEKTEN YAŞAYAN VE YAŞATIP BUNU ŞERİATCI YOBAZLAR İÇİN BİR TÜR PROVOKATE ŞANSI VERMEYEN ALEVİLERİN İÇİNDE OLDUGU ALEVİLİK Mİ  ? YOKSA ALEVİLİ OLAN BİR KAÇ ÖNDE GELEN KARDESLERİMİZİN SOL ÖRGÜTLENMELER YOLUYLA RANT ELDE ETTGİ ALEVİLİK Mİ? HANGİ ALEVİLİĞİ SAVUNUYORUZ.. SAMİMİ OLANINI MI YOKSA SİYASETE BULAŞMIŞ VE HALA BUNA RAGMEN LAİKLİK MESELESİ TARTIŞAN BİR ALEVİLİK Mİ?BU NASIL ALEVİLİK YAHU...NASIL LAİKLİK?

Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sat Jun 23, 2007 1:16 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Alevilk ve laikliği hala öğredemediysen hiç uğraşma zorlanırsın kardeş:)
cankican (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sat Jun 23, 2007 5:36 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

ya boşverin aleviyi sünliyi hepimiz bu ülkenin insanlarıyız ben kendim aleviyim ama ülkemizi bekleyen daha büyük tehlikeler var böyle giderse şeriat rejimi kapıda. şeriat rejimini benimseyen ülkeler nasılmı yaşıyor? bir kadının eli gözüktü diye sokak ortasında polisler tarafından dövülüyor. bu küçücük bi örnek. şeriat rejiminin benimsendiği ülkelerde bunlar olurken biz ülkemizde ne kadar rahat yaşıyoruz değilmi? bu yüzden önce kapımızdaki tehlikeyi savuşturalım. zaten alevi sünli muhabbetiyle bu ülke yeterince uyutulmadımı sizcede? jankijan_af_af@hotmail.com eleştirilere ve değişik görüşlere açığım
Eylem (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)

TarihTarih: Sat Jun 23, 2007 6:38 pm
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Hep söylenir mehsep ayrımı yoktur denir. tabi bunlar birer aldatmacadat ibarettir. Şöyle bir dönüp tarhin sayfalarını karıştıralım isterseniz. Enel-hak diyen Hallacı Mansur- Canlı canlı derisi yüzülen Nesimi-  Çorum-Maraş- Sıvas Olayları ...Hepsi birer utanç değilde nedir acaba ... Buları kim nasıl İzah edebilir merak ediyorum. Cemevlerine saz-cümbüş yeri diyen yetkililer ! Neler neler !

Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş